Παρασκευή 22 Αυγούστου 2014

Ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας στο Δίστομο

Συναγερμός στην ΕΛΑΣ. Τρεις ένοπλοι άρπαξαν 300.000 ευρώ από την Εθνική τράπεζα, πήραν όμηρο τον ταμία. Διέφυγαν με σκάφος, διασχίζοντας τον Κορινθιακό!



Ληστεία με άρωμα τρομοκρατίας και συγκεκριμένα της ασύλληπτης συντρόφου του Νίκου Μαζιώτη και των συνεργών τους εκτυλίχθηκε στις 2 το μεσημέρι στο Δίστομο Βοιωτίας.

Τρία άτομα με περούκες και αλλοιωμένα χαρακηριστικά και κρατώντας πιστόλια και Καλάσνικοφ μπήκαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας. Στο κλείσιμο της τράπεζας, ακινητοποίησαν το προσωπικό και αφού περίμεναν εως και 20 λεπτά προκειμένου να ανοίξουν και τα δύο χρηματοκιβώτια, άρπαξαν χρηματικό ποσό ύψους 300.000 ευρώ και διέφυγαν παίρνοντας μαζί του ως όμηρο τον ταμία.

Το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν εντοπίστηκε καμένο σε απόσταση 5 χιλιομέτρων από τον τόπο της ληστείας. Πρόκειται για τύπου τζιπ, μαρκας Toyota Rav, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες είχε κλαπεί τον Μάιο του 2012.

Η συνέχειτα είναι κινηματογρφική. Οι δράστες επιβάστηκαν μαζί με τον όμηρο σε ταχύπλοο και αφού διέσχισαν τον Κορινθιακό έφτασαν Λουτρό Ξυλοκάστρου. Πριν βγουν στην ακτή άφησαν μέσα στη θάλασσα τον ταμία, ο οποιος αφού κολύμπησε για περίπου ώρα βγήκε στην ξηρά. Στη συνέχεια οι δράστες επιχείρησαν ανεπιτυχώς να κάψουν και το σκάφος. Πληροφορίες αναφέρουν ότι επιβάστηκαν σε δύο αυτοκίνητα.


Κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής συμμετέχει στην έρευνα καθώς τα στοιχεία παραπέμπουν σε Παλαιοκώστα και σε ποινικούς τρομοκράτες της ομάδας του συλληφθέντος Μαζιώτημε ενδεχόμενη συνδρομή της συντρόφου του Πόλας Ρούπα.
Ληστεία «καρμπόν» με αυτή στις Σπέτσες το 2012


Η ληστεία στο Δίστομο, θυμίζει σε αρκετά σημεία μια ληστεία του Νίκου Μαζιώτη και του Γιώργου Πετρακάκου στις Σπέτσες το 2012. Τότε, ο Μαζιώτης και ο συνεργός του είχαν διαφύγει με ταχύπλοο, χρησιμοποιώντας ως «ασπίδα» δύο γυναίκες.

Επίσης, η ληστεία έχει αρκετά όμοια στοιχεία με αυτή στο Συκούριο στις 5 Ιουνίου όπου είχε συμμετάσχει ο Νικος Μαζιώτης, καθώς οι δράστες είχαν καλυμμένα τα πρόσωπα τους, ενώ και ο χρόνος παραμονής στο χρηματοκιβώτιο ήταν μεγάλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου