Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

Επίκαιρη ερώτηση Β.Κυριακάκη για τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό

Συζήτηση στη Βουλή επί της επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Κυριακάκη, για τη Συστηματική απαξίωση του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού με ορατό το ενδεχόμενο χρεοκοπίας του.

Ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ στην τοποθέτησή του  επί της επίκαιρης ερώτησης ανάφερε τον κίνδυνο χρεωκοπίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και αποπομπής του από το Διεθνές Κίνημα Ερυθρού Σταυρού και Ερυθράς Ημισελήνου εξαιτίας της αδιαφορίας της Κυβέρνησης να υλοποιήσει πλήρως τις δεσμεύσεις προς την κατεύθυνση της οικονομικής βοήθειας του Σωματείου, της πλήρους καταγραφής των οικονομικών στοιχείων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και της τροποποίησης του απαρχαιωμένου καταστατικού του, σύμφωνα με τα αναγνωρισμένα και σύγχρονα πρότυπα.

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, παρά τη μεγάλη περιουσία του που προέρχεται από κληροδοτήματα και δωρεές με σκοπό να μπορεί ανεμπόδιστος να επιτελεί το ανθρωπιστικό του έργο, σήμερα είναι χρεωμένος, οι εργαζόμενοί του είναι 10 μήνες απλήρωτοι και ακόμα, λόγω της κακοδιαχείρισης από τις προηγούμενες διοικήσεις και των εμποδίων που προβάλλει η προσωρινή διοίκηση για άμεση καταστατική συνέλευση και εκλογές νέου κεντρικού Δ.Σ. και περιφερειακών Δ.Σ. πριν τη λήξη του τρέχοντος έτους, δεν μπορεί να καταστεί βιώσιμος.


Ο Υπουργός Υγείας, κος Βορίδης,  στην απάντησή του τόνισε ότι το Υπουργείο Υγείας έχει κάνει το δυνατόν για να στηριχθεί ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, χρηματοδοτώντας τον με 2 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον των 12,5 εκατομμυρίων που δίνει κάθε χρόνο το ελληνικό δημόσιο προς τον Ερυθρό Σταυρό. Αναγνωρίζοντας, μετά την παρέμβαση του κ.Κυριακάκη στη δευτερολογία του, ότι τα 2 εκ αυτά δεν έχουν εκταμιευτεί, δεσμεύτηκε για την κατάθεση τροπολογίας ώστε να λάβει ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, φορολογική ενημερότητα και να προχωρήσει η διαδικασία.
  
Τέλος, αναφορικά με τη προσωρινή διοίκηση και την αποστολή της να οδηγήσει ομαλά τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό σε γενική συνέλευση που θα αλλάξει το καταστατικό στην κατεύθυνση της εναρμόνισης και ταυτόχρονα και στην εκλογή μίας διοίκησης που θα είναι μία πλήρης διοίκηση, ο Υπουργός περιορίστηκε να δηλώσει τη στήριξή του σε αυτή γενικά χωρίς να τοποθετηθεί σχετικά με το αίτημα της προσωρινής διοίκησης στο Ειρηνοδικείο για παράταση και διεύρυνση των αρμοδιοτήτων της.

Ο βουλευτής έκλεισε την δευτερολογία του καλώντας την Πολιτεία να λάβει υπόψη της την ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία και να στηρίξει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

1 σχόλιο:

  1. ΚΑΛΑ ΒΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΘΕΙ ΠΛΑΚΑ ΜΑΖΙ ΣΑΣ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ ΒΟΗΘΗΣΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΤΙΣ ΛΑΡΚΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΞΙΟΣ ΚΑΙ ΒΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΑΙ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΤΟΥ ΚΛ,,, ΤΑ Α.....Α ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ ΚΥΡΙΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΙΩΤΙΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΡΟΥΣΦΕΤΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΜΑΛΛΟΝ ΦΑΓΑΤΕ ΜΑΖΙ ΚΑΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΑΣ ΕΝΩΝΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ ΣΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΠΥΡΑΥΛΟΙ ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΠΑΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΡΙΕ ΤΣΙΠΡΑ ΞΥΠΝΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου