Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Κ.Υ. Καμένων Βούρλων ώρα μηδέν!


Αν κάνετε διακοπές στα όμορφα και κοσμοπολίτικα Καμένα Βούρλα ασφαλώς θα περνάτε καλά, Θάλασσα, βουνό απέναντι και ωραία  καταστήματα για φαγητό, καφέ, ψυχαγωγία.
Ομως να έχετε υπόψη σας ότι αν προκύψει κάποιο θέμα υγείας να εύχεστε να είναι εκεί κοντά το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να σας μεταφέρει στο Νοσοκομείο Λαμίας. Συνήθως είναι εκεί...
Μην βλέπετε στους χάρτες ότι υπάρχει Κέντρο Υγείας. Δεν υπάρχει.

Η μάλλον υπάρχει ένα κτήριο κάπου στο… άγνωστο που χρειάζεται σχετική εμπειρία θαλασσοπλοΐας για να το βρείτε αλλά μόνο το κτήριο γιατί αν το χρειαστείτε απόγευμα, νύχτα, ή Σαββατοκύριακο θα συναντίσετε τα ντουβάρια!
Όμως αν το βρείτε πάλι ανοιχτό ελάχιστα θα εξυπηρετηθείτε αφού μπορεί να βρείτε κατά τύχη κανένα αγροτικό γιατρό και σπανίως κάποιον επιμελητή.
Όχι δεν φταίνε οι γιατροί ,απλά δεν υπάρχουν γιατροί!
Βέβαια υπάρχει και ένα αγροτικό ιατρείο, πολυϊατρείο το ονόμασαν για να εντυπωσιάζεται ο επισκέπτης αλλά τα φαινόμενα ενίοτε απατούν.
Αφορμή για το σχόλιο αυτό έδωσε ένα περιστατικό ελαφρού τραυματισμού δύο ανθρώπων που στην αγωνία τους να τύχουν άμεσης ιατρικής περίθαλψης πήραν ταξί το  περασμένο Σαββατο να πάνε στο Κέντρο Υγείας,το βρήκαν  κλειστό και αναζήτησαν φροντίδα στο τοπικό φαρμακοποιό , ευτυχώς που είναι αρκετά έμπειρος και καταρτισμένος και τους εξυπηρέτησε τους ανθρώπους!

Η λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων είναι η τουριστική κορωνίδα της Φθιώτιδας, είναι το brand name και το σημείο αναφοράς ειδικά για τις καλοκαιρινές διακοπές χιλιάδων ανθρώπων είτε από την Φθιώτιδα ,ειδικά την Λαμία είτε από άλλες περιοχές της χώρας.
Αυτό αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι τα περισσότερα διαμερίσματα στις σύγχρονες πολυκατοικίες των Καμένων είναι αγορασμένα από ανθρώπους που κατοικούν μόνιμα στην Λαμία , την Αθήνα ,την Βοιωτία, την Καρδίτσα κ.α.

Αν είχαμε εχέφρονες πολιτικούς και αυτοδιοικητικούς αυτή η λουτρόπολη θα είχε μια εντελώς διαφορετική εικόνα σε κάθε πτυχή της καθημερινότητας των μονίμων και των εποχικών κατοίκων της.
Στην καθαριότητα, στον πολιτισμό, την εξυπηρέτηση και την παροχή υπηρεσιών προς τους όσους την επιλέγουν για τις διακοπές τους.
Κυρίως όμως στο τομέα της ιατροφαρμακευτικής κάλυψης ενός εποχικού πληθυσμού 20.000 χιλιάδων ανθρώπων που συγκεντρώνονται την εποχή αιχμής της τουριστικής κίνησης, από τον Ιούλιο ως το τέλος Αυγούστου.
Κι όμως το ενδιαφέρον των πολιτικών και άλλων τοπικών παραγόντων εστιάζεται στο πως θα περάσουν καλά όσες ώρες βρεθούν στα Καμένα, πως θα επιδείξουν την πρόσκαιρη πολιτική και κατ επέκταση κοινωνική τους επιρροή , πως θα μετρήσουν τις συμπάθειες τους στις ατελείωτες χαιρετούρες με τους πολίτες και τίποτα περισσότερο.
Από το 1985 που ξεκίνησε να οργανώνεται το Εθνικό Σύστημα Υγείας από τα πρώτα Κέντρα υγείας που περιλάμβανε ο σχεδιασμός του μακαρίτη Γιώργου Γεννηματά ήταν και αυτό των Καμένων Βούρλων.
Τότε Δήμαρχος στα Καμένα ήταν ο …δεξιός ο Δημήτρης ο Κεφάλας ενώ στο Μώλο πρόεδρος (κοινοτάρχης) ο σύντροφος ο Θανάσης ο Φαφούτης….
Επιτακτικά τέθηκε το αίτημα, το Κ.Υ.να γίνει στον Μώλο.
Όχι να κάνουμε Κ.Υ. στο Δήμο του δεξιού δημάρχου.

Οργανώθηκαν άπειρες κομματικές συνελεύσεις των τοπικών οργανώσεων του ΠΑΣΟΚ και κοινή η επωδός .
Όχι Κ.Υ.στα Καμένα ,να γίνει στο Μώλο που ψηφίζει και δημοκρατικά!

Κάποια μέρα μάλιστα κίνησαν 100-200 άνθρωποι από το Μώλο κι άλλα «δημοκρατικά» χωριά και κατέβηκαν στον Γεννηματά.
Σύντροφε υπουργέ τι είναι αυτά εμείς κάναμε κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ και θα δώσεις το ΚΥ στον δεξιό Κεφάλα, μετά είναι και το άλλο ένα Κ.Υ. θα μαζεύει κόσμο θα έχουμε ανάπτυξη στο χωριό μας ,εκεί στα Καμένα υπάρχει τουρισμός ,έχουν αυτοί ….
Ο Γεννηματάς ,άνθρωπος με μυαλό τους κοίταξε καλά-καλά και προσπάθησε να τους εξηγήσει ότι το Κ.Υ. δεν αποτελεί παραγωγική μονάδα οικονομικής ανάπτυξης  ούτε πεδίο κομματικής αντιπαράθεσης, πρέπει να γίνει εκεί που υπάρχει περισσότερος κόσμος και τα καλοκαίρια τα Καμένα συγκεντρώνουν χιλιάδες τουρίστες…
Τι ήταν να το πει αυτό, παραλίγο να γίνει εσωπασοκική σύρραξη μέσα στο γραφείο του Υπουργού οπότε ο Γεννηματάς τους λέει δεν θέλετε να γίνει στα Καμένα;
ΟΧΙ απάντησε το πλήθος με μια φωνή.
Ε τότε δεν βλέπω να γίνεται πουθενά είπε αλλά μάλλον κανένας δεν τον άκουσε.
Το πλήθος επέμεινε ,στο Μώλο,στο Μώλο!

Φυσικά και δεν έγινε Κ.Υ. στο Μώλο ούτε πουθενά αλλού για πολλές δεκαετίες.
Πάντως δεν έγινε στο Δήμο του δεξιού Κεφάλα!
Πέρασε κι ο Πασόκος Παπαδήμας ως υπουργός Υγείας επανήλθε το θέμα, βγήκαν και «δημοκρατικοί» αυτοδιοικητικοί στα Καμένα που ζήτησαν τώρα που είχε φύγει ο δεξιός Κεφάλας να γίνει εκεί το Κέντρο υγείας,όμως  πάντα εκκρεμούσε το αίτημα του Μώλου και έτσι ο Παπαδήμας δεν ασχολήθηκε ιδιαίτερα με το θέμα αυτό.
Όσο και να έχεις διαφορετική άποψη για την πολιτική ικανότητα του Παπαδήμα ,πολλοί τον παρομοιάζουν σήμερα με την εποχή Σταϊκούρα, ο ίδιος ως δήμαρχος Λαμιέων είχε την άποψη ότι το Κ.Υ. έπρεπε να γίνει στα Καμένα τότε, και το είχε πει και δημόσια σε μια συνεδρίαση του Νομαρχιακού Συμβουλίου.
Ξεσηκώθηκαν πάλι οι ¨δημοκρατικές» φωνές και τον κατηγόρησαν «ο Παπαδήμας θέλει να κάνει τα χατίρια των φίλων του γιατρών και τοποθετείται υπέρ των Καμένων»!
Κάποια στιγμή βρέθηκε ένα κομμάτι γης κάπου μεταξύ Σελήνης και … Άρη έξω από το Καινούργιο, άρπαξε την ευκαιρία ο τότε υφυπουργός υγείας Θανάσης Γιαννόπουλος και σκεφτόμενος ότι καλό είναι να εξασφαλίσει την συμπάθεια και του Μώλου και του Καινούργιου και των Καμένων αν κάνει εκεί το Κ.Υ.
Όπερ και εγένετο,στο …πουθενά!
Ξοδεύτηκαν εκατομμύρια,  πέρα από τα κτηριακά , για εξοπλισμό με υπερσύγχρονα μηχανήματα που όμοια δεν έχει ούτε το Νοσοκομείο Λαμίας και εξοπλίστηκε αρκούντως.
Όμως τα μηχανήματα θέλουν ανθρώπους για να τεθούν σε λειτουργία και οι ασθενείς γιατρούς για να τους εξετάσουν. Αυτές τις… λεπτομέρειες δεν τις πρόσεξε κανένας!
Τι είναι σήμερα εκεί;
Μια ...αποκεντρωμένη δημόσια υπηρεσία που ανοίγει στις 8 το πρωί και κλείνει στις 2 το μεσημέρι και μάλιστα από Δευτέρα έως Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΟΝ!
Βέβαια υπάρχουν και  ιδιώτες γιατροί που καλύπτουν εν μέρει την ανυπαρξία του Κ.Υ.


lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου