Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

Πυρκαγιά στη βιομηχανία Atlas Taips (Λάντζης) της Λοκρίδας


Πρόλαβαν τα χειρότερα εργαζόμενοι και πυροσβέστες

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε χθες βράδυ σε μια από τις καλύτερες βιομηχανίες της Φθιώτιδας, την Atlas Taips (Λάντζης), που εδρεύει στην Αταλάντη.
 

Συναγερμός σήμανε στις 9 παρά 10 χθες βραδυ στο εργοστάσιο της Atlas Taips στην Αταλάντη όταν εκδηλώθηκε φωτιά στο τμήμα επαλείψεων των φίλμς. Ευτυχώς που τα συστήματα του εργοστασίου λειτούργησαν άμεσα και η πυροσβεστική έφτασε όσο πιο γρήγορα μπορούσε. Στο εργοστάσιο μόλις πληροφορήθηκε το συμβάν, έφτασε από την Λαμία και ο νέος αντιπεριφερειάρχης Θύμιος Καραΐσκος.

Στην περιοχή έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις. 10 οχήματα της Πυροσβεστικής από Λαμία και Αταλάντη έφτασαν στο σημείο με 24 πυροσβέστες και το αποτέλεσμα της άμεσης κινητοποίησης φάνηκε πολύ γρήγορα. Η φωτιά περιορίστηκε και η ζημιά μικρής έκτασης αφορά μόνο δύο μηχανήματα του συγκεκριμένου τμήματος του εργοστασίου.

Ευτυχώς, αρχικά οι εργαζόμενοι του εργοστασίου με δικά τους πυροσβεστικά μέσα, δεν άφησαν τη φωτιά να πάρει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και στη συνέχεια οι πρώτοι πυροσβέστες που έφτασαν ρίχτηκαν στη μάχη και "έπιασαν" τη φωτιά πριν αυτή επεκταθεί και σε άλλες πτέρυγες του εργοστασίου.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στο παλιό τμήμα του εργοστασίου και όχι στο καινούργιο, ωστόσο υπήρχαν εύφλεκτα υλικά και στον ευρύτερο χώρο των εγκαταστάσεων υπήρχαν ακόμα και δεξαμενές προπανίου.

Η πρώτη εκτίμηση για τα αίτια μιλά για υπερθέρμανση καλωδίων. 

Δεν θέλουμε να σκεφτούμε τι θα γινόταν αν η φωτιά είχε επεκταθεί σε άλλες πτέρυγες και σε άλλα σημεία του εργοστασίου.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η Atlas Taips είναι μια από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες του νομού, με αντικείμενο την παραγωγή ταινιών συσκευασίας, προστασίας και οδοσήμανσης, αυτοκόλλητων ταινιών και χαρτοταινιών (masking tapes).

Απασχολεί πάνω από 200 εργαζόμενους και το μεγαλύτερο μέρος της παραγωγής της το εξάγει σε διάφορες χώρες.

lamiareport / lamiafm1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου