Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση Λαϊκης Συσπειρώσης Λοκρών για την αναμόρφωση προϋπολογισμού στοχοθεσίας 2014



Την 31/7/14 συνεδρίασε το ΔΣ του Δήμου Λοκρών και μεταξύ άλλων θεμάτων (βάσει έκθεσης παρατηρητηρίου οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ) συζήτησε: Α. την αναμόρφωση προϋπολογισμού του έτους 2014 και Β. την αναμόρφωση στοχοθεσίας έτους 2014.

Τις επιταγές του παρατηρητηρίου, για να παρθούν μέτρα ώστε να καλυφθεί το μεγάλο ποσοστό αρνητικής απόκλισης εσόδων που υπάρχει στο Δήμο, εφάρμοσαν άμεσα η συμπολίτευση του ΔΣ, η αξιωματική αντιπολίτευση και από κοινού υπερψήφισαν τα εν λόγω θέματα.

Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ διαφώνησε κάθετα με αυτές τις επιταγές, με τις θέσεις άλλων παρατάξεων και επισήμανε τα εξής:

Αναδεικνύεται σήμερα περισσότερο από ποτέ, ο κυρίαρχος και καθοδηγητικός ρόλος του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ το οποίο ως κριτήριά του έχει οικονομικούς δείκτες, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της κυβέρνησης και την ταξική πολιτική που ακολουθεί. Κατευθύνει τους Δήμους να αναζητούν πόρους πέρα απ’ όσα –θεσμικά κατοχυρωμένα- δικαιούνται από το Γενικό Κρατικό Προϋπολογισμό.


Η λογική του είναι «Μη ζητάτε περισσότερα από το κράτος. Ζήστε με ό,τι έχετε. Αυξήστε φόρους και εμπορευματοποιείστε τις υπηρεσίες που προσφέρετε. Προχωρήστε σε συμβάσεις παραχώρησης, με ΣΔΙΤ.(Συμπράξεις Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα)»

Ειδικά για το Δήμο Λοκρών είναι φανερό ότι στο Α΄3μηνο υστέρησε σε έσοδα. Ακόμα ότι πήρε λιγότερα απ’ όσα προβλέπονται από τον εγκεκριμένο προϋπολογισμό. Έτσι ήταν αυτονόητη η αδυναμία του να εκτελέσει προγραμματισμένα έργα ή να ανταποκριθεί στις λειτουργίες του και τις υποχρεώσεις του σε πληρωμές. Αυτή η ουσία δεν μπορεί να συγκαλυφθεί πίσω από λογιστικά τερτίπια και τεχνικές.

Κάθε οδηγία που δίνεται αφορά την προσαρμογή του Δήμου μας στην αντιλαϊκή λογική του ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ το οποίο είναι ένας μηχανισμός εξαναγκασμού. Υπηρετεί τον ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, δηλαδή την υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής μέσα από την Τοπική Διοίκηση.

Αυτή την πραγματικότητα η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ την είχε αποκαλύψει και είχε προειδοποιήσει, όταν οι άλλες παρατάξεις και η πλειοψηφία των κομμάτων υποκλίνονταν ή τηρούσαν στάση αναμονής στην καθιέρωση του «Καλλικράτη».  

Είχαμε αντιταχθεί στις λογικές και πολιτικές που καλλιεργούσαν όλοι αυτοί για την «οικονομική αυτονομία της ΤΔ», είχαμε καταψηφίσει τους προϋπολογισμούς φτώχειας και μιζέριας, γιατί ήμασταν βέβαιοι ότι πολύ γρήγορα θα σταματήσει η κρατική χρηματοδότηση προς τους Δήμους και ότι αυτοί θα λειτουργούν σαν ανώνυμες εταιρείες.

Από την πρώτη στιγμή ασταμάτητα παλεύουμε και απαιτούμε για την λειτουργία των Δήμων να υπάρχει πλήρη και επαρκής χρηματοδότηση από τον Γεν. Κρατικό Προϋπολογισμό, διεκδικούμε να αποδοθούν τα παρακρατηθέντα από το κράτος 10  δις ευρώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, γιατί είναι λεφτά πού έχει πληρώσει ο λαός και του ανήκουν.


Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε το λαό να παλέψει και να αντιδράσει γιατί είναι σίγουρο ότι πολύ γρήγορα θα ακολουθήσουν μέτρα που θα είναι πιο επώδυνα.  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου