Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ ΤΩΡΑ


Με αφορμή την έναρξη λειτουργίας των πλευρικών διοδίων στο Μώλο και τον Μπράλο, καθώς και τα εν αναμονή μετωπικά στην Αγ. Παρασκευή στην έξοδο της Λαμίας σε συνδυασμό με τα πλευρικά σε Αγ. Μαρίνα, Στυλίδα, Ράχες, Γλύφα και Πελασγία, περίσσεψε τις τελευταίες μέρες στη Λαμία και στη Φθιώτιδα η υποκρισία για το θέμα των διοδίων, από τους εκλεγμένους (απερχόμενους και νεοεκλεγέντες) αυτοδιοικητικούς που εξελέγησαν με τη βοήθεια των κομμάτων της καταστροφικής για το λαό, μνημονιακής συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, αλλά και από τους κυβερνητικούς βουλευτές του Νομού μας και από τους υπόλοιπους τοπικούς παράγοντες που τόσα χρόνια υποστηρίζανε με την ένοχη σιωπή τους ή την ανοιχτή στήριξή τους την πολιτική ξεπουλήματος των δημοσίων αυτοκινητοδρόμων.

Όλοι αυτοί είναι οι ίδιοι που τώρα υποστηρίζουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο τις δολοφονικές πολιτικές των μνημονίων, και είναι οι ίδιοι που αυτές τις μέρες ορκίζονται στο Περιφερειακό και στα Δημοτικά Συμβούλια της περιοχής μας. Ο λαός της Φθιώτιδας και της Στερεάς Ελλάδας δεν έχει τίποτα να περιμένει από τους υποστηρικτές των μνημονίων και όλους εκείνους που συνειδητά έβαλαν εδώ και χρόνια την υπογραφή τους στην ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αυτοκινητοδρόμων της περιοχής μας αλλά και όλης της χώρας, χαρίζοντάς τους κυριολεκτικά στους γνωστούς κρατικοδίαιτους μεγαλοεργολάβους-καναλάρχες.

Το συνεχιζόμενο ξεπούλημα των αυτοκινητοδρόμων είναι ένα ακόμα αποτέλεσμα της εφαρμοζόμενης δολοφονικής πολιτικής των μνημονίων, η οποία εδώ και τεσσεράμισι χρόνια έχει καταστρέψει την κοινωνία δημιουργώντας στρατιές ανέργων και απελπισμένων ανθρώπων, ενώ συνεχίζει να ξεπουλά για ένα ξεροκόμματο τη δημόσια περιουσία και στην περιοχή μας, μέσω του κατάπτυστου Τ.Α.Ι.ΠΕ.Δ, με χαρακτηριστικότερα τα παραδείγματα των ιαματικών πηγών, του Χιονοδρομικού Κέντρου του Παρνασσού,  και των αιγιαλών.

Τους αυτοκινητόδρομους αυτούς τους έχουμε πληρώσει πολλές φορές με το υστέρημά μας εδώ και δεκαετίες, μέσω της έμμεσης και άμεσης φορολογίας και μέσω των τελών κυκλοφορίας. Η κατάργηση των διοδίων είναι παλλαϊκή απαίτηση, όμως ο μόνος τρόπος να επιβληθεί είναι η συνολική ανατροπή της μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και πολύ περισσότερο η ανατροπή της μνημονιακής πολιτικής που επιβάλει στο λαό η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε στενή συνεργασία με τους ντόπιους κεφαλαιοκράτες, από ένα μαζικό και μαχητικό εργατικό και λαϊκό κίνημα.

Η Αριστερή Παρέμβαση στη Στερεά Ελλάδα αγωνίζεται και συμμετέχει στις κινητοποιήσεις των κατοίκων της περιοχής ενάντια στα διόδια, απαιτώντας την άμεση κατάργηση όλων των διοδίων, την απόδοση των δημόσιων δρόμων στο λαό, και την ακύρωση των αποικιοκρατικών συμβάσεων παραχώρησης που ψήφισαν το 2007 στη βουλή οι βουλευτές της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και του ΛΑΟΣ , αλλά και την ακύρωση των νέων αναθεωρημένων συμβάσεων επανέναρξης των έργων  που ψήφισε η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου το 2013, συμπεριλαμβανομένων και των κυβερνητικών βουλευτών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ στη ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ
Περιφερειακό Σχήμα
Blog: http://www.aristeriparemvasistereas.wordpress.com
E-mail: aristeriparemvasistereas@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου