Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

"Ο... Ε(Ν)ΦΙΑΛΤΗΣ"

[ Του Μπάμπη Μώκου ]

"Ε(Ν)ΦΙΑΛΤΗΣ"!.Αυτός ηταν προχθές ο πρωτοσέλιδος τίτλος εφημερίδας.Ευρηματικός και απόλυτα σωστός.Ψηφίστηκε στο περασμένο φθινόπωρο ο ΕΝΦΙΑ και στις τότε ενστάσεις κάποιων βουλευτών για πληρέστερη ενημέρωση,οι ιθύνοντες κυβερνητικοί αντέταξαν τότε επιχειρήματα καθησυχαστικά, όπως : "Ολα είναι εντάξει",,"Ολα θα πάνε καλά" κ.λ.π.,οι ειδικοί που χειρίζονται το θέμα ξέρουν".Και ήρθε ο Αύγουστος.Να καταβάλλουν λέει οι Ελληνες τον ΕΝΦΙΑ.
    
Λαίλαπα,παροξυσμός,παραλογισμός, σύγχυση, τρέλλα.Ο κόσμος να μην πιστεύει στα μάτια του!...Και άρχισε ο...χορός. Ήταν, είναι λάθος παραδέχονται αλληλοκατηγορούμενοι οι συνκυβερνητικοί. "Φταίνε οι προηγούμενοι",είπαν κάμποσοι. Κάποιοι άλλοι είπαν πως 'Το σχέδιο καταβολής του ΕΝΦΙΑ ηταν π ρ ο σ η μ ε ί ω ση". Άκου προσημείωση; Δηλαδή πείραμα !...Πείραμα στην πλάτη.στην τσέπη  του πολίτη.Τυπώθηκαν και τα χαρτιά με τα αναλογούντα καταβλητέα ποσά.Και άρχισαν τα ...εγκεφαλικά. Όπου οι Ελληνες ήταν πλούσιοι και μέχρι τότε δεν το γνώριζαν .Είχαν δηλαδή σύμφωνα με τους φωστήρες του ΥΠΟΙΚ  περιουσία με αξία 400% μεγαλύτερη από όσο υπολόγιζαν και με βάση αυτή την περιουσία καταλογίστηκε ο σχετικός φόρος.
   

Και τότε ...άρχισαν τα ...όργανα: Κόντρα στην παλλαϊκή αντίδραση ,βγήκε κι' ο αρμόδιος υπουργός και δήλωσε πως παρενέβη κι' εκείνος για να διορθωθούν ορισμένα αρχικά λάθη. Φαντάσου δηλαδή ,να μην ...παρενέβαινε. Κι' αφού ο πολίτης έχασε τον ύπνο του , βγαίνει και ο Πρωθυπουργός και δηλώνει πως σε 28 νομούς η 450.000 οικισμού της χώρας, ο φόρος να καταλογισθεί με βάση αντικειμενικές αξίες του προηγούμενου χρόνου.Δηλαδή κάθε φορά που οι "ειδικοί" τα κάνουν ...μπάχαλο, πρέπει να παρεμβαίνει ο Πρωθυπουργός  για το αυτονόητο;Μπράβο και πάλι μπράβο!...
     
Κοροιδία,αδιαφορία,προχειρότητα κι' ας τον πολίτη να βρεί άκρη, να σέρνεται, όπως πάντα σε όλα και για όλα.
     
Κι' ο κόσμος έρμαιο σε κάθε ...πειραματική διάθεση των κυβερνώντων ,ανήμπορος, αδύνατος .Στον ...καναπέ ,λένε κάποιοι Μπορεί .Φίλε συνέλληνα στο τέλος θα σου πάρουν και ...τον καναπέ.Και θα το πουν μεταρρύθμιση, εξορθολογισμό.
    
Λοιπόν ,τέρμα η ...πλάκα .Να πάρουν ΤΩΡΑ πίσω το σχέδιο να διορθώσουν οι ίδιοι τα λάθη (όπως έχουν υποχρέωση) και να βρούν τόν τρόπο να ενημερώσουν τον κόσμο. Απλά και δίκαια.
    
Και κάτι άλλο : Στη δίνη της απελπισίας ,οι Ελληνες δεν θα αυτοκτονούν διαρκώς.Κάποια μέρα θα ...ξεσφίξει η βίδα . Και τότε ...

                                                              Μπάμπης Κ.Μώκος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου