Τρίτη 17 Ιουνίου 2014

Ανακοίνωση ΕΑΜ για τις Εκλογές Σωματείου ΛΑΡΚΟ

Ε.Α.Μ                                                       
                17 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

            Από τις προηγούμενες εκλογές του Σωματείου μέχρι και σήμερα, αυτά τα δυο έτη, το Ε.Α.Μ με τη δύναμη που του έχουν δώσει οι εργαζόμενοι προσπάθησε να κρατήσει τις  δεσμεύσεις του απέναντι σας. Ότι θα είμαστε δηλαδή διπλά στους εργαζόμενους και τα προβλήματα τους. Ότι θα σας ενημερώνουμε για όλα  τα ‘’παιχνίδια’’ που γίνονται πίσω από  την πλάτη μας. Ότι  θα γίνουμε το ‘’αγκάθι’’ στον κυβερνητικό εργοδοτικό συνδικαλισμό και στα    κυβερνητικά σχέδια της Διοίκησης.          
              
Σήμερα, έχοντας μπροστά μας τις εκλογές στο ΣΩΜΑΤΕΙΟ, για Αντιπροσώπους στο Ε.Κ και στη ΠΟΕΜ αλλά και για εκπροσώπους στο Δ.Σ της ΛΑΡΚΟ, θεωρούμε, χωρίς να παραβλέπουμε δικά μας λάθη και αδυναμίες, πως τηρήσαμε αυτές τις δεσμεύσεις.               
 Πιστεύουμε, πως με τη δράση που αναπτύξαμε το προηγούμενο διάστημα, καταφέραμε με στοιχεία και όχι με ‘’υπονοούμενα’’ και ‘’σπόντες’’, να ξεσκεπάσουμε και το ρόλο και τις θέσεις των άλλων παρατάξεων .  

Παρ’ολο όμως το απογύμνωνα, ο κυβερνητικός – εργοδοτικός συνδικαλισμός ,όπως και να ονομάζεται, δεν εγκαταλείπει τον ρόλο του. Τολμά με θράσος ενόψει των εκλογών του Σωματείου να βγαίνει στους εργαζόμενους σαν να μην συμβαίνει τίποτα και να ζητά υποψηφιότητες και ψήφους. Επιδιώκει για άλλη μια φορά να ενσωματώσει τους εργαζόμενους στην λογική του. Στην λογική που εξυπηρετεί τους σχεδιασμούς  των κυβερνήσεων και των αφεντικών.

Αυτό κάνει η ΔΑΚΕ, επιδιώκει ρίχνοντας νέα πρόσωπα με τις ίδιες όμως ιδέες να βγάλει με αυτό τον τρόπο λάδι την παράταξη και την φιλοεργοδοτική ιδεολογία της. Με την αλαζονεία που έχουν θέλουν να δείξουν ότι ελέγχουν τους εργάτες, βλέποντας τους σαν «νεροκουβαλητές» που θα είναι υποψήφιοι και θα τους «πάνε» ψήφους για να ικανοποιήσουν οι λίγοι τα προσωπικά τους οφίτσια.  

Επιδιώκει να ξεχάσουν  οι εργαζόμενοι πως αυτή η παράταξη είναι  υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ, διαφωνεί μονό με τον τρόπο και αυτό το υπερασπίζεται μέχρι και στα δικαστήρια , καπηλεύονται την υπογραφή του Σωματείου χωρίς την έγκριση των εργαζομένων. 

Είναι αυτή που κάθε εκλογές του Σωματείου τάζει τριετίες στους νέους εργαζόμενους αλλά 7 χρόνια τώρα δεν τις έχουν πάρει.      

Είναι αυτή που τώρα πλησιάζει τους εργαζόμενους στις εργολαβίες στην παραγωγή βλέποντας τους σαν ψήφους, γιατί όσο είναι στην εργολαβία δεν θέλει να ακούει για τα συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Επιδιώκει να ξεχάσουν οι εργαζομένη ότι όσο είναι στην εργολαβία τους βλέπουν σαν εργάτες κατώτερου επιπέδου και δεν τους θέλουν μέλη στο σωματείο. 

Είναι αυτή που χειροκροτεί τις αξιολογήσεις που λέει ότι θα κάνει η ΛΑΡΚΟ , λες και μέχρι τώρα τα ‘’ρεκόρ’’  παραγωγής τα έβγαζαν ‘’ΑΝΑΞΙΟΙ’’.   

Είναι αυτή που τάζει προσλήψεις σε ανέργους εμπορεύοντας την ανάγκη τους για δουλειά, την ώρα που έχει υπογράψει μαζί με την εργοδοσία να μην ξεπερνούν οι εργαζόμενοι τους 850.

Είναι αυτή που τάζει προαγωγές, χωρίς να πει πως γνώριζε ότι τα όποια χρήματα δοθούν για αυτές η Διοίκηση θέλει να τα δώσει αφού πρώτα κλείσουμε Σ.Σ.Ε με περικοπές. 

Είναι αυτή που για να πάρεις κάτι που σου ανήκει, όπως σπίτι στον οικισμό και δάνειο από τη ΛΑΡΚΟ πρέπει να τους είσαι υπόχρεος .         

Είναι αυτή που συνυπόγραψε τα εργοδοτικά πορίσματα για να ρίξει τις ευθύνες στους νεκρούς εργάτες.           

Είναι αυτή που έχει ξεπουλήσει τα συμφέροντα των εργαζομένων για να ικανοποίηση τα προσωπικά των στελεχών της.                                                                      
Αυτό κάνει η ΠΑΣΚΕ, όπως και  στην κυβέρνηση έτσι και στο Σωματείο έχει πιάσει στασίδι. Κάνει ότι φωνάζει και διαφωνεί αλλά στο τέλος πάντα ψηφίζει τις προτάσεις και τις θέσεις της ΔΑΚΕ. Αλώστε τα προηγούμενα έτη που ήταν πλειοψηφια στο Σωματείο την ίδια τακτική ακολουθούσε. Ενδεχομένως να εμφανιστεί με νέο όνομα όπως και η ΕΛΙΑ, πάλι όμως τα ίδια συμφέροντα θα υπερασπιστεί. 
Αυτό κάνουν οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ, κολωτούμπες. Αποδείχτηκε πολύ γρήγορα αμέσως μετά τις προηγούμενες εκλογές ότι ήταν ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΟΙ. Στις εκλογές του Ε.Κ ψήφισαν και στήριξαν ΠΑΣΚΕ.                  
ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΣΕΣ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ                                                       
            
Σήμερα γνωρίζετε, έχετε χειροπιαστές αποδείξεις για τα πεπραγμένα και τη στάση των  άλλων παρατάξεων, ποιες είναι και τι πράττουν. Αν μέχρι χθες κάποιος εργαζόμενος δεν ήθελε να πιστέψει ότι τον ξεπουλάνε, σήμερα δεν έχει το δικαίωμα απέναντι στο μέλλον του να κλείνει τα ματιά. Ο καθένας από εμάς από εδώ και πέρα φέρει τη δική του ευθύνη απέναντι σε όλα αυτά.                                                                                                                        
 Υποψήφιος ή στηρίζω με τη ψήφο μου αυτές τις παρατάξεις σημαίνει πως αποδέχομαι και στηρίζω αυτή τη κατρακύλα. ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΕ ΠΛΕΟΝ ΤΟ «ΣΤΗΡΙΖΩ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΒΡΙΖΩ»                          
                              
ΕΜΕΙΣ έχοντας εμπιστοσύνη στην κρίση των εργαζομένων σας καλούμε να στηθούμε με αξιοπρέπεια απέναντι και σε αυτή την εκλογική μάχη. Να καταδικαστούν μια για πάντα οι ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ και αυτές που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα αλλά και αυτές που θα ξεχειλίσουν σαν τα ΠΟΤΑΜΙΑ για να εγκλωβίσουν την δυσαρέσκεια σας.                
                              
Σας καλούμε να συμπαραταχθείτε μαζί μας και ας έχουμε επιμέρους διαφωνίες. Αυτό που μας ενώνει είναι πολύ μεγαλύτερο ,ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ.             
                
Συσπειρωμένοι σε σωστό δρόμο και προσανατολισμό με μόνο γνώμονα τα συμφέροντα μας σαν εργαζόμενοι να είστε σίγουροι μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες θα λύνουμε ότι προκύπτει.                                                                                                                                                                                                                                                                                    
  Υ.Γ  Καταγγέλλουμε την απόφαση των πλειοψηφιων στα Σωματεία   να μην κάνουν εκλογές για εκπροσώπους στο Δ.Σ της ΛΑΡΚΟ στην προθεσμία τους που ήδη έχει λήξει και να πάνε το Σεπτέμβριο. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΕΑΜ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΠΕΡΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ.

 Καταγγέλλουμε τις αξιολογήσεις που χειροκροτεί η πλειοψηφια στο σωματείο. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να αξιολογήσει ποιος θα παίρνει το μεροκάματο. Αυτούς που αξιολογούνε είναι οι ίδιοι που εργάζονται και σκοτώνονται για να γεμίσουν τα ταμεία των πολυεθνικών κέρδη. Καλούμε τους συναδέλφους που καλούνται από την ΛΑΡΚΟ να προτείνουν ποιοι «κάνουν» να μην τσιμπήσουν και τους βάλουν «βούτυρο στο ψωμί» γιατί αυτοί που χειροκροτούν σήμερα αυτήν την τακτική της ΛΑΡΚΟ  στις απολύσεις θα βγάλουν την ουρά τους απ’εξω.                   

Τέλος καλούμε την πλειοψηφια του Σωματείου να παρατήσει τα ψηφοθηρικά παιχνίδια. Να προκυρηξουμε εκλογές και να πραγματοποιηθούν πριν τις 12 Ιουλίου που λήγει η θητεία του Δ.Σ. Όσο και να προσπαθήσουν να κάνουν τους εργαζόμενους να ξεχάσουν τα πεπραγμένα τους, εδώ είναι το ΕΑΜ για να τους τα θυμίζει.  

                                     ΜΕ ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

                                                                                      Ε.Α.Μ

3 σχόλια:

  1. ΤΟ ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΜΟΝΟΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΧΕΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ.
    ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ. ΟΜΩΣ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ. Η ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ.
    ΟΙ ΛΩΠΟΔΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΑΠΟΚΡΥΨΟΥΝ ΤΙΣ ΣΥΝΝΑΛΑΓΕΣ ΜΕ ΤΟΥ ΦΥΛΑΡΧΟ ΤΩΝ ΖΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕΙ ΟΤΙ Η ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΤΟΥ.
    ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ.
    ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΦΟΒΑΣΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΚΡΙΜΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ.
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΑΛΙΟΣΚΥΛΑ ΣΥΝΔΗΚΑΛΗΣΤΕΣ ΚΑΙ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ.
    ΑΝ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΙΚΑΝΟΥΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ ΤΟΤΕ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΑΠΑΙΘΕΣ ΕΓΚΛΗΜΑ.
    ΡΕ.. ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΧΡΕΙΟΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΑ ΦΡΙΚΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ΄; ΚΑΜΜΙΑ ΕΥΘΥΝΗ;
    ΑΧΡΗΣΤΟΙ . ΑΝΙΚΑΝΟΙ. ΛΑΜΟΓΙΑ ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. οτι και να λετε δεν μας πτοειται αντιθετα ρουφιανοι του συστηματος σαν εσας δεν θα γινουμε ουτε πορωμενα κουμουνια και ρουφιανοι θα υπαρξουμε

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου