Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

«ΤΑ …ΑΡΠΑΛΕΙΑ ΜΑΡΜΑΡΑ»!!!

[ Του Μπάμπη Μώκου ]
  
Χρωστάς, κι’αμα χρωστάς όλα μπορεί να τα δείς, να τα πάθεις, να τα περιμένεις. Μέχρις ενός σημείου όμως. 

Εκεί δυστυχώς φθάσαμε: Να μας ειρωνεύονται ακόμα και οι απαίσιοι λαθροθήρες του παγκόσμιου πολιτισμού. Αυτοί που πάγια θεωρούν «ανταλλάξιμες» αξίες, μνημεία ανεπανάληπτα, μοναδικά της ελληνικής αρχαιότητας και να τα αποτιμούν σε χρήμα! Ναι σε χρήμα! 

Κυνικότητα και θράσος απύθμενο, παραλήρημα τέως αυτοκρατορικής επεκτατικής μεγαλομανίας. Κατάλοιπα του βρεταννικού ηλίθιου στομφώδους ήθους.
    
Βγήκε το υπερσυντηρητικό  εγγλέζικο “SPECTOR”, περιοδικό της παγκόσμιας  ελίτ, παγκόσμιας αναγνωσιμότητας και με την ευκαιρία της επίσκεψης στην Ελλάδα της Κας Αλαμουντίν - Κλούνευ για νομικό  συντονισμό και προσπάθεια επιστροφής των «Ελγίνειων» στη «μάνα» τους την Ελλάδα μας και –φαρδιά, πλατιά- στο πρωτοσέλιδό του έγραψε: «Ελληνες ,θέλετε τα μάρμαρα; Αποπληρώστε το χρέος σας και κατόπιν το συζητάμε».
      
Οι ανερμάτιστοι έφθασαν στο έσχατο σημείο κυνικότητας ,παραλογισμού και θρασύτητας προς την παγκόσμια ιστορία,την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά! Οι χαμερπείς, δόλιοι, σκαιοί (κατά πάγια  ιστορική απόδειξη) εκμεταλλευτές των αδύνατων (αποικιοκρατία), επιδεικτικά, εν ολίγοις, μας λένε: Είστε καταχρεωμένοι ,αδύνατοι,αδύναμοι ,γι’ αυτό και σας κτυπούμε  προσβλητικά και αλύπητα. Και το λένε αυτό οι «μηδέποτε εγγράψαντες ιστορία». Εκείνοι που συνέβαλαν ανέκαθεν σε προσπάθειες σκοπούμενης κατά καιρούς υποθήκευσης της χώρας μας.
    
Οι αχρείοι ανιστόρητοι, οι κλέφτες, οι ανομολόγητοι, έφθασαν στο σημείο προκλητικά και απολύτως προσβλητικά να επαναλαμβάνουν: «Θέλετε τα μάρμαρα; Αποπληρώστε πρώτα τα 240 δις του χρέους σα». Και το λένε εκείνοι, οι κατ’ ευφημισμόν ευρωπαϊστές, που το χρέος τους ξεπερνά τα 2,5 τρίς!
   
Ξεχνούν όμως οι «φίλοι» μας οι Βρεταννοί πως αξιωματικά η ιστορία δεν επαναλαμβάνεται. Αναπλάθεται!!! Γι΄αυτό, καλά θα κάνουν κάποιοι ανιστόρητοι  γλοιώδεις κονδυλοφόροι της «γηραιάς Αλβιόνας», να «αράξουν» στο «ντελικάτο»μαξιλαράκι της πάλαι ποτέ «ευγενούς ιστορίας τους».
  
Και να μην σκέφτονται δόλια ,μιλούν η γράφουν με ύφος σ α ρ δ ώ ν ε ι ο, σκαιό ,συνδέοντας την Ελλάδα της κρίσης με την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά.Ας μην αυτοεξευτελίζονται κοιτάζοντας να προστατεύσουν συμφέροντα ,τον …α ν α φ α κ ά τους ,.όπως θα έλεγε και κάποιος γνωστικός…ινφογνώμων.Ο κόσμος γνωρίζει. Στο κάτω κάτω, τι έχουν να επιδείξουν αυτοί και άλλοι «δυνατοί» της Ευρώπης από ιστορικά μνημεία ; Τίποτα δικό τους.Στις προθήκες των μουσείων τους όλα «ξένα»-κλεμένα .Και φουσκώνουν  σαν ινδιάνοι,λέγοντας ότι –τάχα μου-«συντηρούν την παγκόσμια κληρονομιά».
     
Είναι λάθος να αποκαλούνται τα μάρμαρα Ελγίνεια από το όνομα ενός απατεώνα. Τα μάρμαρα είναι ελληνικά και μόνον και πρέπει απαραίτητα να επιστρέψουν στον τόπό τους. Για να …αποκατασταθεί η παγκόσμια πολιτιστική αλήθεια.Και αντί για Ελγίνεια ,ιστορική σαφής ,σαφέστατη αποτύπωση χαρακτηρισμού τους θα ήταν «Αρπάλεια Μάρμαρα». Ναι «ΑΡΠΑΛΕΙΑ»!!! Γιατί είναι κλεμένα. Τα υπόλοιπα είναι σφετερισμός….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου