Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΟΜΙΛΙΑ ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΤΡΩΝΙΑ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΜΙΑΣ


Την κεντρική προεκλογική ομιλία του στο Εργατικό Κέντρο Λαμίας πραγματοποίησε ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας της ΝΔ Γιώργος Κοτρωνιάς παρουσία πολλών κομματικών και αυτοδιοικητικών στελεχών και φίλων.

Κατά την ομιλία του ο κ. Κοτρωνιάς ανέφερε τα εξής:

Σας ευχαριστώ όλες και όλους για την παρουσία σας εδώ απόψε .

Ιωάννα, εσύ όπως και όλοι μας πλέον, θέλεις να είσαι σίγουρη ότι η ψήφος σου θα πιάσει τόπο, ότι δε θα απογοητευθείς.

Σας διαβεβαιώνω λοιπόν όλους σας ότι θα υπερασπισθώ δυναμικά τα συμφέροντα των κατοίκων της Φθιώτιδας.

Την αγάπη που μου δίνετε απόψε θα σας την ανταποδώσω με τη συνέπεια και τη δουλειά μου,ακούραστα προς όφελος του κοινωνικού συνόλου.





Φίλες και φίλοι,
Συμπολίτισσες και συμπολίτες
Πολίτες της Φθιώτιδας

Σας ευχαριστώ γιατί ξέρατε ότι μέσα σε 15 ημέρες δε μπορώ να έρθω παντού κοντά σας , κι όμως απόψε ήρθατε εσείς κοντά μου, με μία παρουσία που είναι μήνυμα στήριξης σε εμένα, νίκης για την παράταξη .

Αγαπητές και αγαπητοί φίλοι,

Ζούμε σε μία περιοχή με πλούσια Ιστορία, ζούμε σ΄ έναν τόπο ηρώων, σε μία περιοχή που δεν έλειψε ποτέ από κανένα μεγάλο αγώνα της πατρίδας μας, ζούμε σε μία περιοχή των μεγάλων πνευματικών ανθρώπων της πλούσιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Φίλες και Φίλοι,

Είμαστε υπερήφανοι που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε σ΄αυτόν τον ευλογημένο τόπο και συναισθανόμαστε το χρέος μας απέναντι στην ιστορία του αλλά κυρίως το καθήκον απέναντι στα παιδιά μας και στους νέους που δοκιμάζονται να τον πάμε μπροστά, να τον φτάσουμε ψηλά.

Σε όσους απόψε εδώ στην πλατεία Διάκου, στην καρδιά της Ρούμελης θέλουν να δώσουν μαζί μας τον αγώνα τον καλό, δίνουμε υπόσχεση ότι όλοι μαζί παίρνουμε μία ιστορική απόφαση.

Δε θα αφήσουμε τον τόπο να πάει πίσω,

Δε θα γυρίσουμε ποτέ πίσω στις υποσχέσεις και στις ακάλυπτες επιταγές

Δε θα παραδώσουμε τον τόπο σ΄εκείνους που εκμεταλλεύονται τον πόνο και το θυμό των Ελλήνων για να ράψουν υπουργικά κοστούμια.


Αγαπητοί φίλοι,

Με γνωρίζετε αρκετά χρόνια άλλοι πιο πολύ και άλλοι λιγότερο και θέλω απόψε να μιλήσουμε ειλικρινά, λεβέντικα, με καθαρές κουβέντες, έτσι όπως ταιριάζει ανάμεσα σε φίλους και συμπατριώτες.

Με ρωτούν πολλοί γιατί κατεβαίνω και αν είμαι ερωτευμένος τελικά με την καρέκλα του πολιτικού.  

Ε λοιπόν θα σας εκμυστηρευτώ κάτι:

Είμαι πράγματι ερωτευμένος, όχι όμως με καρέκλες και πολιτικούς θώκους…είμαι ερωτευμένος με αυτόν εδώ τον τόπο, μπολιάστηκα από πολύ νέος με την επιθυμία να κάνω ότι μπορώ για αυτόν, ειδικά όταν τον βλέπω να υποφέρει, γιατί τότε, όταν υποφέρει αυτό που αγαπάς, πρέπει να κάνεις τα αδύνατα-δυνατά για ένα καλύτερο αύριο, έστω κάνοντας ένα βήμα τη φορά.

Όταν κατέβηκα στην αυτοδιοίκηση κάτι θυσίασα και σήμερα τολμώ να κατέβω στην κεντρική πολιτική όταν η παράταξη και η χώρα είναι στα δύσκολα για να ενώσω τις δυνάμεις μου με εκείνους που βλέπουν το μέλλον της χώρας στα χέρια μίας κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας.

Έχω μάθει να είμαι και εργαζόμενος και εργοδότης , στρατιώτης και στρατηγός, χωρίς καπρίτσια και εγωισμούς, πάντα σταθερός σε πολιτικές αρχές  και αξίες, ακολουθώντας τη σημαία οποιοσδήποτε και αν είναι κάθε φορά ο σημαιοφόρος, γιατί η σημαία φέρει διαχρονικά τις αρχές και τις αλήθειες και σήμερα δεν είναι μία κομματική σημαία είναι η ελπίδα της πατρίδας που μας καλεί όλους έξω και πάνω από πολιτικές αφετηρίες να την ακολουθήσουμε και να δώσουμε τη μάχη.

Έχω μάθει μέσα από την αυτοδιοίκηση ότι η πολιτική είναι πάνω απ όλα για τον άνθρωπο, τον άνθρωπο και τη ζωή του,

Έχω μάθει να ανεβαίνω σιγά σιγά με την καθημερινή μου εργασία και την προσφορά και λυπάμαι που βλέπω στις τηλεοράσεις υποψηφίους άλλων κομμάτων να ξεχειλίζουν από έπαρση και αμετροέπεια ή υποψηφίους που αναδείχτηκαν απ΄ αυτή την παράταξη σήμερα να την πολεμούν

Έχω μάθει να αντέχω τη συκοφαντία και τους τιποτένιους οι οποίοι νομίζουν ότι πάντα θα είναι ατιμώρητοι και θα μπορούν να δημιουργούν ψεύτικες εντυπώσεις με το τίποτα.

Έχω μάθει να αντέχω τα πισώπλατα μαχαιρώματα που με κάνουν πιο δυνατό και πιο αποφασιστικό.

Ολοκλήρωσα ένα μεγάλο κύκλο στην αυτοδιοίκηση, νιώθω γεμάτος εμπειρία και γνώσεις, εμπειρία διοικητική, εμπειρία ευρωπαϊκή, αφού και σήμερα είμαι μέλος της Επιτροπής των περιφερειών , εμπειρία κοινωνική.

Καταθέτω λοιπόν σήμερα μπροστά σας και την εμπειρία μου και όλα αυτά που έχω μέσα μου, αυτά που  θέλω να δώσω στον τόπο μου γιατί πέρα από τον έρωτα που νιώθω γι αυτόν, αισθάνομαι αυτή τη δύσκολη περίοδο καθήκον μου να συμβάλλω και εγώ στην αναγέννηση του Ελληνικού Κράτους στην πρόοδο της ελληνικής Επαρχίας στην προκοπή ολόκληρης της Φθιώτιδας, ισόρροπα και συνδυαστικά.

Πολλοί με ρωτούν: «Υπάρχει ελπίδα;»

Αυτά τα χρόνια περάσαμε δύσκολα, δε μπορούμε, κουραστήκαμε.

Μένω λίγο στο «κουραστήκαμε, δε μπορούμε άλλη πίεση» γιατί πράγματι το εισόδημα μειώθηκε δραματικά, η ανεργία χτύπησε κόκκινο, οι νέοι μας φεύγουν , η κοινωνία μας έχει γίνει καταθλιπτική.

Κι όμως, αν θέλουμε να είμαστε ειλικρινείς, βλέποντας τα πράγματα αντικειμενικά, ξεχνώντας για λίγο εμάς τους ίδιους, πρέπει να θυμηθούμε πως ήμασταν 3 χρόνια πριν.  

Όταν ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση, που η Ελλάδα ως αδύναμος κρίκος κατέρρευσε και κινδύνευε με στάση πληρωμών.

Και μόνον το γεγονός ότι σχηματίστηκε κυβέρνηση με τη συμμετοχή ενός αριστερού κόμματος, δείχνει ότι η κατάσταση ήταν τραγική και η έξοδος από το σκληρό πυρήνα της Ευρώπης επί θύραις.

Ήμασταν το μαύρο πρόβατο, ο αποδιοπομπαίος τράγος, ανυπόληπτο κράτος με υποτιμημένους πολίτες.

Η εγκληματική καθυστέρηση λήψης μέτρων από το Γιώργο Παπανδρέου είχε διογκώσει το πρόβλημα, η δε στρατηγική του να βρει χρήματα από αύξηση φόρων, χωρίς τον αντίστοιχο μηχανισμό,  μας βύθισε πιο βαθιά στο πρόβλημα.

Ο Μάριο Μόντι, πρωθυπουργός της Ιταλίας, είπε ότι οι Έλληνες δυστυχώς τις μεταρρυθμίσεις που θα έπρεπε να τις κάνουν σε 10 χρόνια, αναγκάστηκαν να τις κάνουν μόλις σε 2.

Ας μην ξεχνάμε, λοιπόν, που βρισκόμασταν το 2012 και που βρισκόμαστε σήμερα. Μέσα σ΄ αυτά τα χρόνια για πρώτη φορά το ελληνικό κράτος άρχισε να ξοδεύει λιγότερα απ΄ όσα κερδίζει, με τις θυσίες τις δικές μας ναι αλλά πλέον λειτουργεί όχι με δανεικά αλλά σαν καλός νοικοκύρης.

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα, σιγά σιγά στην αρχή, και με γρήγορους ρυθμούς κατόπιν, η ελληνική Κυβέρνηση να βελτιώσει το επίπεδο διαβίωσης της κοινωνίας και να προχωρήσει στην ανάπτυξη. Γιαυτό άλλωστε και ο πρωθυπουργός εξαγγέλλει μείωση φορολογικών συντελεστών Μισθωτών και συνταξιούχων, μείωση φορολογικών συντελεστών εισοδημάτων επιχειρήσεων , κατάργηση τεκμηρίων διαβίωσης , του πόθεν έσχες για την πρώτη κατοικία απαλλαγή ΦΠΑ για την πρώτη κατοικία, αποποινικοποίηση της καταβολής χρεών, φορολογικά κίνητρα για ενίσχυση έρευνας, καταπολέμηση ανεργίας, προστασία περιβάλλοντος σταθεροποιεί μισθούς και συντάξεις.

Και όλα αυτά όχι σαν πυροτεχνήματα αλλά σε μόνιμη βάση αφού η βελτίωση των μακροοικονομικών μεγεθών δεν αμφισβητείται από κανέναν.
  
Σήμερα με το νέο αγροτικό πρόγραμμα και τη νέα ΚΑΠ για την αγροτική ανάπτυξη, λαμβάνονται συγκεκριμένα μέτρα για την ήπια προσαρμογή της ελληνικής γεωργίας και κυρίαρχο στόχο την ενδυνάμωση των πραγματικών παραγωγών.

Σήμερα υπάρχει η δυνατότητα να ανασυγκροτηθεί το κοινωνικό κράτος ώστε να γίνει ασφαλές δίκαιο και αποτελεσματικό. Σήμερα μπορεί και να μειωθεί και να βελτιωθεί ο περίφημος ΕΝΦΙΑ.

Σήμερα το κράτος πλέον, έχει τη δυνατότητα να γίνει κάτι χωρίς να δημιουργήσει νέα ελλείμματα και ο πολίτης αυτό το κάτι το παίρνει για πάντα σε αντίθεση με εκείνους που τάζουν λαγούς με πετραχήλια χωρίς να λένε που θα τα βρουν , με αποτέλεσμα να τα πάρουν αύριο πίσω πολλαπλάσια.

Και εδώ ακριβώς φίλες και φίλοι βρίσκεται και το διακύβευμα των εκλογών που δεν είναι άλλο από το αύριο, από την ευρωπαϊκή μας προοπτική και πορεία.

Σ΄ αυτές τις εκλογές συγκρούεται η λογική με το θυμό.

Είναι αλήθεια ότι σαν λαός δεν είμαστε ποτέ έτοιμοι να δεχθούμε μεσομακροπρόθεσμα σχέδια. Είμαστε ο λαός του «εδώ και τώρα» και το πληρώσαμε το 2009 με το «λεφτά υπάρχουν» , απειλούμαστε να το ξαναζήσουμε με το ΣΥΡΙΖΑ.

Η λογική λέει ότι το μνημόνιο τελειώνει το Φεβρουάριο αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η επίτευξη συμφωνίας για την επόμενη μέρα και η επιστροφή στην κανονικότητα με ότι αυτό συνεπάγεται , με επούλωση των πληγών με φοροελαφρύνσεις, με  σταδιακή αποκατάσταση των εισοδημάτων .

Ο θυμός λέει τι έχω να χάσω, περνάω δύσκολα, ας δοκιμάσω κάτι άλλο, και όμως αυτός έχει να χάσει τα περισσότερα, ίσως τα πάντα. Και αυτό δεν το λέμε εμείς, το λένε τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ με  τις αντιφατικές τους δηλώσεις για μονομερείς ενέργειες για πιστωτικό γεγονός, για ανταλλακτικό εμπόριο και εσωτερικό δανεισμό, για κόψιμο νέου χρήματος, για επιστροφή στη δραχμή και τόσα άλλα που αγγίζουν το όριο του γελοίου πολλές φορές. Βαδίζουμε στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα.

Μπορεί τελικά ο θυμός να τυφλώσει τους πολίτες και να μη μπορούν να διακρίνουν το κολοσσιαίο ψέμα και τις κενές υποσχέσεις;

Τελικά τι λαός είμαστε ; Γιατί περιμένουμε ένα θαύμα ή ένα σωτήρα για να μας απαλλάξει από τα προβλήματα μας ;

Γιατί δε θέλουμε την αλήθεια; Γιατί δε θέλουμε να πατήσουμε γερά στα πόδια μας και μέσα από την προσπάθεια τη δική μας να χτίσουμε ξανά την πατρίδα μας.

Θα μου πείτε, και εσύ τι θα κάνεις; τι μπορεί να κάνει ένας βουλευτής του κοινοβουλίου εκτός από το να συμφωνεί ή να διαφωνεί;
  

Φίλες και φίλοι, εσείς απόψε ήρθατε εδώ για να μου πείτε κάτι, για να μου δείξετε ότι με εμπιστεύεστε και εγώ σήμερα σας  λέω ότι θα κάνω το παν για να φανώ άξιος της εμπιστοσύνης και δεσμεύομαι μπροστά σας ότι μαχητικά και με κοινωνική αναφορά και ευαισθησία θα υπερασπίζομαι τα συμφέροντα των πολλών και την πρόοδο της Φθιώτιδας.

Ο Βουλευτής πρώτα απ΄ όλα πρέπει να διαβάζει να τεκμηριώνει και να προωθεί θέσεις μέσα από την κοινωνική και πατριωτική οπτική ερμηνεία.

Ο Βουλευτής μπορεί να προωθήσει τους σημαντικούς στόχους της περιφέρειας του, να αξιοποιήσει το πνευματικό κεφάλαιο της Φθιώτιδας. Η διαχείριση του υδάτινου δυναμικού στη Φθιώτιδα, η ορεινή υδρονομία, η αντικατάσταση αρδευτικών δικτύων, η κατασκευή ταμιευτήρων που μπορούν να μειώσουν το κόστος της αγροτικής παραγωγής και να συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος , η αξιοποίηση της γεωθερμίας, η διανομή του φυσικού αερίου, τα Ιαματικά , ο τουρισμός και η ανάδειξη της Φθιώτιδας σε εμπορευματικό κέντρο.

Ο βουλευτής μπορεί να εισηγηθεί ένα μέρος του ΕΝΦΙΑ να διοχετεύεται για τη συντήρηση την αντισεισμική θωράκιση και την  ενεργειακή αναβάθμιση των κτηρίων ώστε να ενισχυθούν επαγγέλματα και να κινηθεί η εσωτερική οικονομία, ο βουλευτής μπορεί να στηρίζει τη λειτουργία και τη βιωσιμότητα στρατηγικών βιομηχανιών όπως η ΛΑΡΚΟ, ο βουλευτής μπορεί να προωθεί τη διασφάλιση της τάξης και της ασφάλειας των πολιτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, θέματα ανάπτυξης της Γ’θμιας εκπαίδευσης και της καινοτομίας, στη Φθιώτιδα δράσεις μείωσης της ανεργίας των νέων , τη θωράκιση των θεσμών που εξασφαλίζουν τη χρηστή και αποτελεσματική διαχείριση των εθνικών και κοινοτικών πόρων.

Ο βουλευτής δεν αρκεί απλώς να παρίσταται, ο βουλευτής μπορεί και πρέπει να συνεργάζεται με τους Δήμους και την Περιφέρεια και να νομοθετεί για την υλοποίηση των τοπικών σχεδίων ανάπτυξης των Δήμων και της Περιφέρειας.

Φίλες και φίλοι 

Όλα αυτά τα χρόνια ήμουν εδώ παρών στην καθημερινότητα, δίπλα στα προβλήματα και εσείς δίπλα μου αναπτύσσοντας μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης και εκτίμησης.

Δεχθείτε από τα βάθη της καρδιάς μου ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε τα χρόνια που πέρασαν.

Με το θάρρος αυτής της εμπιστοσύνης, σας καλώ την Κυριακή να απαντήσουμε όλοι μαζί σε ένα κρίσιμο ερώτημα.

Το ερώτημα είναι απλό και αμείλικτο και μας αφορά όλους.

Σε ποιόν θα εμπιστευθούμε τη χώρα μας; Σ ΄αυτόν που μας έδειξε μέχρι σήμερα ότι μπορεί να έχει αποτελέσματα; ή σ΄ αυτόν που έπαιζε με τις 20 συνιστώσες του;

Σ΄ αυτόν που δίνει όταν έχει ή σ΄ αυτόν που τάζει αυτά που δεν έχει.


Αν η λογική νικήσει το θυμό, τότε η Νέα Δημοκρατία την Κυριακή θα είναι η πρώτη δύναμη, θα είναι ο νικητής των εκλογών και η νίκη της Κυριακής θα είναι η νίκη της πατρίδας πρώτα απ΄ όλα. Αυτής της πατρίδας που καλούμαστε να βγάλουμε από τη δοκιμασία με σταθερά βήματα, χωρίς άλλα λάθη και χωρίς πειραματισμούς.

Στο λαϊκισμό και τα παραμύθια απαντάμε με τη σιγουριά και τη σοβαρότητα που μας δίνει η ιστορία της παράταξης των μεγάλων επιλογών.

Τρεις μέρες μας χωρίζουν μέχρι την Κυριακή των εκλογών

Την Κυριακή της μετέρας των εκλογικών μαχών.

Είμαι βέβαιος ότι την Κυριακή η Νέα Δημοκρατία θα είναι και πάλι η πρώτη επιλογή των Ελλήνων και πιστεύω ότι και ο Γιώργος Κοτρωνιάς θα είναι η επιλογή της Φθιώτιδας.

Από τη Λοκρίδα ως το Δομοκό, από τη Γλύφα ως τον Τυμφρηστό ο Γιώργος Κοτρωνιάς που υπόσχεται να έχει ανοιχτές όπως πάντα τις πόρτες του και την καρδιά του δίπλα στο πρόβλημα και μπροστά στη λύση του.

Καλή Νίκη!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου