Πέμπτη 5 Φεβρουαρίου 2015

Αγροτικοί Σύλλογοι: Για μία ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές!!!





Για μία ακόμα φορά στο ίδιο έργο θεατές!!!

Οι έντονες βροχοπτώσεις το τελευταίων ημερών άφησαν πίσω τους πλημμυρισμένο το κάμπο του Σπερχειού και κατεστραμμένους αγρότες και κτηνοτρόφους.

Ως πότε θα κατηγορούμε τον κακό μας τον καιρό και τη «μήνη του θεού»;

Οι εκτεταμένες καταστροφές είναι συνέπεια της αδιαφορίας που πια καταντάει ύποπτη, των Δήμων Λαμίας & Μακρακώμης, της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και φυσικά των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά και της ΕΕ.

Αλλά και η συγκυβέρνηση των μόλις 10 ημερών  ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, της ήταν πιο εύκολο να αποδώσει όλες αυτές τις  καταστροφές στα «ακραία» καιρικά φαινόμενα παρά στην παντελή έλλειψη, τα προηγούμενα έτη, αντιπλημμυρικού σχεδιασμού  και έργων.

Η στάση της αυτή μας αφήνει να συμπεράνουμε ότι ούτε αυτή σκοπεύει να αλλάξει πολιτική .

Στους προϋπολογισμούς όλων τους περιλαμβάνονται ελάχιστα ποσά ανίκανα να χρηματοδοτήσουν την συντήρηση των υπαρχουσών υποδομών αλλά και μια ολοκληρωμένη αντιπλημμυρική μελέτη και εκτέλεση των αντίστοιχών έργων.

Όμως θα δαπανηθούν ποσά για έργα βιτρίνας και για τον εορτασμό του καρναβαλιού!!!

Οι εγκεκριμένες μελέτες από το υπουργείο για την κατασκευή της ΠΑΘΕ και της νέας σιδηροδρομικής γραμμής δεν προσαρμόστηκαν κατάλληλα ώστε να αποτρέπουν τις πλημμύρες που μπορεί να προκαλέσουν οι έντονες βροχοπτώσεις αλλά και η ορμή του Σπερχειού.

Μελέτες του Πολυτεχνείου χρονίζουν στα συρτάρια τους, μιας και τέτοιου τύπου έργα δεν είναι επιλέξιμα από τις χρηματοδοτήσεις της ΕΕ που γίνονται με δικά μας λεφτά.

Απαιτούμε:

·         Να κηρυχθούν οι πληγείσες περιοχές πλημμυρόπληκτες, να γίνει άμεσα καταγραφή όλων των καταστροφών και να δοθούν αποζημιώσεις για το 100% των ζημιών στους πληγέντες, σε σύντομο χρονικό διάστημα.

·         Να γίνει πάγωμα των χρεών των πληγέντων προς Εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, λογαριασμούς ρεύματος - νερού και τράπεζες χωρίς πρασαυξήσεις και τόκους. Να σταματήσουν άμεσα όλες οι διαδικασίες κατάσχεσης.

·         Το σχεδιασμό και την εκτέλεση όλων των αναγκαίων εγγειοβελτιωτικών, αντιπλημμυρικών έργων που θα προλαμβάνουν και θα αντιμετωπίζουν τις πλημμύρες, αλλά και τη λειψυδρία αποταμιεύοντας και εμπλουτίζοντας τα υδάτινα αποθέματα».


Οι Αγροτικοί Σύλλογοι:

Πελασγίας
 
Ενωτ. Αγρ. Συλ. Λοκρίδας
  
Μακρακώμης
   
Στυλίδας–Εχιναίων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου