Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Η Ελένη Μακρή στη Βουλή των Εφήβων

Η βουλευτής Φθιώτιδας κα Ελένη Μακρή - Θεοδώρου προήδρευσε στο Γ´ Τμήμα Νομοθετικού Έργου της ΙΘ´ Συνόδου της Βουλής των Εφήβων, η οποία πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο (4/7/2014 - 7/7/2014).

Όπως είναι γνωστό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ίδρυμα της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία. 
 

Φέτος οι μαθητές εργάστηκαν κατά το πρότυπο των διαρκών επιτροπών της Βουλής, επεξεργάσθηκαν σχέδιο νόμου, που εισηγήθηκε, ως Υπουργός, ο Συνήγορος του Παιδιού και αφορούσε στον κανονισμό λειτουργίας των μαθητικών κοινοτήτων. Αλλά ´´άσκησαν´´ και κοινοβουλευτικό έλεγχο με επίκαιρες ερωτήσεις αρμοδιότητας Υπουργείου Παιδείας, μέρος των οποίων κλήθηκε να απαντήσει ο Υπουργός Παιδείας στην Ολομέλεια, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κου Κ. Παπούλια.
 
Η μύηση των νέων στους κοινοβουλευτικούς θεσμούς και η καλλιέργεια των δημοκρατικών αξιών της σύγχρονης κοινωνίας, δηλαδή η πρόκληση ενδιαφέροντος για τα κοινά, η συμβολή του καθενός στη διαμόρφωσή τους, ο υπεύθυνος και τεκμηριωμένος διάλογος, η συνεργασία, η εξοικείωση των μαθητών με τον τρόπο λειτουργίας του Κοινοβουλίου, αλλά και η ανάδειξη του ρόλου του πολίτη στη σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία είναι χρέος όλων μας απέναντι στους νέους ανθρώπους.










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου