Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Η Ε.Μακρή-Θεοδώρου για τα «κόκκινα δάνεια»


        Στην τροπολογία του Σ/Ν του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων «Μέτρα για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της οικονομικής κρίσης και την ενίσχυση της απασχόλησης: κίνητρα για τη ρύθμιση χρεών μικρών επιχειρήσεων και επαγγελματιών προς χρηματοδοτικούς φορείς και έκτακτες διαδικασίες ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων» τοποθετήθηκε σήμερα η Βουλευτής Φθιώτιδας κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου.

     Αναφερόμενη αρχικά στην ήδη ψηφισθείσα ρύθμιση οφειλών των μικρομεσαίων επιχειρήσεων προς το Δημόσιο και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, τόνισε πως η κυβέρνηση εμπράκτως, εξακολουθεί να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια στήριξής τους. Η ρύθμιση αυτή, σύμφωνα με την βουλευτή, βρίσκει άμεση ανταπόκριση στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο, όχι μόνο γιατί διαγράφει παλιές καταχρηστικές αυξήσεις και πρόστιμα που είχαν άδικα επιβληθεί, αλλά και γιατί δίνει μία δεύτερη ευκαιρία στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.
   
        Συνεχίζοντας η κα Μακρή, εξήγησε πως και η παρούσα τροπολογία, η οποία αποτελεί τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση ιδιωτικού χρέους, δίνει την ανάλογη ευκαιρία ρύθμισης οφειλών προς τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα. Υπογραμμίζοντας την επιτακτική ανάγκη στήριξης και των συνεπών οφειλετών, όσων δηλαδή εξυπηρετούν τις υποχρεώσεις τους, υποστήριξε πως η μείωση των επιτοκίων δανεισμού αποτελεί αναμφίβολα μία από τις επιλογές για την τόνωση της ρευστότητας, που τόσο έχει ανάγκη ο επιχειρηματικός κόσμος.  
  

     Επίσης, με σχετική τροπολογία επιτυγχάνεται η μερική δικαίωση και οικονομική αποκατάσταση των υπηρετούντων στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα Σώματα Ασφαλείας, χωρίς όμως αυτό να είναι σε βάρος της ομαλής εκτέλεσης του κρατικού προϋπολογισμού.

  
        Κλείνοντας την ομιλία της, η κα Μακρή δήλωσε χαρακτηριστικά: «Αγωνιζόμαστε για τη μετάβαση από την εποχή του απρόβλεπτου, στην εποχή του σχεδιασμού και της οικοδόμησης ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού κράτους».   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου