Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

Αγορήτρια στο Ν/Σ του Υπουργείου Ανάπτυξης Η Ε.Μακρή - Θεοδώρου

  
Ως αγορήτρια στο Ν/Σ του Υπουργείου Ανάπτυξης συμμετείχε η Βουλευτής Φθιώτιδας κα. Ελένη Μακρή - Θεοδώρου. 

Η Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας τοποθετήθηκε επί του Σ/Ν του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Α) Για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2014-2020, και, Β) Ενσωμάτωση της οδηγίας 2012/17 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου της 13ης Ιουνίου 2012 (EE L 156/16.6.2012) στο ελληνικό δίκαιο, τροποποίηση του Ν. 3419/2005 (Α ´ 297) και άλλες διατάξεις.       

Η κα. Μακρή τόνισε ότι το νέο ΕΣΠΑ (Σύμφωνο Εταιρικής Σχέσης) είναι αυτή τη στιγμή η πιο σημαντική πηγή εισροής πόρων για αναπτυξιακές δράσεις, αναφέρθηκε αρχικά στις βασικές για τη χώρα προτεραιότητες: την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, την καινοτομία, την ανάπτυξη και αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, την προστασία του περιβάλλοντος, τον εκσυγχρονισμό των υποδομών πρόσβασης και τη βελτίωση του τρόπου λειτουργίας της δημόσιας διοίκησης και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

«Όλοι αγωνιούμε για τη στοχευόμενη αξιοποίηση των πόρων αυτών», επισήμανε επιπλέον η κα Μακρή, «έτσι ώστε να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ». Επειδή από τη διαχείριση των προηγούμενων "πακέτων" εντοπίστηκαν δυσλειτουργίες, αυτές διορθώνονται ως ένα βαθμό, αλλά ταυτόχρονα εναρμονίζεται το θεσμικό μας πλαίσιο με το κοινοτικό, προκειμένου να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ενεργοποίηση των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων.
  
Συνεχίζοντας αναφέρθηκε στα τρία βασικά στοιχεία του ν/σ τα οποία στοχεύουν στην διόρθωση χρόνιων στρεβλώσεων και δυσλειτουργιών, τα οποία είναι: η αυστηρή τήρηση χρονοδιαγραμμάτων με διαδικασία επιτήρησης και επιβολής διορθωτικών μέτρων, η απλούστευση των διαδικασιών ένταξης με κατάργηση της περιττής γραφειοκρατίας  και η θέσπιση μέτρων πρόληψης και καταπολέμησης της απάτης.

Με τον τρόπο αυτό, θα αποφευχθεί η ακύρωση επενδύσεων τις οποίες έχει ανάγκη η χώρα για να ´´δαμάσει το τέρας της ανεργίας´´.

Σχετικά με το θέμα των Επιμελητηρίων, η βουλευτής τόνισε πως, κάθε βελτιωτική τροποποίηση της επιμελητηριακής νομοθεσίας που συμβάλλει στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των Επιμελητηρίων είναι στη σωστή κατεύθυνση και επικρότησε τις νομοτεχνικές βελτιώσεις από πλευράς του Υπουργείου για την οικονομική στήριξή τους.

    
Κλείνοντας την τοποθέτησή της, η κα Μακρή στάθηκε ιδιαίτερα στο θέμα της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας, της οποίας η επικαιροποίηση των σκοπών λειτουργίας καθίσταται αναγκαία -μιας και από το 1975 που ιδρύθηκε έχουν αλλάξει οι συνθήκες- ζητώντας όμως να μειωθεί κατά ένα μέλος η εκπροσώπηση του Υπουργείου στο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιο, επιτυγχάνοντας την αποκέντρωση και καθιστώντας την Περιφέρεια βασικό παράγοντα για την αξιοποίησή της. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου