Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014

Θέματα που πρέπει να συζητηθούν

[ Του Γιάννη Φραγκούλη ]

Κε αρχισυντάκτη
Το κείμενο της Ένωσης Ξενοδόχων των Καμένων Βούρλων προς τον νέο περιφερειάρχη και η παρουσία της Ένωσης στην έκθεση «Φιλοξενία» της Θεσσαλονίκης, αναδεικνύει ποια συμφέροντα εξυπηρετούνται στον τουρισμό, στις παρούσες συνθήκες. 
Οι μόνοι που έκλεισαν δουλειές είναι όσοι είχαν επαφή με τα πλαστικά βραχιολάκια, είναι αυτοί που πανελλαδικά νέμονται προγράμματα χρηματοδοτήσεων και επιχορήγησης, αλλά στρέφονται εναντίων οποιασδήποτε παροχής κοινωνικών προγραμμάτων που αφορούν τους μικροεπαγγελματίες του χώρου.
Οι ανάγκες όμως για τους εργαζόμενους κ’ τους μικροεπαγγελματίες στον τόπο μας είναι στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση. Για να λειτουργήσουν τα δεκάδες μικρά ξενοδοχεία και μικρές επιχειρήσεις εστίασης, ενοικιαζόμενα δωμάτια, για να διατηρηθούν αυτές οι λίγες θέσεις εργασίας, πέραν οποιασδήποτε διαφήμισης που είναι απαραίτητη, χρειάζεται καθαρή θάλασσα, δημόσιες και αναβαθμισμένες ιαματικές πηγές, καθαρό πάρκο και βουνό με προσβασιμότητα, φυσικά προϊόντα που θα πρέπει να είναι ανέξοδα για εμάς και τους φιλοξενούμενους μας. 
Δηλαδή, λαϊκό τουρισμό από την Ελλάδα και την Ευρώπη για την ξεκούραση των εργαζόμενων. Οι επιδιώξεις του δήμου μας θα πρέπει να είναι η στήριξη αυτής της οικονομίας και μέσω του τουρισμού και η αναζωογόνηση της οικονομίας στην ευρύτερη περιοχή.
   
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων, πρώην Δήμαρχος, αντιδήμαρχος, δημοτικός σύμβουλος, εκπρόσωπος του δήμου στην Ένωση Ιαματικών Πηγών, πέρα των ευχαριστηρίων προς τον πρόεδρο της περιφερικής επιτροπής κ. Μπακογιάννη, φαντάζομαι ότι τον ενημέρωσε για το υπολειτουργόν και χωρίς αδεία λειτουργίας Κέντρο Υγείας, για τον πακτωλό  χρημάτων που χρειάζεται ο επισκέπτης σε διόδια από βορά και νότο, για την αποχέτευση χωρίς άδεια, για τον παράνομο αποδέκτη της αποχέτευσης στο κάμπινγκ ΤΑΙΠΕΔ δίπλα στα ξενοδοχεία τους και εκεί που κάνουν μπάνιο άνθρωποι. 
Πρέπει να τον ενημέρωσε  ότι οι ενοικιαστές των εκτάσεων του πρώην ΕΟΤ και νυν ΤΑΙΠΕΔ κατά χρήση και κυριότητα, δεν έχουν τηρήσει καμία από τις υποχρεώσεις ήταν υποχρεωμένοι στα 4 από τα 5 κτίρια και τον περιβάλλοντα χώρο του πάρκου. Η επιχείρηση που διευθύνεται τώρα από τον κ. Θεολόγου έκλεισε τα λαϊκά λουτρά (παλαιό υδροθεραπευτήριο), ενώ το «Ράδιο» και το «Θρόνιο» παραμένουν ερείπια και, παρά και την κήρυξη τους ως «νεότερα μνημεία», κανένας δεν υπέβαλε πρόγραμμα αποκατάστασης.
Προσπαθούν τώρα να παραχωρήσουν την καθαριότητα του πάρκου στο δήμο και την πάγια υποχρέωση τους να την φορτωθούν οι πολίτες  μέσω φορολόγησης (τα αρχικά ιδιωτικά συμφωνητικά υπάρχουν στην διάθεση όλων).  Ο δήμος θα πρέπει να στραφεί ενάντια στο ΤΑΙΠΕΔ πλέον.
Τέλος, στο επόμενο διάστημα το δημοτικό συμβούλιο θα κληθεί να αποφασίσει για την μετατροπή του λιμανιού στα Καμένα Βούρλα από μαρίνα σε αλιευτικό καταφύγιο. Ανάλογα, έχουν αφεθεί στην τύχη τους πανελλαδικά, εκατοντάδες εγκαταστάσεις, ενώ το κόστος λειτουργίας θα φορτωθεί στους δημότες που ήδη ληστεύονται με την υπερφορολόγηση. Κατά την άποψη μου οι λιμενικές εγκαταστάσεις πρέπει να είναι δημόσιες και να έχει λόγο ο δήμος για την τύχη τους. Η ανάγκη παραμονής του δημόσιου χαρακτήρα των λιμανιών προκύπτει από τις μεταφορές που γίνονται και αφορούν και τον πρωτογενή τομέα παραγωγής, την αλιεία. Ο εναπομένων χώρος από το αγορασμένο οικόπεδο πρέπει να γίνει χώρος αναψυχής.
   Ο Καλλικράτης, η μεταφορά αρμοδιοτήτων χωρίς πόρους, η άρνηση της κυβέρνησης να εφαρμόσει τους νομούς που ψήφισε για την χρηματοδότηση των ΟΤΑ, η μεταφορά της μισθοδοσίας των εργαζομένων των ΟΤΑ από τους ΚΑΠ στον κρατικό προϋπολογισμό είναι θέματα που πρέπει να συζητηθούν.

 Γιάννης Φραγκούλης
 Αυτοκινητιστής

 Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου