Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου 2015

Οι Βουλευτές Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ για τα πλημμυρικά φαινόμενα


Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Φθιώτιδας Κυριακάκης Βασίλης, Βέττας Δημήτρης Καραναστάσης Αποστόλης και Λέβα Βάσω, με  αντιπροσωπεία της Ν.Ε επισκέφτηκαν σήμερα τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας και το Δήμαρχο Λαμίας για μια πρώτη αποτίμηση των προβλημάτων που δημιούργησαν τα πλημμυρικά φαινόμενα, για τη διερεύνηση των αιτιών για όσα έγιναν και  για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Μετά τις συζητήσεις εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


«Δεν εξέπληξαν για άλλη μία φορά τα πλημμυρικά φαινόμενα στα ορεινά και πεδινά του Δήμου Μακρακώμης και στον κάμπο της Λαμίας. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός από τις εξαγγελίες υπουργών, περιφερειάρχη και εθνικών εργολάβων ότι με τις ενέργειές τους εξασφάλισαν τα αντιπλημμυρικά εκείνα έργα που θα προστάτευαν την κοιλάδα του Σπερχειού. 
Η φύση όμως έχει τους δικούς της νόμους και δεν υπακούει στις μεγαλοστομίες παραγόντων που ποτέ πραγματικά δεν αντιμετώπισαν το τόσο σημαντικό πρόβλημα  του Σπερχειού, που δημιούργησε τεράστια προβλήματα στην αγροτική παραγωγή  στην κτηνοτροφία, σε χωριά και οικισμούς της Φθιώτιδας. 
Είναι κοινή πεποίθηση πλέον ότι αιρετοί και διορισμένοι, εργολάβοι, εταιρείες και παράγοντες παντός είδους είχαν στήσει χορό συμφερόντων. 
Η πολιτική βούληση της νέας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι δεδομένη. Χρειάζεται όμως και η ουσιαστική συμμετοχή και συμβολή των τοπικών κοινωνιών και φορέων. 
Σε όσους ευθύνονται για  κακοτεχνίες, παραλείψεις και πλημμελείς εργασίες στην περιοχή πρέπει να αποδοθούν ευθύνες. Οι εταιρίες οι οποίες είχαν αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για εκτέλεση έργων αντιπλημμυρικής προστασίας από το περασμένο καλοκαίρι, οφείλουν να ολοκληρώσουν  τις υποχρεώσεις τους. Οι πληγέντες δεν πρέπει να πληρώσουν τα σπασμένα.
 Πέραν τούτων απαιτείται άμεσα νέος σχεδιασμός αντιπλημμυρικής θωράκισης της περιοχής με βασικά σημεία την οριοθέτηση του Σπερχειού και των παραποτάμων του και την απαραίτητη μελέτη της ορεινής υδρονομίας στην Φθιώτιδα με παράλληλη αντιμετώπιση της ανεξέλεγκτης υλοτομίας που δημιούργησε η εξοντωτική ενεργειακή πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων.
 
Με την ολοκλήρωση των προαναφερθέντων απαιτείται η σύσταση ενιαίου φορέα διαχείρισης των έργων συντήρησης τα οποία επιβάλλεται να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.
 Στο αμέσως επόμενο διάστημα οι βουλευτές ανέλαβαν την ευθύνη για πρόκληση σύσκεψης με τον αναπληρωτή υπουργό υποδομών, επικοινωνιών και δικτύων Κ. Χρ, Σπίρτζη και τον Υπ. Αγρ. Ανάπτυξης κ. Βαγ. Αποστόλου για το σχεδιασμό ενεργειών με στόχο την επούλωση των ζημιών, τις αποζημιώσεις των πληγέντων και  την άμεση αποκατάσταση των υποδομών στους πληγέντες δήμους .
 

Η Ν. Ε. ΣΥΡΙΖΑ Φθ/δας                       Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Φθ/δας 
                                                            Βέττας Δημήτρης
                                                            Καραναστάσης Αποστόλης
                                                            Κυριακάκης Βασίλης
                                                            Λέβα Βάσω
                                                                                                                  
                                                            Από το Γραφείο τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου