Δευτέρα 28 Ιουλίου 2014

Διευκρινήσεις στην Μακρή-Θεοδώρου για τις άδειες παραγωγών υπαίθριου εμπορίου



Στη Βουλευτή Φθιώτιδας κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου απάντησε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σχετικά με τις ζητούμενες διευκρινήσεις (ερ.αρ.πρωτ.:196/18-06-2014) για τις άδειες υπαίθριου εμπορίου σε παραγωγούς μετά την ψήφιση του Ν.4264/2014.

Ειδικότερα, στο έγγραφο της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου προς τη Βουλευτή (αρ.πρωτ.B13-9) αναφέρεται ρητά πως όλες οι υφιστάμενες άδειες πωλητών υπαίθριου εμπορίου, στάσιμου και πλανόδιου -συμπεριλαμβανομένων και των αδειών σε παραγωγούς οι οποίοι δεν κατέχουν άδεια λαϊκής αγοράς, που είχαν εκδοθεί πριν την εφαρμογή του- ανεξάρτητα εάν έληξε η ισχύς τους, εξακολουθούν να ισχύουν μέχρι της συνταξιοδότησης των δικαιούχων, εφόσον διατηρούν την ιδιότητα του παραγωγού, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Εν συνεχεία, στην ερώτηση της κας Μακρή για τη δυνατότητα διεύρυνσης του καταλόγου των πωλούμενων ειδών των παραγωγών στις υφιστάμενες άδειες υπαίθριου εμπορίου, η διοίκηση του Υπουργείου απαντά καταφατικά, με την προϋπόθεση ότι η σχετική αίτηση του ενδιαφερόμενου στην αρμόδια εκδούσα αρχή πληροί τους όρους και τις προϋποθέσεις επέκτασης της άδειας. 

Επιπλέον, ο κος Γιακουμάτος μαζί με τις ανωτέρω διευκρινήσεις απέστειλε στην κα Μακρή και το έγγραφο (αρ.πρωτ.:K1-929/10.06.2014) που έχει αποσταλεί στις αρμόδιες υπηρεσίες, των προβλεπόμενων διατάξεων για περιπτώσεις:

· εκκρεμουσών αιτήσεων πωλητών υπαίθριου εμπορίου,  
· διάθεσης –υπό προϋποθέσεις- προϊόντων ορισμένων κατηγοριών παραγωγών, χωρίς να απαιτείται ιδιαίτερη άδεια και  
· συμμετοχής σε εμποροπανηγύρεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου