Παρασκευή 14 Νοεμβρίου 2014

Ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία και ΟΤΑ εξακολουθούν να φεσώνουν τους ιδιώτες

Πρωταθλητής στη λίστα των οφειλετών παραμένει ο ΕΟΠΥΥ - Τον Σεπτέμβριο παρουσίασε "φέσια" ύψους 4,795 δισ. ευρώ - Έως και 1.250 ημέρες περιμένει ιδιώτης να του επιστραφεί φόρος...


Την ώρα που το κρυφτούλι με την Τρόικα συνεχίζεται και καμία επίσημη ανακοίνωση δεν έχει γίνει για το πότε θα επιστρέψουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών μας, τα τελευταία στοιχεία από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους πυροδοτούν το κλίμα.

Με βάση τα στοιχεία που παρουσίασε το ΓΛΚ το ελληνικό δημόσιο εξακολουθεί να μην πληρώνει τις οφειλές του προς τους ιδιώτες. 

Συγκεκριμένα το Σεπτέμβριο του 2014 το Δημόσιο όφειλε συνολικά ποσά ύψους  4,795 δισ. ευρώ, έναντι 4,675 δισ. ευρώ τον Αύγουστο

Ειδικότερα, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης διαμορφώθηκαν το Σεπτέμβριο στα 4,082 δισ. ευρώ και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων στα 713 εκατ. ευρώ.


Από τις εκκρεμείς επιστροφές φόρων οι 437 εκατ. ευρώ είναι άμεσοι φόροι, οι 179 εκατ. ευρώ  έμμεσοι φόροι, ενώ τα μη φορολογικά έσοδα ανέρχονται στα 97 εκατ. ευρώ.


Σημειώνεται ότι τον Αύγουστο οι ληξιπρόθεσμες οφειλές διαμορφώθηκαν στα 3,93 δις. και οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων στα 745 εκατ.
  • Οι πιο… κακοπληρωτές είναι οι Οργανισμοί Κοινωνικής Ασφάλισης, με οφειλές 2,32 δισ. ευρώ στα τέλη Σεπτεμβρίου 2014, από 2,26 δισ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο.   
  • Πρώτος στη λίστα των οφειλετών παραμένει ο ΕΟΠΥΥ, με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές να ανέρχονται στο 9μηνο σε 1,53 δισ. ευρώ
  • Ελαφρώς ανοδικά κινήθηκαν και οι οφειλές των νοσοκομείων στα 919 εκατ. ευρώ, από 873 εκατ. ευρώ που ήταν τον Αύγουστο.
  • Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ανήλθαν στα 356  εκατ. ευρώ το Σεπτέμβριο, από 344 εκατ. ευρώ τον Αύγουστο. 
  • Τα χρέη των λοιπών νομικών προσώπων διαμορφώθηκαν σε 198 εκατ. ευρώ, έναντι 189 εκατ. ευρώ στα τέλη Αυγούστου 2014.
Φορολογούμενος περιμένει 1250 μέρες για επιστροφή ΦΠΑ
Η εικόνα συμπληρώνεται αν ανατρέξει κανείς στα στοιχεία για τις εκκρεμείς και απλήρωτες αιτήσεις επιστροφής ΦΠΑ. Αξιοσημείωτο είναι ότι υπάρχει φορολογούμενος που περιμένει 1.250 ημέρες για επιστροφή ΦΠΑ, ενώ υπάρχουν δεκάδες άλλοι... ομοιοπαθείς που περιμένουν ως και δύο ολόκληρα χρόνια για να πάρουν απάντηση από τις αρμόδιες εφορίες. 

Το... stock των εκκρεμών αιτήσεων επιστροφής ΦΠΑ άνω των 90 ημερών, παραμένει στα επίπεδα των 3.000, ενώ τα ποσά που μένουν «παγωμένα» στα συρτάρια των εφοριών ξεπερνούν τα 501 εκατ. ευρώ!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου