Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

«Με τη σταθερότητα του δοκιμασμένου, την τόλμη του συνετού»

Να ψηφιστούν άνθρωποι της εργασίας και όχι της αργομισθίας, του ρίσκου και όχι του βολέματος, νέοι πολιτικοί που δεν προσδοκούν ένα νέο προσοδοφόρο επάγγελμα, δεν αναμένουν προσωπικό όφελος


Τρεις μόλις ημέρες πριν τις πιο κρίσιμες εκλογές της Μεταπολίτευσης και θα ήθελα να καταθέσω κάποιες τελευταίες σκέψεις.

Άλλαξε η χώρα τα τελευταία 2-3 χρόνια;

Ασφαλώς και άλλαξε με πολύ κόπο και πόνο. Αν και ήμασταν και είμαστε κατά των μνημονίων, η διεθνής κατάσταση και η εσωτερική παραλυσία μας ανάγκασε να διαχειριστούμε εξαιρετικά δύσκολες καταστάσεις. Έπρεπε να διαφυλάξουμε την πορεία της χώρας εντός της Ε.Ε. και να διατηρήσουμε το ευρώ ως εθνικό νόμισμα, επειδή σε κάθε άλλη περίπτωση οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστες.
Έπρεπε να ξαναδώσουμε στη χώρα, που είχε γίνει το «μαύρο πρόβατο» της Ευρώπης, το χαμένο της κύρος.   
Αν σήμερα εμείς οι ίδιοι παραδεχόμαστε πως υπάρχει κόσμος που υποφέρει, που ζει στα όρια της φτώχειας, με εκείνη την εκδοχή θα μιλούσαμε για ανθρωπιστική κρίση με απεριόριστα θύματα, που ενδεχομένως θα έπαιρνε τον χαρακτήρα της μονιμότητας.


Έγιναν λάθη; 

Ασφαλώς και έγιναν. Κάποια κοινωνικά στρώματα θα μπορούσαν να είχαν προφυλαχτεί πιο αποτελεσματικά, θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερη επεξεργασία του ΕΝΦΙΑ. Θα μπορούσαμε να είμαστε πολύ πιο σκληροί απέναντι στις παράλογες, κάποιες φορές, απαιτήσεις της τρόικας.
Όμως, τώρα πια μπορούμε να πούμε, με καμάρι, με ανακούφιση πως η Ελλάδα επανήλθε στο ευρωπαϊκό προσκήνιο ως εταίρος πια και όχι ως αφερέγγυος επαίτης.
Εξασφαλίσαμε την παραμονή στο ευρώ και βλέπουμε μπροστά μας το τέλος των μνημονίων και το μέλλον να απλώνεται σίγουρο: Με ανάπτυξη και απασχόληση, με υψηλότερους μισθούς και συντάξεις. 

Οι φοροελαφρύνσεις δεν είναι προεκλογική παροχή;

Το να υποσχόμαστε σήμερα βελτίωση του βιοτικού επιπέδου δεν είναι προεκλογική παροχή, όπως αυτή του ΣΥΡΙΖΑ που μοιράζει απερίσκεπτα και χωρίς πρόγραμμα. Είναι η πραγματικότητα της βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας, είναι η εξασφάλιση και τη νέα χρονιά πρωτογενούς πλεονάσματος.
Εμείς πατάμε γερά στα πόδια μας και μαζί μας ολόκληρη η χώρα.
Τώρα που μπορούμε να ξεσφίξουμε το ζωνάρι και να δούμε το μέλλον με αισιοδοξία, να παραδώσουμε τη διακυβέρνηση τη χώρας σε μια δύναμη που από τις ακρότητες «κατέπεσε» στη φιλοδοξία της διαχείρισης;

Κινδυνεύει να βγει η χώρα από την Ε.Ε. και το ευρώ;

Εγώ δεν μπορώ να μιλήσω για έξοδο από Ε.Ε. και ευρώ, αλλά αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι πως οι προχειρότητες του ΣΥΡΙΖΑ και οι διχογνωμίες, η έλλειψη εμπειρίας και στρατηγικής, ο πειραματισμός με λίγα λόγια, μπορεί να γίνει ιδιαίτερα επικίνδυνος για τη χώρα.

Γιατί ο κόσμος να επιλέξει έναν ερασιτέχνη διαχειριστή, μια ιμιτασιόν λύση, από το επιμείνει στο πρωτότυπο, στη σίγουρη λύση της Νέας Δημοκρατίας;

Πέραν όλων αυτών, οι προσπάθειες που πρέπει να γίνουν ακόμη, οι μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται είναι πολύ μεγάλες και θα χρειαστούν συγκρούσεις με συμφέροντα και βολεμένους. Γι’ αυτό και θα πρέπει να ψηφιστούν άνθρωποι της αγοράς, της εργασίας και όχι της αργομισθίας, του ρίσκου και όχι του βολέματος, νέοι πολιτικοί που δεν προσδοκούν ένα νέο προσοδοφόρο επάγγελμα, δεν αναμένουν προσωπικό όφελος.
  
Έγιναν πολλά, όμως για να τα αλλάξουμε όλα, χρειάζεται να συγκρουστούμε με όλους όσοι αντιδρούν λυσσαλέα στο καινούργιο και ζητούν παλινόρθωση αυτού που φεύγει: Παλαιοκομματικούς, λαϊκιστές, κερδοσκόπους και τζογαδόρους.    

Καλώ λοιπόν στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, να συστρατευθούν όλοι όσοι θέλουν τη γλώσσα της αλήθειας. Όλοι όσοι θέλουν τη βεβαιότητα της ανάπτυξης από τη αβεβαιότητα του πειραματισμού.

ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ, ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ, ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗ ΣΤΑΘΕΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΔΟΚΙΜΑΣΜΕΝΟΥ, ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΤΟΥ ΣΥΝΕΤΟΥ.


Σας ευχαριστώ πολύ

Γιάννης Μπρεκουλάκης
υποψήφιος βουλευτής
της Νέας Δημοκρατίας
στη Φθιώτιδα

2 σχόλια:

  1. Πολύ σωστά όλα αυτά.Και πολύ διαφορετικά από όσα ακούμε τόσες μέρες. Να και ένας διαφορετικός πολιτικός που ξεχωρίζει... και τιμή μας που είναι πατριώτης μας..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΓΙΑΝΝΗ ΜΗΝ ΜΑΣΑΣ ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου