Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

Μόλις 570 Αγροτικοί Συνεταιρισμοί έχουν αξιολογηθεί ως ενεργοί από τους 3.858 που υπάρχουν

Μόλις 570 Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, ήτοι ποσοστό 15%, έχουν αξιολογηθεί ως ενεργοί από τους συνολικά 3.858 που έχουν υποβάλει αίτηση πρώτης εγγραφής στο Μητρώο Αγροτικών Οργανώσεων έως το τέλος Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης. 
Τα τέσσερα κριτήρια που αξιολογούνται κατά την πρώτη εγγραφή είναι ο κύκλος εργασιών των τελευταίων τριών ετών, να έχουν καταστατικό καταχωρημένο σε αρμόδια δικαστική αρχή, να έχουν διενεργήσει αρχαιρεσίες με Δικαστικό αντιπρόσωπο και ο αριθμός των μελών τους να υπερβαίνει τα 10 άτομα.
Στην πορεία αξιολόγησης με τον έλεγχο που διενεργεί η Εποπτική Αρχή, βάση του αρχείου καταγραφής των Αγροτικών Συνεταιριστικών Οργανώσεων στην ψηφιακή εφαρμογή του υπουργείου, διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός προβλημάτων στην πληρότητα των στοιχείων που υποβλήθηκαν, όπως για παράδειγμα ανυπόγραφους ισολογισμούς, πρόχειρες εγγραφές, αδυναμία επικοινωνίας κ.α. 
Είναι χαρακτηριστικό ότι έχουν δοθεί λάθος 2.000 ταχυδρομικές διευθύνσεις και τηλέφωνα.
Επίσης, από τα οικονομικά στοιχεία 74 Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών που έχουν ελεγχθεί, προκύπτει ότι θετική οικονομική θέση εμφανίζουν 37, αρνητική οικονομική θέση εμφανίζουν 24, ενώ οι υπόλοιπες 13 δεν έχουν ακόμη μετατραπεί σε Αγροτικούς Συνεταιρισμούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου