Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Επίσκεψη Βασίλη Κυριακάκη στο ΓΝ Λαμίας και στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 6/08 επίσκεψη κλιμακίου του ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας με επικεφαλής το Βουλευτή Φθιώτιδας Βασίλη Κυριακάκη, στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας και συγκεκριμένα στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με αφορμή και το σοβαρό πρόβλημα υποστελέχωσης που αναδείχθηκε και σε πρόσφατη συνάντηση του Βουλευτή με το Σύλλογο Νεφροπαθών Φθιώτιδας.

Κατά την επίσκεψη έγιναν συναντήσεις με το νοσηλευτικό, ιατρικό και διοικητικό προσωπικό και ακολούθησε συνομιλία με τους ασθενείς νεφροπαθείς.

Αναδείχθηκε για μια ακόμη φορά η οριακή λειτουργία της Μονάδας, που συνεχίζει το πολύτιμο έργο της κυρίως λόγω της ηρωικής προσπάθειας του προσωπικού και του άριστου μέχρι σήμερα επιπέδου συνεργασίας που έχει καλλιεργηθεί με τους ασθενείς.

Τα διαχρονικά προβλήματα υποστελέχωσης και οριακής λειτουργίας της Μονάδας και του Νοσοκομείου γενικότερα, κοινά σε όλο το σύστημα της Δημόσιας Υγείας λόγω των κοινωνικά ανάλγητων πολιτικών των υποτελών μνημονιακών κυβερνήσεων, οξύνονται επικίνδυνα και αναζητούν επιτακτικά άμεσες ενέργειες για την εύρυθμη λειτουργία των μονάδων υγείας.

Ειδικότερα, για τη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού του ΓΝ Λαμίας απαιτείται η άμεση και έγκαιρη κάλυψη των κενών οργανικών θέσεων με μόνιμες προσλήψεις ιατρικού προσωπικού, ώστε να διασφαλιστεί στην πράξη το δικαίωμα των νεφροπαθών ασθενών στη δωρεάν πρόσβαση σε ποιοτικές, σύγχρονες υπηρεσίες υγείας στο Δημόσιο Νοσοκομείο. 

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, καθώς και της έμπρακτης στήριξης και ανάπτυξης των δημόσιων δομών περίθαλψης στην περιοχή μας, θεωρούμε ζωτικής σημασίας ζήτημα - ειδικά μέσα στις σημερινές συνθήκες ανθρωπιστικής κρίσης - τη συνδρομή κάθε εμπλεκόμενου, όπως το νοσηλευτικό & ιατρικό προσωπικό, σύλλογο ασθενών, τις Διοικήσεις ΓΝ Λαμίας & ΥΠΕ, Υπουργείο Υγείας και κοινωνικο-πολιτικοί φορείς της περιοχής μας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ αγωνίζεται μαζί με το λαό για την αντιμετώπιση της πρωτόγνωρης ανθρωπιστικής και υγειονομικής κρίσης με στόχο τη δημιουργία ενός πραγματικά καθολικού και ενιαίου Δημόσιου Συστήματος Υγείας που θα παρέχει υψηλής ποιότητας, σύγχρονες, δωρεάν υπηρεσίες σε κάθε κάτοικο αυτής της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου