Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Εργαζόμενοι στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες»: Αποφάσισαν συνέχιση της απεργίας

  
Την απόφασή τους να συνεχίσουν την απεργιακή τους κινητοποίηση μέχρι να δικαιωθούν, διατράνωσαν εκ νέου στη Γενική τους Συνέλευση που πραγματοποίησαν την Πέμπτη 12 Φλεβάρη οι εργαζόμενοι στις «Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες» στη Φθιώτιδα.

Υπενθυμίζεται ότι απεργούν από την περασμένη Δευτέρα, διεκδικώντας την αποπληρωμή των δεδουλευμένων τους, που φτάνουν ακόμα και τους 12 μήνες σε ορισμένες περιπτώσεις, καθώς και την επαναπρόσληψη των απολυμένων συναδέλφων τους. Σύμφωνα με την απόφαση της Γενικής Συνέλευσης, συνεχίζουν με 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Τη Δευτέρα θα καθορίσουν σε νέα Συνέλευση τα επόμενα βήματά τους. Παράλληλα απευθύνουν κάλεσμα στους εργαζόμενους της περιοχής να συμπαρασταθεί στον αγώνα τους.

Το Σωματείο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας και η Ομοσπονδία του κλάδου βρίσκονται στο πλευρό των απεργών και έχουν ζητήσει τριμερή συνάντηση με την εργοδοσία. Παράλληλα, η Ομοσπονδία ζητά από το υπουργείο Οικονομικών να προβλεφθούν φορολογικές απαλλαγές για τους 500 περίπου εργαζόμενους, στους οποίους οφείλονται μισθοί έως και 12 μηνών, καθώς το επόμενο διάστημα θα κληθούν να υποβάλουν φορολογικές δηλώσεις και θα φορολογηθούν με βάση εισοδήματα που στην πράξη δεν υπάρχουν.

Με την αξίωση να παρευρεθεί και να μιλήσει στη συνέλευση εμφανίστηκε χτες ο εργοδότης, για να πάρει την αποφασιστική απάντηση των εργαζομένων, πως στο όργανο που συζητούν και αποφασίζουν οι εργαζόμενοι, οι εργοδοτικοί εκβιασμοί, η προσπάθεια τρομοκρατίας και εκβιασμού δεν μπορούν να έχουν βήμα.

Στη Γενική Συνέλευση, εκτός από την Ομοσπονδία Τροφίμων -  Ποτών, χαιρετισμό απηύθυναν ο δημοτικός σύμβουλος της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στο δήμο Λοκρών, Γιώργος Ρούσσης, το Συνδικάτο Μετάλλου της περιοχής και η Ομάδα Λοκρών της ΟΓΕ.

Η Ομάδα της ΟΓΕ σε ανακοίνωσή της τονίζει: 
«Είμαστε στο πλευρό σας. Γνωρίζουμε πως οι εργαζόμενες και οι εργαζόμενοι στις "Ελληνικές Ιχθυοκαλλιέργειες" εδώ και χρόνια "βάζουν πλάτη" για την ανάπτυξη της εταιρείας μένοντας απλήρωτοι για πολλούς μήνες και δουλεύοντας σε άθλιες συνθήκες. 
Γυναίκες και άντρες, Ελληνες και μετανάστες εργάτες, μη σκύβετε το κεφάλι! 
Το δίκιο είναι με το μέρος σας. 
Διεκδικείτε το αυτονόητο: Να πληρώνεστε για την δουλειά σας!»

Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Γάλακτος - Τροφίμων - Ποτών Φθιώτιδας απευθυνόμενο προς την εργοδοσία επισημαίνει:
«Παρά τις προσπάθειες σας να στήσετε απεργοσπαστικό μηχανισμό και να διασπάσετε τους εργαζομένους, σας στέλνουμε την απάντηση της ΓΣ των εργαζομένων που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 12/2: Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να δικαιωθούμε. 
Αποφασίσαμε την συνέχιση των επαναλαμβανομένων 48ωρων απεργιών μέχρι και την Δευτέρα 16/2 (απεργούμε και την Δευτέρα 16/2). 
Την Δευτέρα 16/2 θα πραγματοποιηθεί νέα ΓΣ και θα υπάρξει εκτίμηση των όποιων δεδομένων και θα πράξουμε ανάλογα. 
Τα αιτήματα των εργαζομένων είναι: 
1. Καταβολή μισθοδοσίας στην ώρα της ( επιδόματα , επίδομα αδείας, δώρα Πάσχα - Χριστουγέννων) 
2. Ρύθμιση των δεδουλευμένων 
3. Επαναπρόσληψη των απολυμένων για την κάλυψη των οργανικών κενών θέσεων στην παραγωγή και την συντήρηση 
4. Κατάργηση των ελαστικών μορφών εργασίας. 
Μέσα στο 4ήμερο της απεργίας σας καλούμε να σκεφτείτε καλά τα δίκαια αιτήματα μας και να ορίσετε ημερομηνία τόπο και χρόνο για συνάντηση όπου θα συζητήσουμε την επίλυση τους. Είναι πλέον περιττό να ξανατονίσουμε ότι η ευθύνη για την παραγωγική διαδικασία είναι όλη δική σας». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου