Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2014

Φόβοι και αιχμές από τη ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ

ME χτεσινή της ανακοίνωση η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ εκφράζει τον προβληματισμό της για το μέλλον της εταιρείας.

Τον προβληματισμό της για το μέλλον της εταιρείας εκφράζει με χθεσινή της ανακοίνωση η συνδικαλιστική παράταξη της ΔΑΚΕ στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα, όπου μεταξύ άλλων κάνει αναφορά σε ζητήματα όπως η τιμή του ρεύματος, η συλλογική σύμβαση εργασίας, τα μεταλλεία αλλά και η μη επίτευξη των στόχων που έχουν τεθεί στην παραγωγή.
   
    
«Το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μία αστάθεια στην λειτουργία της εταιρείας» αναφέρει αρχικά στην ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ σημειώνοντας παράλληλα ότι υπάρχει «έντονη ανησυχία στην παραγωγική διαδικασία γιατί όλη η προσπάθεια των εργαζομένων πέφτει στο κενό και όλοι οι στόχοι εκτός προγραμματισμού». Μάλιστα η ΔΑΚΕ εκφράζει την ανησυχία της ακόμη και για κλείσιμο της εταιρείας αφήνοντας μάλιστα αιχμές προς την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ και τονίζοντας ότι «από την αρχή αυτός ήταν ο στόχος τους».

Το σενάριο μάλιστα για διχοτόμηση της εταιρείας έχει αρχίσει να επανέρχεται στις συζητήσεις των συνδικαλιστών αλλά και των υπολοίπων εργαζομένων της εταιρείας. Η ανησυχία μάλιστα για την επαναφορά του συγκεκριμένου σχεδιασμού για την πλήρη ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ μέσα από το «σπάσιμο της» ήταν ο λόγος που μέλη της ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ, ανάμεσα στα οποία και ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στην Λάρυμνα Ανδρέας Κορέντζελος προσέγγισαν τον πρόεδρο της Βουλής κ. Μεϊμαράκη κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην Λαμία και ζήτησαν συνάντηση μαζί του. οι εξελίξεις ωστόσο στην κεντρική πολιτική σκηνή φαίνεται ότι «παγώνουν» τις όποιες εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ, χωρίς πάντως αυτό να καθησυχάζει τους εργαζομένους.

«Έχουμε μπει σε προεκλογική περίοδο, αλλά παρ'όλα αυτά κάποιοι και σήμερα θα προσπαθήσουν να υλοποιήσουν την λανθασμένη πολιτική τους που έχει να κάνει με την συλλογική σύμβαση εργασίας και τα κεκτημένα δικαιώματα των εργαζομένων» τονίζει στην ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ, αφήνοντας μάλιστα αιχμές ότι η υπογραφή της σύμβασης αποτελεί προαπαιτούμενο για τις συνολικότερες εξελίξεις στην εταιρεία. Μάλιστα εκτός από τις αιχμές προς την διοίκηση για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ΛΑΡΚΟ στην παραγωγή, η ΔΑΚΕ δεν αποφεύγει να αφήσει αιχμές και προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης χωρίς ωστόσο να την κατονομάσει. «Εδώ δεν υπάρχουν μεταλλεία και κάποιοι ασχολούνται με όνειρα θερινής νυκτός. Αντί να βάλουν στόχους την αύξηση παραγωγής και τι επικρατεί στην αγορά με το νικέλιο, κοιτάνε αν θα πέσουν οι τιμές στα μακαρόνια» τονίζει χαρακτηριστικά η ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ στην ανακοίνωση της.



Τιμή ρεύματος

Ένα από τα σημαντικότερα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ είναι η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος που προμηθεύεται από την ΔΕΗ και οι διεκδικήσεις της ΔΕΗ από οφειλές προηγούμενων ετών.

Το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά και γενικότερα η τιμή του ρεύματος για τις ενεργοβόρες βιομηχανίες της χώρας έχει προγραμματιστεί να συζητηθεί σε έκτακτη γενική συνέλευση
των μετόχων της ΔΕΗ στις 22 Δεκεμβρίου.

Ωστόσο η διοίκηση της ΛΑΡΚΟ βρίσκεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την διοίκηση της ΔΕΗ, θεωρώντας ιδιαίτερα υψηλή την τιμή του ρεύματος και μάλιστα από την πλευρά της ΔΕΗ ήδη υπάρχουν διαρροές που θέτουν ακόμη και τη μη υπογραφή νέας σύμβασης.

Στην ανακοίνωση της πάντως η ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ προσδιορίζει ότι θα αναβληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση της ΔΕΗ που έχει προγραμματιστεί για τις 22 Δεκεμβρίου εξαιτίας των εξελίξεων με την έναρξη της διαδικασίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. «Τα δημοσιεύματα της ΔΕΗ δίνουν και παίρνουν» αναφέρει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση της η ΔΑΚΕ τονίζοντας ωστόσο ότι «ευτυχώς μας έσωσε η προεκλογική περίοδος και θα γίνει αναστολή της ημερομηνίας του συμβουλίου της ΔΕΗ».
 

ΕΦ."ΗΜΕΡΑ"
 

3 σχόλια:

  1. ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΛΕΣ ΚΟΡΕΝΤΖΕΛΕ ΣΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΟΥ ΤΟ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ?
    ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΤΟΥ ΑΝΗΚΕΙΣ.
    ΒΕΒΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ ΟΤΙ ΘΑ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΤΗ ΛΑΡΚΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΙ ΤΙ ΤΟΝ ΝΟΙΑΖΕΙ..ΑΥΤΟΣ, ΚΑΛΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΡΝΑΕΙ. ΝΑ ΤΡΩΕΙ,ΤΡΩΕΙ.....ΚΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ. ΔΕΚΑ ΧΡΟΝΙΑ ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΑΤΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΜΟΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΣΤΡΑΒΑ. Α ΡΕ ΞΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ..
      ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΤΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΑΧΥΡΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ...
      ΤΩΡΑ ΖΗΤΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ..ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ..

      Διαγραφή
  2. Μαύρος και ΆναρχοςΤετάρτη, Δεκεμβρίου 17, 2014

    Καλά σας κάνουν οι συνδικαλιστές σας όταν εξυπηρετούν πολιτικούς και όχι τα συμφέροντα των εργατων. Όλοι/ες που τους υποστηρίζεται το κάνετε μόνο και μόνο για μια θέση και μερικά ευρώ μέσα στον καρκίνο της ΛΑΡΚΟ και όχι για τον αγώνα των εργατών. εκει μέσα..

    Αρα μην γίνεστε μίζεροι και μικροί.. Αυτοί σας αξίζουν...

    * Όσο για το αν κλείσει το εργοστάσιο είναι τόσο ανόητο όσο και οτι υπάρχει Αη Βασίλης!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου