Πέμπτη 21 Αυγούστου 2014

Σύμφωνο το Υπουργείο Παιδείας στην πρόταση της Ελένης Μακρή-Θεοδώρου για τη δημιουργία Κέντρου Αριστείας Κεντρικής Ελλάδας


Θετικά απαντά το Υπουργείο Παιδείας στην πρόταση της Βουλευτού Φθιώτιδας κας Ελένης Μακρή-Θεοδώρου για ενίσχυση των ερευνητικών δομών στην περιοχή της Κεντρικής Ελλάδας.
          
Αναλύοντας το σχεδιασμό της Γενικής Γραμματείας Έρευνας και Τεχνολογίας (Γ.Γ.Ε.Τ.) με στόχο την ανάδειξη της έρευνας και της καινοτομίας ως βασικών μοχλών ανάπτυξης της χώρας, δημιουργίας θέσεων εργασίας και ενίσχυσης των γεωγραφικά διασπαρμένων θυλάκων αριστείας, ενημερώνει την κα Μακρή για τις προθέσεις του.

          
Συγκεκριμένα, αναφέρει στη Βουλευτή την επικοινωνία και συνεργασία της Γ.Γ.Ε.Τ. με το Εθνικό Συμβούλιο Έρευνας και Τεχνολογίας μέσα από την οποία διαπιστώνεται η ανάγκη ενίσχυσης του οικοσυστήματος έρευνας και καινοτομίας  της Κεντρικής Ελλάδας.  

Αναγνωρίζοντας ότι σ’αυτή τη γεωγραφική περιοχή υπάρχουν σημαντικοί θύλακες αριστείας που αξίζει να ενισχυθούν και να υποστηριχθούν, την ενημερώνει για το συζητούμενο ενδεχόμενο απόσχισης του Ινστιτούτου Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας (Ι.Ε.Τ.Ε.Θ.) από το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης) και τη δημιουργία ενός Κέντρου Αριστείας στην Κεντρική Ελλάδα. 
    
Το εν λόγω Κέντρο προβλέπεται να περιλαμβάνει το Ι.Ε.Τ.Ε.Θ. και ενδεχομένως νέο Ερευνητικό Ινστιτούτο που θα αναδειχθεί από τις ερευνητικές προτεραιότητες, την αριστεία και την κρίσιμη μάζα ανθρώπινου δυναμικού που υπάρχει στη Στερεά Ελλάδα και ιδιαίτερα στην πόλη της Λαμίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου