Πέμπτη 16 Οκτωβρίου 2014

ΠΑΣΕΓΕΣ: Σκάνδαλα και όργια σπατάλης, πάρτυ και φαγοπότι εκατομμυρίων ευρώ!!!

Αποκαλυπτικά στοιχεία: Ετρωγαν με χρυσά κουτάλια στην ΠΑΣΕΓΕΣ - 67.000 για Lexus, 9.000 για φλουριά βασιλόπιτας, 345.000 για το κυλικείο
  

Μεγάλο φαγοπότι στους αγροτικούς συναιτερισμούς αποκαλύπτουν οι έλεγχοι. Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε κινητά, πιστωτικές κάρτες και ενοίκια του προέδρου της ΠΑΣΕΓΕΣ.



Στοιχεία φωτιά για κακοδιαχείριση στους αγροτικούς συνεταιρισμούς κατέθεσε στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Πάρις Κουκουλόπουλος

Πρόκειται για πορίσματα των ελεγκτικών μηχανισμών για την οικονομική διαχείριση των οργανώσεων της ΠΑΣΕΓΕΣ, της ΓΕΣΑΣΕ, της ΣΥΔΑΣΕ και του ΕΛΓΑ για την περίοδο 2000-2011.


  
Συνέχεια στις αποκαλύψεις για το όργιο σπατάλης στην Πανελλήνια Συνομοσπονδία Γεωργικών Συνεταιρισμών δίδεται σήμερα με στοιχεία για σπατάλες που προκαλούν πραγματικό ίλιγγο.
  
Σύμφωνα με βουλευτές που πρόλαβαν να ξεφυλλίσουν τα στοιχεία του πορίσματος οικονομικών ελεγκτών που κατέθεσε την Τετάρτη στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρις Κουκουλόπουλος, στην ΠΑΣΕΓΕΣ έκαναν πραγματικό πάρτι με χιλιάδες ευρώ για υπερβολικές σπατάλες.

Χαρακτηριστικά μερικά στοιχεία:
  • 2008: Αγορά αυτοκινήτου Lexus 3.000 κυβικά 67.000 ευρώ
  • 2001-2009: Φλουριά για βασιλόπιτα 9.000 ευρώ
  • 2001-2005 : Γαλοπούλες και αρνιά στους εργαζόμενους 7.000 ευρώ
  • 2005-2007: Γαλοπούλες και αρνιά 10.000 ευρώ
  • 2007-2011: Γαλοπούλες και αρνιά 6.500 ευρώ
  • 2001-2010: Κινητό Προέδρου 44.500 ευρώ χωρίς ΦΠΑ
  • 2001-2011: Κυλικείο οργανωτικής διοίκησης 345.000 ευρώ
  • 2006-2011: Σπίτι Προέδρου: Ενοίκιο 60.670 ευρώ, κοινόχρηστα 4.559 ευρώ, ρεύμα 2.300 ευρώ


Μαζί με έξοδα για εδέσματα, λουλούδια, αγορά κινητών, έξοδα για εκδηλώσεις Τσικνοπέμπτης , Πάσχα , Χριστούγεννα κλπ σύνολο 184.819 ευρώ

Γενικά έσοδα από εισφορές επιχορηγήσεις κλπ
2007: 6 εκατομμύρια
2011: 26 εκατομμύρια ευρώ

Εξοδα:
Αμοιβές και έξοδα τρίτων το 2007 ήταν 2.463.000 ευρώ. Το 2011 ανήλθαν σε 20.621.000 ευρώ.

Από το 2001 και μετά όλοι οι υπάλληλοι της ΠΑΣΕΓΕΣ λαμβάνουν αποζημίωση για κάρτα απεριορίστων διαδρομών και ταξί χωρίς να την δικαιούνται. Επίσης λαμβάνουν υπερωρία το μισό της ημερήσιας αποζημίωσης λίγα μόλις λεπτά μετά την 12η νυχτερινή. Από το 2008 και μετά τα μέλη του Δ.Σ και οι εργαζόμενοι στην ΠΑΣΕΓΕΣ έκαναν ασφάλεια θανάτου και ατυχήματος με ασφάλιστρα 35.000 ευρώ.


Η αρχή είχε γίνει από το βράδυ της Τετάρτης με τα στοιχεία να προκαλούν πραγματικό σοκ:

  • 100.000 ευρώ για διαμέρισμα στην Αθήνα στο οποίο διέμενε ο Πρόεδρος. Με αυτά τα χρήματα πληρώθηκαν σε βάθος δεκαετίας ενοίκια, κοινόχρηστα και η καθαρίστρια
  • 103.000 ευρώ για πιστωτική κάρτα του Προέδρου την οποία πλήρωνε η ΠΑΣΕΓΕΣ
  • 68.000 ευρώ έξοδα για γραφείο στις Βρυξέλλες, το οποίο δεν προβλεπόταν
  • 46.000 ευρώ για έξοδα κινητού τηλεφώνου του Προέδρου και 30.000 ευρώ για τον γενικό διευθυντή
  • 25.000 ευρώ για το κυλικείο της ΠΑΣΕΓΕΣ αλλά και πληρωμή αγορών από duty free

Για την ΣΥΔΑΣΕ τα τιμολόγια που δεν μπορούν να δικαιολογηθούν είναι μικρής αξίας ωστόσο έχει προκύψει θέμα με το ταμείο ύψους 157.000 ευρώ καθώς ο Πρόεδρος και ο Ταμίας κρατούσαν το ταμείο στον Οργανισμό αντί να έχουν καταθέσει τα χρήματα στην τράπεζα.

Πάντως τα αναλυτικά στοιχεία με όλες τις ατασθαλίες βρίσκονται στο υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και ο κ.Κουκουλόπουλος κάλεσε τους βουλευτές εάν θέλουν να δουν τα στοιχεία να περάσουν από το υπουργείο χωρίς όμως να εχουν πάνω τους φωτογραφικές μηχανές και κινητά τηλέφωνα και αυτό γιατί την ίδια ώρα διεξάγεται έρευνα από τον εισαγγελέα διαφθοράς και υπάρχουν θέματα προσωπικών δεδομένων.

«Πρέπει να τραβήξουμε πλέον μια κόκκινη γραμμή. Να πληρώσουν αυτοί που πρέπει, χωρίς, ωστόσο, να συνεχίσει να αιωρείται κατασυκοφάντηση των θεσμών. Οι πολίτες απαιτούν πλήρη διαφάνεια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουκουλόπουλος.

Αυτό που έχει βάλει σε περίσκεψη πολλούς βουλευτές είναι το κεφάλαιο με τις "Παρατηρήσεις" των ελεγκτικών υπηρεσιών όπου επισημαίνεται η έλλειψη πλαισίου εποπτείας και ελέγχου των συνδικαλιστικών οργανώσεων αλλά και αδυναμία επιβολής κυρώσεων, αν και έχουν περάσει δύο χρόνια από την εντολή του πρωθυπουργού να υπάρξει πλήρης διαφάνεια και τιμωρία για το συγκεκριμένο ζήτημα.



5 σχόλια:

  1. Τελικά... όποια πέτρα (σκανδάλου) και να σηκώσεις... το ΛΑΜΟΓΙΟ θα το βρεις από κάτω σίγουρα!!! Τι έχει να πει το εκλεκτό μέλος του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ για όλα αυτά;;; ...και για το παράνομο γραφείο στας Βρυξέλλας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ....????ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΑΣ ΒΡΥΞΕΛΑΣ...??? ΕΧΕΙ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

      Διαγραφή
  2. Στον δημο διαθετει Ι.Χ ,αγροτικο 4χ4.φορτηγο για τα τρυφυλια και φυσικα τραπεζωματα.μπουφε,ποτα και οτι θελει η ψυχουλα του.Γραμματεις,συμβουλους,δικηγορους απο Θεσ\νικη για καθε ενδεχομενο,συμβουλους αγροτοπατερες(ανεργους) με καναλι(ΣΤΑΡ) στα ποδια του.Κυριως ομως εχει συμβουλο τον συμβουλο του κ.Κουκουλοπουλου για δημοπρασιες και αλλες επαφες υψηλου επιπεδου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φαινεται καθαρα οτι η αμαρτωλη ΠΑΣΕΓΕΣ τελειωσε. Βρυξελλες τελος, οι ομορφες ελληνικες ταβερνες με τα μεζεκλικια τελος,το πολυτελες γραφειο και το ομορφο διαμερισμα τελος.Τα 3.000 ευρουδακια τον μηνα στις Βρυξελλες τελος.Ευτυχως εχεις τον δημο Λοκρων και θα διατηρησεις τα κιλα σου.Εκτος αν εισαι ατυχος και συμβει καμμια "στραβη"οποτε θαχεις ασχημα γεραματα.Καλα ο κοινος σας φιλος Ξανθοπουλος σε γλειτωσε στην ΠΑΣΕΓΕΣ,εδω θα βρεθει τιποτα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. τα ΛΑΜΟΓΙΑ ΟΛΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ.ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ ΑΥΡΙΟ.ΟΛΟ ΠΑΡΤΥ ΠΑΡΤΥ ΝΑ ΤΑ ΚΙΛΑ.ΤΟΝ ΕΙΔΕΣ ΤΟΝ ΚΟΣΚΩΤΑ ΒΓΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΜΕΙΟΝ 40 ΚΙΛΑ.ΚΑΛΟ ΤΟΥ ΕΚΑΝΕ Η ΦΥΛΑΚΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου