Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Ομιλία Σταϊκούρα προς τους ετεροδημότες στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών στην Αθήνα

   
Ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών και Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, πραγματοποίησε σήμερα το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο Ρουμελιωτών, ομιλία προς τους ετεροδημότες στην Αθήνα, με ιδιαίτερη επιτυχία.

Αφού ευχαρίστησε τους καταγόμενους από τη Φθιώτιδα, για την εμπιστοσύνη με την οποία τον περιβάλλουν, εστίασε στην τρέχουσα κατάσταση της οικονομίας, αλλά και στο μεγάλο διακύβευμα των εκλογών της επόμενης Κυριακής.

Αρχικά, ανέπτυξε τα θετικά, απτά και μετρήσιμα αποτελέσματα που πέτυχε η Κυβέρνηση από το καλοκαίρι του 2012 και έπειτα, στάθηκε στο έργο που έγινε στα δημόσια οικονομικά/Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, όπου προωθήθηκε η δημοσιονομική εξυγίανση, προσαρμογή, πειθαρχία και η σταθεροποίηση της δημόσιας οικονομίας.
   


Συγκεκριμένα, υπογράμμισε «…το 2014 επιτεύχθηκε, για 2η συνεχόμενη χρονιά, σημαντικό και εθνικά αναγκαίο πρωτογενές πλεόνασμα, ενώ το 2015 προβλέπεται ο Προϋπολογισμός να είναι ισοσκελισμένος, θεσπίστηκε η διαδικασία για την αποπληρωμή ληξιπρόθεσμων οφειλών του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα, υλοποιήθηκαν στοχευμένες πρωτοβουλίες εξορθολογισμού των δημοσίων δαπανών, θωρακίστηκε το Δημόσιο με την αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου δημοσιονομικών ελέγχων, εξορθολογίστηκε η δημοσιονομική λειτουργία όλων των φορέων, εξυγιάνθηκε και εκσυγχρονίστηκε η διαδικασία συνταξιοδότησης στο Δημόσιο, αξιοποιήθηκαν οι αδρανείς πόροι και οι πόροι από εγκληματικές δραστηριότητες, και αντιμετωπίστηκε για πρώτη φορά με σοβαρότητα το θέμα του κατοχικού δανείου».

  
Επιπρόσθετα, τόνισε ότι «...στο σημείο καμπής που βρισκόμαστε σήμερα, είναι εθνική ανάγκη να διαφυλαχθούν όλα όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, με μεγάλο κόπο και κοινωνικό κόστος...».
  
Και συμπλήρωσε πως «...πρόκειται, δηλαδή, για ένα σημείο που δεν επιτρέπει οπισθοχωρήσεις, καθυστερήσεις και αναβολές, καθώς το ιστορικό διακύβευμα ξεπερνά τις όποιες κομματικές επιδιώξεις. Είναι ένα σημείο που επιβάλλει, τόσο σε όρους εθνικού όσο και κοινωνικού συμφέροντος, τη φυγή προς τα εμπρός, μακριά από τη νέα ζώνη επιφύλαξης και καχυποψίας, που δημιουργήθηκε πρόσφατα, με την άκαιρη πρόκληση εκλογών, ώστε να διασφαλίσουμε ότι οι θυσίες δεν θα πάνε χαμένες...».
  

Σε αυτό το πλαίσιο, αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία, υπογράμμισε πως «…η Παράταξη έχει το ιδεολογικό και πολιτικό υπόβαθρο, τη στρατηγική, τα διαχρονικά πεπραγμένα, τον προγραμματικό προσανατολισμό, την πολιτική βούληση και την αποτελεσματική πολιτική καθοδήγηση να κινηθεί με γοργό βηματισμό, να ανατάξει τη χώρα, να καλλιεργήσει την αυτοπεποίθηση και εμπιστοσύνη, να δημιουργήσει μια καλύτερη πραγματικότητα, να εμπεδώσει μια νέα ελπιδοφόρα προοπτική. Τα στοιχεία αυτά, μαζί με το αποτέλεσμα της μέχρι σήμερα επιτυχούς προσπάθειας σταθεροποίησης της οικονομίας, θεωρώ ότι θα εκτιμηθούν θετικά από τους πολίτες».
Ενώ, μιλώντας για τα κόμματα της αντιπολίτευσης, σημείωσε ότι «…διαγκωνίζονται σε προσεγγίσεις μηδενισμού, μιζέριας και λαϊκισμού. Διατυπώνουν, με ευκολία, γενικολογίες, απλουστεύσεις, αφορισμούς, ισοπεδωτικούς χαρακτηρισμούς, ανακρίβειες και αοριστολογίες. Μοιράζουν ψευδαισθήσεις. Σε αυτό το «γήπεδο», πρωταγωνιστής είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις οβιδιακές μεταμορφώσεις του, αντιπροσωπεύει την ανακολουθία και την αβεβαιότητα».
  

Παράλληλα, ανέλυσε εκτενώς τις πρωτοβουλίες και τα βήματα, στα οποία ήταν αρωγός και στήριξε δυναμικά, στο πλαίσιο της διαμόρφωσης μιας στρατηγικής σύγχρονης ανασυγκρότησης της Φθιώτιδας.
     
Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, τόνισε ότι «...τα τελευταία χρόνια, με την εμπιστοσύνη σας, προσπάθησα να εργασθώ στις δημόσιες υποθέσεις με πατριωτική συνείδηση, σχέδιο, αξιοπιστία, μετριοπάθεια, ρεαλισμό, συλλογικότητα και προσήλωση στην άσκηση των καθηκόντων μου. Προσπάθησα να τιμήσω την εμπιστοσύνη σας. Μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση του 2012, με τη στήριξή σας, μπήκα, εν μέσω της πιο ισχυρής μεταπολεμικής “καταιγίδας”, στον «αγωνιστικό χώρο» και εργάστηκα για το καλό της χώρας και της Φθιώτιδας. Δεσμεύομαι να συνεχίσω με πίστη στις καλές παραδόσεις του λαού μας, στις αξίες και τις αρχές της πολιτικής Παράταξής μας...».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου