Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Η Συμμαχία Πολιτών Λοκρίδας για την απόρριψη του Δήμου Λοκρών από την ΔΕΠΟΔΑΘ και το θέμα των απορριμάτων




TO MEΓAΛO ΔΙΛΗΜΜΑ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ
ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Από την μια οι προεκλογικές και μετεκλογικές δηλώσεις του για τα σκουπίδια (ότι έχει δρομολογηθεί η λύση για τη μεταφορά τους στο ΧΥΤΑ Θήβας – ότι το 2015 τα σκουπίδια θα έχουν φύγει από το Δήμο Λοκρών και θα μεταφέρονται στη Θήβα) από την άλλη η αδιάψευστη πραγματικότητα που λέει :

ΜΗΔΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΠΗΛΙΚΟ.

Ένα μικρό ιστορικό θα δείξει την μεγάλη αποτυχία της Δημοτικής Αρχής.

30-12-2011   με ομόφωνη απόφαση το Δημ. Συμβούλιο συμφωνεί στη υποβολή πρότασης στο επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον- αειφόρος ανάπτυξη»  (διαχείρηση στερεών αποβλήτων). 23-1-2014  με την 4/15/2014 αποφασή της η Οικονομική επιτροπή του Δήμου ανοίγει την οικονομική προσφορά της «Α Καούσης ΑΕ» υψους 1.018.000,00 ευρώ για την προμήθεια σταθμών μεταφόρτωσης.  Ομόφωνα η οικ. Επιτροπή την απορρίπτει με την αιτιολογία το μικρό ποσοστό έκπτωσης και την έλλειψη ανταγωνισμού (μοναδική προσφορά). 10-2-2014 η οικον. Επιτροπή συζητά την προδικαστική προσφυγή της «Α Καούσης ΑΕ» για την προμήθεια σταθμών μεταφόρτωσης και  ομόφωνα
  • α) αποδέχεται την υπό κρίση προσφυγή  της «Α Καούσης ΑΕ» ως νόμο και ουσία βάσιμη.   
  • β) ακυρώνει την παραπάνω ομόφωνη απόφαση (της 23-1-2014)  
  • γ)  εξουσιοδοτεί τον κ. Δήμαρχο για τις περαιτέρω ενέργειες.
 
Όσο αφορά τους σταθμούς μεταφόρτωσης (ΣΜΑ) το ΥΠΠΕΚΑ με 2 παρεμβάσεις του
16-1-20141) καλεί το Δήμο Λοκρών να δώσει διευκρινίσεις για την ορθότητα της διαδικασίας για τη διεξαγωγή του διαγωνισμού δημιουργία σταθμών ΣΜΑ. 
13-3-20142)το ΥΠΠΕΚΑ διατυπώνει την αρνητική του γνώμη για τη διαδικασία ανάθεσης του έργου δημιουργία σταθμών μεταφόρτωσης και καλεί το Δήμο Λοκρών σε επανάληψη της διαδικασίας δημοπράτησης με τρόπο που να μη δημιουργεί αποκλεισμούς. 
Αυτά για τους σταθμούς μεταφόρτωσης δηλ. προς το παρόν τίποτε χειροπιαστό.

Ανάλογη τύχη είχαν και οι δημοπρασίες για τους κάδους κομποστοποίησης και το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης των πολιτών. Τίποτε χειροπιαστό.

ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΕΦΤΑΣΕ  ΑΠΟ ΤΗΝ  ΔΕ.Π.ΟΔ.Α.Θ (Διαδημοτική επιχείρηση που διαχειρίζεται τα απορρίμματα της Θήβας): Απάντώντας σε νέο αίτημα του Δήμου Λοκρών (25-9-2014) για την εναπόθεση των απορριμμάτων του στο ΧΥΤΑ Θήβας……………..δεν εκαναν αποδεκτό το αίτημα.

Ποια λύση τώρα θα βρεί ο Δήμαρχος?????

Ο αυταρχικός τρόπος διοικησης του κ Λιόλιου οδήγησε σε αδιέξοδο
τη διαχείριση των σκουπιδιών στο Δήμο μας.

Πάγια αντίληψη μας είναι πώς στα θέματα που αφορούν όλους τους πολίτες όπως το περιβάλλον απαιτούν συνεργασία των δημοτικών παρατάξεων.


Ο κ. Λιόλιος οφείλει να δώσει απαντήσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο και στους δημότες.

4 σχόλια:

  1. Ανάμεσα στα πολλά ενδιαφέροντα που διαβάζω βλέπω ότι η ΔΕΠΟΔΑΘ με το έγγραφο της απαντά σε... νέο αίτημα της δημοτικής αρχής Λοκρών!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο Λιόλιος έκανε αίτηση στις 25/9 για του βεβαιώσουν ότι το αίτημα έχει γίνει δεκτό για εναπόθεση των απορριμμάτων στη Θήβα. Σκοπός ήταν να χρησιμοποιήσει τη βεβαίωση αυτή για να προχωρήσει (για άλλη μία φορά) σε νέο διαγωνισμό για τα ΣΜΑ. Δυστυχώς η Θήβα απάντησε ΟΧΙ αυτή τη φορά. Τώρα τι θα κάνει κύριος Λιόλιος;

      Διαγραφή
  2. To χειροτερο ολων ειναι οτι απεκρυψε το εγγραφο ακυρωσης τησ δημοπρασιας του σταθμου μεταφορτωσης αποριμματων απο τις 13-3-2014 γιατι ηταν εκλογες και εξαπατησε ολο το Δ.Σ.αλλα και τον λαο,αφου ελεγε στις πλατειες οτι τα σκουπιδια πριν το 2015 θα πανε στην Θηβα.Φυσικα με αεροπλανο.Αρα στις εκλογες ελεγε ψεματα και τον πιστεψαν μονο στην πολη της Αταλαντης,αφου ο υπολοιπος δημος καταλαβε οτι ελεγε ψεματα,γιατι τον καταψηφισε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΡΘΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΑΣ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΜΟΡΦΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΣΑΣ ΣΤΑΣΗ.ΟΥΤΕ ΨΕΜΑΤΑ,ΟΥΤΕ ΤΑΞΙΜΑΤΑ ,ΟΥΤΕ ΔΙΑΠΛΟΚΕΣ ΚΑΙ ΑΠΕΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΚΡΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΕΣ,ΧΩΡΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ,ΧΩΡΙΣ ΤΡΑΠΕΖΩΜΑΤΑ ΤΩΝ 200 ΑΤΟΜΩΝ.ΠΟΣΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΗΜΟΤΩΝ ΔΟΘΗΚΑΝ ΓΙΑ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΙ Η ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΟ Η ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΛΙΟΛΙΟ.ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου