Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΨΗΦΟΥ ΣΤΙΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ


Συγγραφέας: Παναγιώτης Κ. Παναγιώτου 


Αντικείμενο της μονογραφίας «Το Δικαίωμα ψήφου στις Κεφαλαιουχικές Εταιρίες» είναι η απεξάρτηση του δικαιώματος ψήφου από τη μετοχική σχέση, η διάσπαση της μετοχικής σχέσης, η αυτοτελής συμβατική εκχώρηση του δικαιώματος ψήφου και η κάμψη του δόγματος της απαγόρευσης απόσχισης μη αυτοτελών δικαιωμάτων από τη μετοχική σχέση. Προβάδισμα δίνεται πλέον στην εμπορευσιμότητα της ψήφου, στην αυτοτελή οικονομική αξιοποίηση του δικαιώματος ψήφου και στην άντληση ωφελειών από την άσκησή του, που πραγματοποιείται είτε με τις συμβάσεις δέσμευσης ψήφου μεταξύ των μελών του νομικού προσώπου είτε με συμφωνίες δέσμευσης της ψήφου με τρίτα πρόσωπα έξω από την εταιρία. Το προβάδισμα αυτό συνδέεται άμεσα με τις κοινωνικές και οικονομικές ανάγκες καθώς η αυτοτελής εκμετάλλευση του δικαιώματος ψήφου εξυπηρετεί τόσο την εταιρία όσο και ευρύτερα τις εμπορικές συναλλαγές.
Το παρόν έργο δίνει νέα διάσταση στο δικαίωμα ψήφου στις κεφαλαιουχικές εταιρίες και στοχεύει να φανεί χρήσιμο στον δικηγόρο της πράξης, τον λογιστή, τον σύμβουλο επιχείρησης και όλους τους επαγγελματίες του χώρου για την επίλυση ζητημάτων σχετικά με τη σύγκρουση συμφερόντων στις εταιρίες, με τη διατήρηση ή την ανατροπή των συσχετισμών σ΄αυτές, με την επιρροή, τον έλεγχο και τη διαμόρφωση της εταιρικής πολιτικής.
Η μονογραφία ολοκληρώνεται με πλούσια βιβλιογραφία (ελληνική και αλλοδαπή), καθώς και αναλυτικό ευρετήριο λημμάτων. 



Έκδοση 2014 
Σελ.: 344
Σχήμα: 17 x 24
ISBN: 978-960-562-323-4
Τιμή: 35 Ευρώ φ.π., 45 Ευρώ ν.π. 

ΝΟΜΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ 
ΑΘΗΝΑ - ΚΕΝΤΡΙΚΑ
Τηλ. 210 3678800 (30 γραμμές)
Fax 210 3678922
URL: http://www.nb.org
e-mail: info@nb.org
Μαυρομιχάλη 23, 106 80 Αθήνα

ΒΡΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΕΔΩ: ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΝΟΜΙΚΗΣ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ
 
  

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα 
Ο κ. Παναγιώτης Παναγιώτου κατάγεται από το Μαρτίνο Φθιώτιδας. Είναι Διδάκτωρ Νομικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Αναπληρωτής Καθηγητής του Εμπορικού Δικαίου στο Ανώτατο Tεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλίας (ΑΤΕΙ). Διδάσκει Αστικό, Εμπορικό, Εργατικό Δίκαιο στο Τμήμα Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής .Έκανε τις μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Αμβούργου ( Rechtswissenschaft I, Universität Hamburg) στον τομέα του Εμπορικού-Οικονομικού Δικαίου, με εξειδίκευση το Δίκαιο των Ανωνύμων Εταιριών. Η διδακτορική διατριβή του έχει τον τίτλο: «Το δικαίωμα προτίμησης στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου Α.Ε.". Η διδακτορική έρευνα του έγινε στο Max Planck Institut του Αμβούργου. Η μεταδιδακτορική του έρευνα-μονογραφία έχει τον τίτλο : «Η μεταβίβαση της επιχείρησης και η ευθύνη για τα χρέη της» (2011), την οποία εκπόνησε κατά ένα μέρος στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης ( Βoston University School of Law) ως Visiting Scholar. Πρόσφατα δημοσίευσε την επιστημονική έρευνα του με τίτλο: "Το νέο δίκαιο της ομόρρυθμης & ετερόρρυθμης εταιρίας - Νομοθετικά και ερμηνευτικά προβλήματα της αναθεώρησης με το Ν 4072/2012" ( 2013) . Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα για θέματα που αφορούν το Iδιωτικό Δίκαιο, ιδίως το Εμπορικό Δίκαιο και το Δίκαιο των Επιχειρήσεων.Τα κύρια ερευνητικά του ενδιαφέροντα αφορούν ζητήματα του Ιδιωτικού Δικαίου από συγκριτική άποψη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου