Σάββατο 23 Αυγούστου 2014

Η Ελένη Μακρή-Θεοδώρου στη Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ


Στην Εθνική Συνδιάσκεψη της ΟΝΝΕΔ που πραγματοποιείται από 21-24 Αυγούστου στα Καμένα Βούρλα, μίλησε, ως προσκεκλημένη, η Βουλευτής Φθιώτιδας κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου.
        
Λαμβάνοντας το λόγο, μετά τον Υπουργό Εργασίας η κα Μακρή τοποθετήθηκε στη θεματική ενότητα «Εργασία, Ασφάλιση, Υγεία & Κοινωνική Πολιτική».
       
Αφού καλωσόρισε και συνεχάρη την ΟΝΝΕΔ, την ευχαρίστησε προσωπικά για την επιλογή του τόπου διοργάνωσης της συνδιάσκεψης της στο νομό της Φθιώτιδας.
       
Αναφερόμενη αρχικά στα χαρακτηριστικά και τις αδυναμίες της κοινωνικής πολιτικής, ανέλυσε τον προβληματισμό που προκαλείται ως προς την ικανότητα του συστήματος κοινωνικής προστασίας, να αντεπεξέλθει στις έντονες πιέσεις που δημιουργούνται από τη διπλή πρόκληση της ύφεσης και της δημοσιονομικής προσαρμογής.
       
Τόνισε ότι στην Ελλάδα ο κοινωνικός ιστός ασφαλείας εξυπηρετείται από ένα σύνθετο κοινωνικό κράτος, που συναπαρτίζεται τόσο από το επίσημο, όσο και από ένα ανεπίσημο. Επικεντρώνοντας στο δεύτερο, επεσήμανε πως αυτό λειτουργεί χάρη στις εφεδρείες αλληλεγγύης και το μηχανισμό στήριξής τους, μέσω των κοινωνικών δικτύων.
      

Ωστόσο, η κα Μακρή υπογράμμισε πως η κοινωνική πολιτική του κράτους επιβάλλεται να πραγματοποιήσει αφενός, συγχρόνως και με ταχύτητα όλα όσα έχουν καθυστερήσει και αναβληθεί κατ’ εξακολούθηση και αφετέρου, να τα κάνει πράξη με τρόπο διαφορετικό απ’ ότι στο παρελθόν.
   
Η κοινωνική πολιτική χρειάζεται εφαρμόσιμα μέτρα που θα τη βοηθήσουν να αποβάλλει αδυναμίες και να αντιμετωπίσει προβλήματα. Και για να γίνουν αυτά πράξη και πραγματικότητα, απαιτείται γνώση, σύνεση, συνέπεια και πάνω απ’ όλα πολιτική γενναιότητα.                
Καταλήγοντας η Βουλευτής Φθιώτιδας δήλωσε:  «Η ΟΝΝΕΔ προχώρησε με γενναιότητα, τόλμη και θάρρος, χωρίς λαϊκισμούς και φοβικά σύνδρομα. Η Ελλάδα του μέλλοντος οφείλει να αποκοπεί οριστικά από τα βαρίδια του παρελθόντος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου