Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΛΑΜΙΑ: Συνάντηση για την «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας»


Την Πέμπτη 27/11/2014 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας πραγματοποιήθηκε συνάντηση μετά από πρόσκληση του κου Γ. Κελαιδίτη, Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής προκειμένου να συσταθεί Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία με την Επωνυμία «Αγροδιατροφική Σύμπραξη Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας» με τη συμμετοχή Θεσμικών Φορέων όπως Περιφέρεια, Επιμελητήρια, Δήμοι (με ποσοστό έως 49%) καθώς επίσης και ιδιωτών (με ποσοστό 51%). 

Ο κος Κελαϊδίτης σημείωσε ότι η ένωση όλων των δυνάμεων της Περιφέρειας είναι επιτακτική ανάγκη για την ανάδειξη της προστιθέμενης αξίας των τοπικών  προϊόντων, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «αρχίζουμε τις συναντήσεις γνωστοποιώντας τα διαδικαστικά που πρέπει να ακολουθηθούν για τη συγκρότηση του υπό σύσταση φορέα αλλά και τα οφέλη/πλεονεκτήματα που θα έχει η λειτουργία του για την Περιφέρεια» και στη συνέχεια καλωσόρισε τους προσκεκλημένους.

Οι Τεχνικοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας – υπεύθυνοι για τη δημιουργία της Σύμπραξης -  ανέφεραν ότι η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να στηριχτεί στη Συνεργασία, την Εντοπιότητα και την Ποιότητα, τονίζοντας ότι όλοι μας θα πρέπει να ενεργήσουμε για την εξωστρέφεια του πρωτογενή  τομέα. 


Ο κος Α. Διαμαντάρας τόνισε ότι το Επιμελητήριο είναι πάντα αρωγός σε τέτοιες προσπάθειες επισημαίνοντας ότι ο νέος αυτός Φορέας μέσα από την πιστοποίηση που θα προσφέρει στα προϊόντα των επιχειρήσεων που θα συμμετάσχουν θα αποτελέσει εργαλείο ανάδειξης, προώθησης και αύξησης της προστιθέμενης αξίας των Φθιωτικών Προϊόντων και κατ΄ επέκταση των προϊόντων της Στερεάς Ελλάδας.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου