Παρασκευή 18 Ιουλίου 2014

Στο δρόμο πάλι οι κάτοικοι Τραγάνας και Προσκυνά για τα πλευρικά διόδια και τις Νταλίκες που έχουν ανυπόφορη τη ζωή στα δυο χωριά



Μαρτυρική έχει γίνει πλέον η ζωή των κατοίκων της Τραγάνας και του Προσκυνά, αφού τα δυο χωριά δέχονται όλο το βάρος της διέλευσης των φορτηγών, οι οδηγοί των οποίων προσπαθούν να αποφύγουν τα πανάκριβα διόδια της Τραγάνας.

«Κινδυνεύουν οι ζωές μας...», λένε οι κάτοικοι, οι οποίοι βγήκαν στους δρόμους. Στον Προσκυνά απέκλεισαν για περισσότερο από μια ώρα το δρόμο μέσα στο χωριό απ΄όπου περνάει το κομβόι των φορτηγών.

Στην Τραγάνα εκτός από το πρόβλημα των φορτηγών, υπάρχει και το σοβαρό θέμα των πλευρικών διοδίων, που ανάγκασε τους κάτοικους να βγουν για άλλη μια φορά στο δρόμο.



Στην Έκτακτη Γενική συνέλευση των κατοίκων της Τραγάνας και του Προσκυνά , με θέμα τα πλευρικά διόδια καθώς και την διέλευση των βαρέων οχημάτων μέσα απ τα χωριά αποφάσισαν τη σύνταξη ενός υπομνήματος , το οποίο θα κατατεθεί στον Εισαγγελέα και στους βουλευτές του Νομού, ενώ θα αποσταλεί και σε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς.

Παράλληλα κατέθεσαν δέκα προτάσεις άμεσων μέτρων. Διαβάστε παρακάτω σχετικά: 

«Με αφορμή την απόφαση της εταιρείας Νέα Οδός Α.Ε. που διαχειρίζεται τον Αυτοκινητόδρομο να κάνει τα προσωρινά διόδια του κόμβου Τραγάνας μόνιμα και με κατασκευή μόνιμη, θα ήθελα να σας επισημάνω τα εξής:

Η ύπαρξη διοδίων, μετωπικών και παράπλευρων στο ύψος της Τραγάνας καθώς επίσης και το κλείσιμο της εξόδου προς τις παράλιες Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ, έχει σαν αποτέλεσμα να αναγκάζονται χιλιάδες Ι.Χ. και φορτηγά που κινούνται στον αυτοκινητόδρομο Αθηνών-Λαμίας προκειμένου να αποφύγουν τα διόδια και διέρχονται από τους παράλληλους δρόμους εκατέρωθεν του αυτοκινητοδρόμου, διασχίζοντας τα δυο χωριά Τραγάνα-Προσκυνά φθάνοντας στο κόμβο Μαλεσίνας (απόσταση 5χλμ.) όπου μπαίνουν ανενόχλητα στον αυτοκινητόδρομο.

Οι δρόμοι- παράδρομοι είναι εντελώς ακατάλληλοι και επικίνδυνοι για να δεχτούν αυτό το κυκλοφοριακό φορτίο ως προς τα γεωμετρικά τους χαρακτηριστικά αλλά και ως προς την υποδομή του υποστρώματος και ήδη υπάρχουν εμφανέστατα σημεία με φθορές και κινδύνους.

Η επικινδυνότητα των δρόμων αυτών επιτείνεται από το γεγονός ότι στις συγκεκριμένες οδούς (εκατέρωθεν του Εθνικού δικτύου) δεν έχουν ολοκληρωθεί και κατασκευαστεί οι προβλεπόμενοι παράπλευροι δρόμοι, πεζοδρόμια, διαβάσεις πεζών, πεζογέφυρες, δεν υπάρχει ηλεκτροφωτισμός αλλά και φωτεινοί σηματοδότες που να προειδοποιούν τους οδηγούς ότι εισέρχονται σε κατοικημένη περιοχή όπου υπάρχουν σχολεία, καταστήματα, παιδικές χαρές, κ.τ.λ. Τους θερινούς μήνες η κατάσταση γίνεται ακόμη πιο επικίνδυνη γιατί στους δρόμους αυτούς κινούνται πεζοί κάτοικοι και τουρίστες.

Η απόφαση της εταιρείας είναι παράνομη διότι η είσοδος του κόμβου εφάπτεται του σχεδίου πόλεως του χωριού και δεν λαμβάνει υπόψιν της τον νόμο για την ασφάλεια των κατοίκων από την υπεραστική κυκλοφορία, δεν λαμβάνει υπόψιν της ότι στα 5 μέτρα από την είσοδο ήδη υπάρχουν κατοικίες ,μία από τις δύο πλατείες του χωριού, αλλά και ο δρόμος που ενώνει την παραλία Τραγάνας με το χωριό. Το ίδιο συμβαίνει και στο Προσκυνά.

Σας αποστέλλουμε με το παρόν υπόμνημα τα αιτήματα της συγκέντρωσης που έγινε στις 15/072014 και να συζητηθούν στα Συμβούλια με την παρουσία μας.

Απαιτούμε να παρθούν μέτρα από τη Δημοτική Αρχή και Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας προκειμένου να υλοποιηθεί το έργο της αστικοποίησης της Π. Ε. Ο. , έτσι ώστε : οι συμπολίτες μας και οι κάτοικοι των συνοικιών να περνούν το δρόμο με ασφάλεια, να μπορούν τα παιδιά μας να πηγαίνουν στα σχολεία, να περνούν το δρόμο χωρίς τους κινδύνους που υπάρχουν σήμερα, να μπορούν οι συμπολίτες μας να έχουν πρόσβαση χωρίς κίνδυνο στα καταστήματα εκατέρωθεν του δρόμου.

Εμείς οι κάτοικοι των οικισμών με τις Επιτροπές Αγώνα έχουμε αναδείξει το πρόβλημα στο Δημοτικό Συμβούλιο και στην Περιφέρεια, ενημερώθηκαν οι παρατάξεις, προκειμένου να λυθεί το σοβαρό πρόβλημα που υπάρχει στο δρόμο καρμανιόλα, από κόμβο Σκάλα Αταλάντης έως κόμβο Μαλεσίνα που διαπερνά τα δύο παραπάνω χωριά.

Σήμερα υπάρχει επιτακτική ανάγκη να παρθούν άμεσα μέτρα υποδομών και ασφάλειας του δρόμου, βάζοντας υπεράνω όλων τη ζωή των συμπολιτών μας και την ασφάλεια των μετακινήσεών τους από το δρόμο καρμανιόλα και απορρίπτουμε κάθε δικαιολογία.


Για άμεσα μέτρα απαιτούμε:




  • Ολοκλήρωση παράπλευρων οδών για τη διοχέτευση της υπερτοπικής κυκλοφορίας.
  • Άμεσα να προχωρήσει η δημοπράτηση και κατασκευή του εξαγγελθέντος έργου.
  • Απαγόρευση της κυκλοφορίας βαρέων οχημάτων μέσα από οικισμούς.
  • Κατασκευή δρόμου ήπιας κυκλοφορίας.
  • Να στηθούν φωτεινοί σηματοδότες σ’ όλες τις διαβάσεις του δρόμου
  • Να τοποθετηθεί ειδικός εξοπλισμός πριν τις διαβάσεις για αναγκαστική μείωση της ταχύτητας των αυτοκινήτων.
  • Τοποθέτηση πινακίδων ΚΟΚ σε εμφανή σημεία για μειωμένη ταχύτητα αυτοκινήτων.
  • Ειδικές διαγραμμίσεις στις διαβάσεις του δρόμου.
  • Ασφαλή πεζοδρόμια, επαρκής φωτισμός δρόμου πεζοδρόμων.
  • Πρόβλεψη για μελλοντική δημιουργία υπόγειων γεφυρών για πεζούς στις διαβάσεις.
  • Να γίνει η μελέτη και δημοπράτηση του υπολοίπου τμήματος από την είσοδο της Τραγάνας ως τέλος του κόμβου Μαλεσίνας.




Μ’ αυτές τις παρεμβάσεις μπορεί να ελαχιστοποιηθεί ο κίνδυνος τροχαίων. Τα άμεσα αυτά μέτρα που απαιτούμε είναι και απαίτηση των κατοίκων των συνοικιών και μπορούν να υλοποιηθούν στην κατεύθυνση της οριστικής λύσης του προβλήματος.


Με τιμή,

Οι κάτοικοι των Τοπικών Κοινοτήτων

Τραγάνα-Προσκυνά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου