Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Κ. Κουτσογιαννακόπουλος: "Διορθώστε το νόμο για να ψηφίσουμε"


Στη συζήτηση επί του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Οικονομικών «Μέτρα στήριξης και ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, οργανωτικά θέματα Υπουργείου Οικονομικών και άλλες διατάξεις», μετείχε ο Βουλευτής Φθιώτιδας, της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Κουτσογιαννακόπουλος

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος προέβη σε μία σύντομη μνεία για την αναστάτωση που έχει επιφέρει ο ΕΝΦΙΑ. Συγκεκριμένα δήλωσε: "Σας καταθέσαμε ερώτηση 27 Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας". "Παντού εντοπίζονται αυτά τα φαινόμενα, τα είχαμε επισημάνει σε μία μεγάλη και μακρά και ζωντανή σύσκεψη στο Υπουργείο Οικονομικών". "Εν πάση περιπτώσει ποτέ δεν είναι αργά για διορθωτικές κινήσεις, και έχουμε τη βεβαιότητα ότι θα τις κάνετε", διατυπώνοντας με καθαρό τρόπο τη διαφωνία του και ταυτόχρονα την πεποίθηση του ότι τάχιστα θα γίνει αποκατάσταση των αδικιών.


            Δευτερευόντως, πραγματοποίησε ορισμένες επισημάνσεις, σχετικά με τα άρθρα που αφορούσαν αποκλειστικά το Υπουργείο Οικονομικών, διατυπώνοντας επιφυλάξεις για την αναστολή ή την απενεργοποίηση του ΑΦΜ και την παροχή τεραστίων εξουσιοδοτήσεων καθορισμού όρων και προϋποθέσεων στο Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων. Στη συνέχεια, συνεχάρη τις αρμόδιες υπηρεσίες, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τη μεθοδική δουλειά που γίνεται στο θέμα των αιγιαλών. Με τον ίδιο τρόπο εκφράστηκε για το θέμα της επιχορήγησης των φορέων για την εξόφληση ληξιπροθέσμων υποχρεώσεων, προτρέποντας το Υπουργείο να επιταχύνει τις διαδικασίες προκειμένου να αρθούν τα αδιέξοδα πολλών κλάδων, όπως εκείνου της υγείας.

            Ωστόσο, ερχόμενος στο θέμα των φαρμακείων, εξέφρασε την κάθετη διαφωνία του λέγοντας χαρακτηριστικά "ότι εδώ επαναστατώ και πρέπει να απλουστεύσουμε τα πράγματα", παραθέτοντας τόσο τις γραφειοκρατικές δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει ένας νέος φαρμακοποιός, όσο και τη συνακόλουθη οικονομική επιβάρυνση. Για το θέμα αυτό προτεινε να ισχύει απλά η οικοδομική άδεια, δίχως να περιπλέκονται τα πράγματα.  
            Τέλος, όσον αφορά το επίμαχο άρθρο 152 για τον επαρχιακό Τύπο, ο κ. Κουτσογιαννακόπουλος δήλωσε ξεκάθαρα ότι το εν λόγω άρθρο αδικεί κατάφωρα τον χώρο. Συμπληρώνοντας, ανέφερε ότι δεν πρόκειται για μία προσπάθεια υπεράσπισης συντεχνιών εκδοτών επαρχιακών εφημερίδων. Εξήγησε δε ότι αν παραμείνει η διάταξη, δεδομένης και της ύπαρξης της παραγράφου 4 - που λέει ότι η δαπάνη βαρύνει τον φορέα, άρα το δημόσιο - και όντας ταυτόχρονα βαθύς γνώστης του τρόπου με τον οποίο μεταχειρίζονται τα μέσα οι αυτοδιοικητικοί, δήλωσε βέβαιος ότι δεν θα επιτευχθεί η επιδιωκόμενη περιστολή των δαπανών, αλλά αντιθέτως αυτές θα διογκωθούν, δημιουργώντας ταυτόχρονα και διάφορες αθέμιτες καταστάσεις.


Δείτε εδώ ολόκληρη την ομιλία του κ. Κουτσογιαννακόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου