Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Στη Βουλή το θέμα της υποβάθμισης των ΕΛΤΑ Υπάτης



Ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με θέμα το κατάστημα ΕΛ.ΤΑ Υπάτης, κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας κ. Δημήτρης Μπριάνης.

Συγκεκριμένα η ερώτηση του κ. Μπριάνη αφορά την απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ με την οποία υποβαθμίζεται το υποκαταστήμα των ΕΛΤΑ Υπάτης, το οποίο στο εξής καλείται να λειτουργεί ως θυρίδα συναλλαγής του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Μακρακώμης. 

Αναλυτικά η ερώτηση που κατέθεσε ο Βουλευτής:


ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Ερώτηση
Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων

Θέμα: Ταχυδρομικό Γραφείο Υπάτης Φθιώτιδος  

Κύριε Υπουργέ,

Με την ΑΠ 143/748/104 της 24/7/2014 απόφαση  των Ελληνικών Ταχυδρομείων ΑΕ (ΕΛΤΑ) της Διεύθυνσης Δικτύου Λιανικής και εξυπηρέτησης πολιτών και με θέμα «λειτουργία Μονάδων Δικτύου Λιανικής», αποφασίσθηκε η τροποποίηση της λειτουργίας του καταστήματος Υπάτης, το οποίο στο εξής θα λειτουργεί ως θυρίδα συναλλαγής του καταστήματος Μακρακώμης με ωράριο συναλλαγής 08.00-10.00 καθημερινά.

       Η απόφαση αυτή, θέτει σε τρομερή δοκιμασία ολόκληρη την περιοχή της Υπάτης, η οποία αποτελείται από 18 διαμερίσματα, τα πλείστα αυτών ορεινά και δυσπρόσιτα, ενώ, η ίδια η Υπάτη είναι ημιορεινή περιοχή.

       Δεν είναι λοιπόν δυνατό τα 18 αυτά δυσπρόσιτα ορεινά και ημιορεινά διαμερίσματα της Υπάτης να εξυπηρετούνται από έναν διανομέα, ο οποίος παράλληλα θα βρίσκεται και στο γραφείο. Πέραν τούτου, η δημοτική ενότητα της Υπάτης υπάγεται στο Δήμο Λαμιέων και φυσικά καμία σχέση δεν τη διασυνδέει με το Δήμο Μακρακώμης, και ως εκ τούτου είναι εντελώς αφύσικο ενώ υπάγεται στις αρμοδιότητες άλλου δήμου, το Ταχυδρομικό γραφείο να υπάγεται στη Μακρακώμη, το οποίο μόνο σύγχυση και δυσλειτουργικότητα μπορεί να δημιουργήσει.

       Η Υπάτη, ως έδρα δημοτικής ενότητας, εξυπηρετεί όλα τα Δημοτικά διαμερίσματα και έχει το σύνολο των υπηρεσιών που λειτουργούν μαζί με το Ταχυδρομικό γραφείο, καθώς είναι το κέντρο αναφοράς όλων των κατοίκων των Δημοτικών διαμερισμάτων και των επισκεπτών.

       Τα σχολεία της δημοτικής ενότητας, ο φορέας διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Οίτης,το Βυζαντινό Μουσείο, το Κ.Π.Ε, το Αστεροσκοπείο, η Ιαματική Πηγή Υπάτης,οι ξενοδόχοι, οι παραθεριστές  και άλλοι εξυπηρετούνται από το γραφείο της Υπάτης.

       Εκτός αυτού, οι ηλικιωμένοι και απόμαχοι της ζωής, υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία και δεν  μπορούν να εξυπηρετήσουν τις προσωπικές ανάγκες τους, όταν μάλιστα αυτοί είναι κάτοικοι των δυσπρόσιτων ορεινών Δημοτικών διαμερισμάτων.

       Κύριε Υπουργέ,

Η Υπάτη ανήκει στις μαρτυρικές ελληνικές πόλεις, αφού ως γνωστόν έζησε το Ολοκαύτωμα από τις Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις και πλήρωσε μέγα φόρο αίματος για την ελευθερία της πατρίδας, και για τούτο το λόγο έγινε το επίκεντρο τιμητικών εκδηλώσεων τις οποίες τίμησε με την παρουσία του και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.

       Γιατί λοιπόν η  Πολιτεία της επιφυλάσσει τώρα αυτή την αντιμετώπιση;

Μετά ταύτα Ερωτάται ο κ.Υπουργός:

1.Γιατί τα ΕΛΤΑ αποφάσισαν την τροποποίηση της λειτουργίας του καταστήματος Υπάτης , το οποίο στο εξής θα λειτουργεί ως θυρίδα συναλλαγής και μάλιστα με μειωμένο ωράριο;

2.Ποιοι οι λόγοι που ώθησαν τα ΕΛΤΑ σ’ αυτήν την απόφαση, η οποία δεν αιτιολογείται στο σκεπτικό της;

3.Πώς,ενώ η Υπάτη αποτελεί Δημοτική Ενότητα του Δήμου Λαμιέων, πλέον το Ταχυδρομικό της γραφείο υποβαθμίζεται σε θυρίδα συναλλαγής του καταστήματος Μακρακώμης, που αποτελεί άλλον Δήμο;

4.Πώς είναι δυνατόν να εξυπηρετούνται υπό τις νέες συνθήκες 18 ορεινά δυσπρόσιτα και ημιορεινά χωριά-δημοτικά διαμερίσματα, με ωράριο συναλλαγής 08.00-10.00 καθημερινά, όταν πολλοί κάτοικοι αυτών είναι ηλικιωμένοι και απόμαχοι;

5.Πώς είναι δυνατόν όλο το πλήθος των υπηρεσιών που αναφέρεται παραπάνω και εδρεύει στην έδρα της δημοτικής ενότητας, να εξυπηρετείται μετά την υποβάθμιση της λειτουργίας του καταστήματος Υπάτης σε θυρίδα συναλλαγής του καταστήματος Μακρακώμης;

6.Η Πολιτεία μ αυτόν τον τρόπο, δηλαδή την υποβάθμιση των Υπηρεσιών και την εγκατάλειψη    των κατοίκων στη μοίρα τους αποτιμά τις θυσίες που έκαναν αυτοί, οι γονείς και οι παππούδες τους;

6.Προτίθεται ο κ Υπουργός να αποκαταστήσει την λειτουργία του καταστήματος Υπάτης για τους προαναφερόμενους λόγους ανακαλώντας την απόφαση τροποποίησης της λειτουργίας του σε θυρίδα συναλλαγής του καταστήματος Μακρακώμης ;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου