Τετάρτη 21 Μαΐου 2014

ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΔΥΑΣΜΩΝ ΤΗΣ "ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ" ΤΗΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ


Ευχαριστούμε όσους ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΚΚΕ, συμπορεύτηκαν μαζί μας και ψήφισαν τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους της Φθιώτιδας  και στην Περιφέρεια της Στερεάς Ελλάδας.

      Μπροστά έχουμε τη «δεύτερη Κυριακή». Αποτελεί συνέχεια της εκλογικής μάχης που δώσαμε προβάλλοντας τη διαφορετική μας αντίληψη από όλους τους άλλους συνδυασμούς.

        Στις κρίσιμες στιγμές που ζούμε, με την παραπλάνηση και τις αυταπάτες, που όλες οι υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις καλλιεργούν συστηματικά στο λαό, και, ενώ η εκμετάλλευσή του καθημερινά μεγαλώνει, μεγαλώνουν οι ευθύνες των κομμουνιστών, να συμβάλουν πιο αποφασιστικά στην ανασυγκρότηση, τη μαχητικότητα και μαζικότητα του εργατικού λαϊκού κινήματος. Στην οργάνωση της καθημερινής πάλης. Στη δημιουργία μιας μεγάλης εργατική λαϊκής συμμαχίας, με το ΚΚΕ ισχυρό παντού, για να αποτρέψουμε μαζί νέα αντιλαϊκά μέτρα και να διεκδικήσουμε ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών.

   Να ανοίξουμε το δρόμο, με το λαό πρωταγωνιστή των εξελίξεων. Για να σπάσει τα δεσμά της ΕΕ, των μονοπωλίων, των κυβερνήσεών τους, όπως κι αν αυτές ονομάζονται.

   Σύμφωνα με όσα είχαμε πει προεκλογικά, την δεύτερη Κυριακή:
·   Θα ψηφίσουμε αποφασιστικά το ευρωψηφοδέλτιο του Κ.Κ.Ε και 
·   Θα καταψηφίσουμε με τον πιο πρόσφορο τρόπο τους υποψήφιους:  
  • Για την Περιφέρεια Μπακογιάννη και Αποστόλου.  
  • Για το Δήμο Λαμιέων Κοτρωνιά και Σταυρογιάννη. 
  • Για το Δήμο Λοκρών Λιόλιο και Αγγελούση. 
  • Για το Δήμο Μακρακώμης Τζιβελέκα και Παπαευθυμίου. 
  • Για το δήμο Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου Συκιώτη και Παταργιά. 
 Υποκλίνονται στον ευρωμονόδρομο και στην καπιταλιστική ανάπτυξη, που είναι συνώνυμα με το τσάκισμα των λαών.
   Το ΚΚΕ δεν υπόκυψε ούτε πρόκειται να υποκύψει σε διλήμματα και να επιλέγει το μικρότερο κάθε φορά κακό, που στο τέλος αποδεικνύεται είτε εξίσου, είτε χειρότερο κακό.    Έχει ξεκαθαρίσει αυτό το ζήτημα από την αρχή της εκλογικής μάχης: Να μη στηρίξει ο λαϊκός άνθρωπος της Φθιώτιδας κανέναν υποψήφιο άλλου κόμματος ή δήθεν ανεξάρτητο.  

   Αυτό δεν σημαίνει παθητικότητα, ούτε ουδετερότητα. Σημαίνει ότι δείχνουμε το δρόμο τής πραγματικής φιλολαϊκής διεξόδου για το λαό μας μαζί και την ετοιμότητα, από την άλλη κιόλας μέρα των εκλογών, για σκληρή αναμέτρηση κι αγώνα προς ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων, των λαϊκών νοικοκυριών, των συνταξιούχων, της νεολαίας. 

   Καλούμε το λαό να αντισταθεί στα ψεύτικα διλήμματα «σταθεροποίηση και ανάκαμψη» ή «αποσταθεροποίηση», στις ψεύτικες προσδοκίες που καλλιεργεί η συγκυβέρνηση ΝΔ ΠΑΣΟΚ, αφού η σταθερότητα και η ανάκαμψη, θα αφορούν το μεγάλο κεφάλαιο και όχι το λαό. 

    Λέμε ξεκάθαρα πως ο ΣΥΡΙΖΑ από την άλλη μεριά, ούτε θέλει ούτε μπορεί να πορευτεί φιλολαϊκά. Έχει ήδη δώσει τα διαπιστευτήριά του στα κέντρα του ντόπιου και διεθνούς κεφαλαίου.   

    Σε κάθε περίπτωση υπογραμμίζουμε τη σημασία του ισχυρού Κ.Κ.Ε, που, ως συνεπής υπερασπιστής των λαϊκών δικαιωμάτων, θέλει και μπορεί να αντιπαρατεθεί στην ολιγαρχία του πλούτου. Μπορεί να αποτελέσει την απαντοχή στις δυσκολότερες μέρες που έρχονται. 

1 σχόλιο:

  1. Ειστε στον κοσμο σας!!
    (Ευτυχως ο κοσμος αυτος ειναι 2-3 %).
    Η ιστορια σας προσπερασε καιρο τωρα,οπως κι η πραγματικοτητα.
    Απορω ειλικρινα πως αναπαραγεστε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου