Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014

Μαγικές στιγμές στα Μουσεία της Φθιώτιδας με την Πανσέληνο


Στιγμές μαγείας έζησαν την Κυριακή οι επισκέπτες που αθρόα συνέρρευσαν στα Μουσεία της Φθιώτιδας με την Πανσέληνο του Αυγούστου στο πλαίσιο των καθιερωμένων εκδηλώσεων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού. 

Στο Κάστρο Λαμίας 1000 άτομα παρακολούθησαν με μεγάλο ενδιαφέρον τις ξεναγήσεις αρχαιολόγων της ΙΔ΄ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων εστιάζοντας σε ένα ξεχωριστό έκθεμα του Αρχαιολογικού Μουσείου Λαμίας με την αρχαιότερη απεικόνιση αστερισμών στον ελλαδικό χώρο από τον ΄Αγιο Ιωάννη Θεολόγο (αρχαίες Αλές), περιηγήθηκαν στις εκθέσεις εικαστικών και απόλαυσαν ποιοτική μουσική από την Ομάδα Λυρικού Θεάτρου «Ραφή»στο φως του φεγγαριού.

  
Στο Βυζαντινό Μουσείο Φθιώτιδας στην Υπάτη 500 άτομα επισκέφτηκαν την πανευρωπαϊκή έκθεση «Φυτά και πολιτισμός στην ιστορία της Ευρώπης» και σιγοτραγούδησαν με την χορωδία της Δαύλειας αγαπημένα τραγούδια γνωστών συνθετών.

 

Τέλος, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αταλάντης, περί τα 100 άτομα ξεναγήθηκαν στις μόνιμες εκθέσεις του και ταξίδεψαν σε γνωστούς αρχαιολογικούς χώρους και μνημεία της Ελλάδας μέσα από τον φωτογραφικό φακό του Γιώργου Αθανασόπουλου.      


Η ΙΔ΄ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων και η 24η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων εκφράζουν τις θερμές τους ευχαριστίες σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχημένοι διοργάνωση των εκδηλώσεων και στο κοινό που με την παρουσία του στηρίζει και ενδυναμώνει τον θεσμό.  

            
  Μαρία – Φωτεινή Παπακωνσταντίνου
          Αρχαιολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου