Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2014

ΕΛΛΕΙΜΜΑΤΙΚΟΣ Ο ΙΣΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΧΡΗΣΗΣ ΕΤΟΥΣ 2013 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΚΡΑΚΩΜΗΣ

[ Του Ματθαίου Σκούρα ]

Κατά την συνεδρίαση του Δ.Σ. του Δήμου την 15-12-2014 παρουσιάσθηκε από την Δημοτική Αρχή, την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου και από τον Ορκωτό Ελεγκτή Λογιστή κ.Σφούνο η Έκθεση Ελέγχου επί του Ισολογισμού Διαχείρισης Χρήσης 2013.
       
Από την Συγκριτική Επισκόπηση Μεγεθών και Αποτελεσμάτων 2013 προκύπτει ότι ο ισολογισμός παρουσιάζει έλλειμμα της Τάξης του  -1.060.730 ευρώ, όταν το 2012 παρουσίαζε έλλειμμα -322.276 ευρώ δηλαδή είχε μεταβολή -229%.
     
Η  δημοτική παράταξή μας ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ κατά την διάρκεια της συζήτησης με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Νικόλαο Διαμαντή ανέδειξε την τραγικότητα της κατάστασης και επισήμανε ότι κατά κύριο λόγο υπάρχει πρόβλημα διαχείρισης. 

Δυστυχώς στην έκθεση γίνεται προσπάθεια υποβάθμισης σημαντικών ευρημάτων του ελέγχου χωρίς να τονίζεται η σημασία τους. 
     
Τέτοια  ευρήματα είναι η έλλειψη Αποθήκης που εδώ και 4 χρόνια το επισημαίνουμε και ζητάμε να λειτουργήσει αλλά η Δημοτική Αρχή πεισματικά αρνείται να εφαρμόσει και να λειτουργήσει. Αν δεν υπάρχει ανικανότητα, τότε μόνο δόλος μπορεί να δικαιολογήσει  την άρνηση αυτή. 

Χαρακτηριστικά στην έκθεση προκειμένου να υποβαθμισθεί η έλλειψη Αποθήκης και να μην γίνει αντιληπτό χρησιμοποιείτε η φράση «Δεν υφίσταται ως τακτική διαδικασία από τις υπηρεσίες του Δήμου η διενέργεια απογραφών επί των ενσωμάτων ακινητοποιήσεων τουλάχιστον στο τέλος κάθε χρήσης» , όλο αυτό το επιστημονικό πόνημα για να πούμε απλά ότι ο Δήμος δεν έχει αποθήκη δηλαδή ότι αγοράζουμε στο τέλος του έτους  το διαγράφουμε και όλα καλά και  πάμε πάλι από την αρχή για προμήθειες.
       
Η μη χρήση υφιστάμενου πληροφοριακού συστήματος οικονομικής διαχείρισης έργων σημαίνει ότι δεν υπάρχει οικονομική παρακολούθηση των έργων και δεν υπάρχει δυνατότητα αναφοράς ανά πάσα στιγμή της πορείας τους. Κατάσταση που ευνοεί την αδιαφάνεια και την κακοδιαχείριση των έργων.

Ματθαίος Σκούρας
Δημοτικός Σύμβουλος
Επικεφαλής της Παράταξης
Ενότητα και Δημιουργία

1 σχόλιο:

  1. ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΣΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ο ΙΣΟΛΛΟΓΙΣΜΟΣ ΤΟΥ 2010-2011-2012-2013.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου