Τρίτη 3 Φεβρουαρίου 2015

Κωνσταντίνος Κολοβός: Η υπομονή το κλειδί της επιτυχίας


Φιλοξενούμενος στην επίσημη περιοδική έκδοση της Εθνικής Ασφαλιστικής «Ανοιχτή Επικοινωνία» και στη στήλη «..σε πρώτο πρόσωπο» ήταν αυτή τη φορά ο Λοκρός συντοπίτης μας και εξαιρετικά επιτυχημένος ασφαλιστικός σύμβουλος Κώστας Κολοβός.

Στη συνέντευξη του, την οποία έδωσε με αφορμή την πρωτιά του για το 2014, ο κ. Κολοβός  χαρακτηρίζει “ασφαλιστές της κρίσης” τους ασφαλιστές της γενιάς του οι οποίοι βγήκαν στην αγορά εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής κρίσης που βιώνει η Ελλάδα, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει και μοιράζεται το δικό του μυστικό για την επιτυχία:


Ο κ. Κωνσταντίνος Κολοβός (Επιθεώρηση Χρυσού, Γραφείο Παπανικολάου) αμέσως μετά το πέρας των σπουδών του στη Διοίκηση Επιχειρήσεων, ασχολήθηκε με τον ασφαλιστικό κλάδο, έχοντας την τύχη να βρεθεί, όπως ο ίδιος λέει, κοντά σε έναν μεγάλο δάσκαλο τον κ. Κων/νο Παπανικολάου

Από την αρχή, σημειώνει μιλώντας στην Ανοιχτή Επικοινωνία, πίστεψε στη μοναδικότητα του επαγγέλματος του ασφαλιστικού συμβούλου και στην καριέρα που ανταποδοτικά θα του προσέφερε η πίστη, η οργάνωση, η συνέπεια και η εργατικότητα. Στοιχεία που θεωρεί θεμελιώδη για την πρόοδο κάθε ασφαλιστικού συμβούλου. 

«Η δουλειά μας», θα πει, «ενέχει μεγάλη ευθύνη απέναντι στους ανθρώπους και στις περιουσίες τους. Απαιτεί πολλές γνώσεις γύρω από οικονομικά, ιατρικά, νομικά και δημοσιονομικά θέματα. Κι ακόμη απαιτεί προβλέψεις κι επιχειρήματα που θα πείθουν τον πελάτη πως πράγματι αγόρασε το συμβόλαιο που έχει ανάγκη. Το συμβόλαιο εκείνο, που θα τον στηρίξει στις αδύναμες στιγμές του και ταυτόχρονα θα χαρακτηρίζει, εμάς τους Συμβούλους, πραγματικά επαγγελματίες καριερίστες»

«Με χαρά λοιπόν», συμπληρώνει, «διαπιστώνω στην τριετή μου θητεία ότι το ένστικτο και οι προβλέψεις μου δε διαψεύστηκαν. Κάθε χρονιά για μένα είναι παραγωγικότερη και ποιοτικότερη από την προηγούμενη. Συσσωρεύω νέες εμπειρίες, αποκτώ καλύτερες συνήθειες εργασίας και διευρύνω το χαρτοφυλάκιο και τα εισοδήματά μου».

Ο κ. Κολοβός εκτιμά ότι η ασφαλιστική αγορά κινείται με καλύτερους ρυθμούς, αφού οι άνθρωποι έχουν εντελώς απογοητευθεί από τις παροχές των ταμείων τους και στρέφονται ανοιχτά πλέον στον ιδιωτικό τομέα, αναζητώντας ασφάλιση και σιγουριά για τους ίδιους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

«Έτσι λοιπόν», προσθέτει, «θεωρώ ότι εμείς “οι ασφαλιστές της κρίσης”, η δική μου γενιά που βγήκε στην αγορά κάτω από τις δυσκολότερες συνθήκες στην ιστορία, θα είναι η δύναμη, το παρόν και το μέλλον για τη μεγάλη μας Εθνική Ασφαλιστική»

Όσο για το ποια συμβουλή θα έδινε στους νεότερους συναδέλφους του; Μια και μόνη: «η υπομονή είναι το κλειδί που ξεκλειδώνει όλες τις κλειδαριές».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου