Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2015

Παράσταση Διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις της CHIPITA θα πραγματοποιήσουν Υπ. Βουλευτές και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας


Λαμία   21/1/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
  
Στο βωμό της ανταγωνιστικότητας και της αύξησης της κερδοφορίας, το εργοστάσιο τροφίμων CHIPITA , που βρίσκεται στη Βιομηχανική Ζώνη Λαμίας, απέλυσε εφτά (7) ακόμη εργάτες . Οι  απολύσεις αυτές έρχονται να προστεθούν στις δεκάδες άλλες που έκανε η ίδια εταιρεία και στον μακρύ κατάλογο  των χιλιάδων απολύσεων στον κλάδο των τροφίμων.

Οι εργαζόμενοι,  αν και είναι  οι δημιουργοί των παραγόμενων αγαθών και δημιουργοί  του πλούτου των εργοδοτών, αντιμετωπίζονται από τους εργοδότες και την νομοθεσία ως αριθμοί κι όχι ως άνθρωποι με ανάγκες. Η δίψα για το κέρδος οδηγεί τους εργοδότες στην καταστρατήγηση κάθε εργασιακού δικαιώματος, και υποβαθμίζει την ανθρώπινη ύπαρξη ωθώντας τους εργαζομένους στην ανέχεια και στην οικονομική εξαθλίωση.

Η εταιρεία CHIPITA κάνει  χρήση του   αντεργατικού μνημονιακού νομοθετικού πλαισίου των δανειστών και της συγκυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ .Η αντεργατική  πολιτική που υπηρετούν  πιστά  τα κόμματα της συγκυβέρνησης με τις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποδεικνύει καθημερινά τον απόλυτα ταξικό της χαρακτήρα. Είναι μια πολιτική που διευκολύνει τις εταιρείες- κολοσσούς  και εξυπηρετεί το κεφάλαιο να αυξήσει τα κέρδη του  σε βάρος των εργαζομένων.

Οι εργοδότες αξιοποιούν το νομοθετικό «οπλοστάσιο» που δημιούργησαν οι μνημονιακές κυβερνήσεις της Τρόικας περί μερικής απασχόλησης, ελαστικοποίησης του ωραρίου, κατάργησης των συμβάσεων κ.λ.π. για να εντατικοποιήσουν παραπέρα την εργασία των υπολοίπων εργαζομένων.

Δεν είναι τυχαίο ότι οι ιδιοκτήτες της CHIPITA  έχουν  απαγορεύσει με την απειλή της απόλυσης τη συγκρότηση Σωματείου Εργαζομένων, που θα μπορούσε να σταθεί εμπόδιο στα σχέδιά τους.

Η Οργάνωση Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας στέκεται στο πλευρό των απολυμένων και δεσμευόμαστε ότι θα αγωνιστούμε για τη δικαίωσή τους.
   
Καταγγέλουμε τη Διοίκηση της CHIPITA και την καλούμε να επαναπροσλάβει άμεσα  όλους τους απολυμένους .

Καλούμε  τους εργαζόμενους να ενώσουν τις δυνάμεις τους, λειτουργήσουν συλλογικά και να συσπειρωθούν στο συνδικάτο. Η δύναμη βρίσκεται στους πολλούς. Με ενότητα και αγώνα μπορούμε να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην εργασία, στην ασφάλιση , στην αξιοπρέπεια.

Παράλληλα με τους εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες  παλεύουμε για  την ανατροπή των εκφραστών αυτής της πολιτικής και την ριζική αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που οδηγεί σε εργασιακό μεσαίωνα.
   
Ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα από το πρόγραμμά του  δεσμεύεται να θωρακίσει νομοθετικά τα εργασιακά, ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα των εργαζομένων.
   
Οι αλλαγές στην κοινωνία θα προκύψουν  μέσα από κοινωνικούς αγώνες που θα επιφέρουν και  πολιτικές αλλαγές  και αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου προς όφελος των εργαζομένων.


                                                                   ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΛΑΜΙΑΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου