Σάββατο 25 Οκτωβρίου 2014

Το ίδιο έργο σε επανάληψη τις τελευταίες δημοτικές αρχές χρόνια πολλά στα Καμένα Βούρλα

[ Του Γιάννη Φραγκούλη ]

Κε αρχισυντάκτη
   
Σε κάθε προϋπολογισμό αποτυπώνονται οι προτεραιότητες των κυβερνήσεων των Περιφερειών και των Δήμων. 

Ο κρατικός προϋπολογισμός του 2015 στοχεύει στη συνέχιση της δημοσιονομικής προσαρμογής, με συνέπειες τη μείωση των κοινωνικών δαπανών και της κοινωνικής ασφάλισης.
   
Τα έσοδα του προϋπολογισμού για το 2015 θα ανέλθουν στα 47,4 δις, παρουσιάζοντας αύξηση 1,7 δις που θα επιβαρύνει τα λαϊκά εισοδήματα. Μείωσαν κατά 30% το τέλος αλληλεγγύης και το πετρέλαιο θέρμανσης αποκρύπτοντας ότι μετέτρεψαν τον πρώτο από έκτακτο σε μόνιμο φόρο και το δεύτερο τον δεκαπλασίασαν.
   
Κατακρεουργούν τις κοινωνικές δαπάνες μειώνοντάς τες κατά 460 εκατομμύρια.

Θριαμβολογούν για την πιλοτική εφαρμογή κατώτερου εγγυημένου εισοδήματος, δηλαδή την παροχή σε τετραμελή οικογένεια 13 ευρώ ημερησίως, που θα έλθει αποκλειστικά από το μοίρασμα των υπαρχόντων χρημάτων στο κοινωνικό σύστημα της χώρας.
    
Η προσφυγή στον ευρωπαϊκό μηχανισμό στήριξης είναι νέο μνημόνιο, ενώ επιβλήθηκε η εποπτεία των προϋπολογισμών  από την  τρόικα και οι μηχανισμοί εποπτείας σε Περιφέρειες και Δήμους. Στοχεύουν στη «βελτίωση του επενδυτικού κλίματος και της υγιούς επιχειρηματικότητας», όπως την εννοούν Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, συνθλίβοντας μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους.
    
Το ΣΕΣ (το νέο ΕΣΠΑ) που έχει μόνο 14,5 δις στο σύνολο του συζητήθηκε στην περιφέρεια Στερεάς. Αποδέχεται την φτωχοποίηση της περιφέρειας, χωρίς να εξασφαλίζει καμία συνοχή και ανάπτυξη στην περιφέρειά μας. Μας ενημερώνει ότι το 30% του πληθυσμού στην περιφέρεια είναι νεόπτωχοι, ότι  έχασε  20 μονάδες στο ΑΕΠ. Μας ενημερώνει για υπερδεσμεύσεις από την προηγούμενη περίοδο του ΕΣΠΑ που αγγίζουν το 350% και θα πρέπει να φθάσει στο 15% με το ΣΕΣ. Πρακτικά σημάνει απένταξη έργων απαραίτητων για τους πολίτες. 

Στην περιοχή μας απεντάχθηκαν ο αγωγός μεταφοράς των λυμάτων από τον Άγιο Κωνσταντίνο στα Καμένα Βούρλα και Καραβόμυλου-Ραχών και δεν προβλέπεται άμεσα χρηματοδότηση. Σε ότι αφορά νέα σχολεία, δεν προβλέπει παρά επισκευή των υπαρχόντων, δηλαδή κοντέινερ για πάντα στα Καμένα Βούρλα. Ενώ το προηγούμενο πρόγραμμα ΕΣΠΑ ήταν στο σύνολό του 925 εκατομμύρια, το ΣΕΣ είναι μόνο 333 εκατομμύρια. Οι αριθμοί μιλούν μονοί τους.
    
Τα θέματα στο τελευταίο δημοτικό συμβούλιο στο δήμο μας ήταν προβλέψιμα. Αποδεικνύουν ότι οι παρόντες σύμβουλοι αποφάσισαν ότι τους είχε υπαγορευθεί, όπως και οι σύμβουλοι της πλειοψηφίας στην Περιφέρεια. Με μια κουβέντα, Καλλικράτης και επιλογή παραχώρησης των πάντων σε ιδιώτες.
    
Οι αυξήσεις που ψήφισαν είναι εξοντωτικές για τον κόσμο, αποτέλεσμα μιας οδηγίας που υποχρεώνει τους δήμους να περιορίσουν τα έξοδα. Πιέζουν να αυξήσουν τα ίδια έσοδα και να εισπράξουν τα οφειλόμενα, αναφέροντας την αδυναμία καταβολής, σαν «στέρηση πολυτίμων πόρων από την αυτοδιοίκηση»

Η στάση των συμβούλων της πλειοψηφίας από τα Καμένα Βούρλα αποτελεί ύβρη σε αυτούς, τους μικροεπαγγελματίες που το 95% δεν μπορούν να εξασφαλίζουν για τα παιδιά τους ιατρική περίθαλψη. Το ίδιο έργο σε επανάληψη τις τελευταίες δημοτικές αρχές χρόνια πολλά στα Καμένα Βούρλα. Οι σύμβουλοι μας ωριμάζουν μετά τη διετία.
    
Ένα παράδειγμα για να καταλάβουμε πως λειτουργεί το νέο τεχνικό πρόγραμμα με τις επιδοτήσεις, θα ήταν να μας ενημερώσει ο κ. Φακίρης για το ποσά παιδιά ανέργων μητέρων επιλέχθηκαν να πάνε σε παιδικό σταθμό, όπως ανέφερε το πολυδιαφημισμένο πρόγραμμα ΕΣΠΑ λίγο πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές; Κανένα. Ας βγάλει ο καθένας τα συμπεράσματα του.

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου