Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014

Ανακοίνωση των Σωματείων Συνταξιουχων, Τροφιμων, Μεταλλου και του Αγροτικου Συλογου για το ΙΚΑ Αταλαντης

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΑΡΤΙΝΟΥ          

ΕΝΩΤΙΚΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
             
     

     15/03/2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Μας είπαν ότι για το «καλό μας» , έκοψαν τους μισθούς , τις συνάξεις, απελευθέρωσαν τις απολύσεις , κατάργησαν τις Σ.Σ.Ε.
 Μας είπαν , ότι για το «καλό μας» ιδιωτικοποιούν τη ΛΑΡΚΟ , αφήνουν απλήρωτους τους εργαζόμενους στις ιχθυοκαλλιέργειες , χαρατσώνουν τα  χωράφια μας , τα σπίτια μας , τα κοτέτσια μας.
 Για το «καλό μας» κλείσανε τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ στη Λάρυμνα και στην Αταλάντη, κλείσανε τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ στη Λάρυμνα και στη Μαλεσίνα και τώρα  δρομολογούν το κλείσιμο του υποκαταστήματος στην Αταλάντη.
 Ε.Ε. , κυβερνήσεις , κόμματα , διαχειρίσεις του καπιταλιστικού δρόμου ανάπτυξης, δεξιά και αριστερά, έχουν κάνει και θέλουν να κάνουν αμέτρητα καλά , αλλά όχι για μας , για το κεφάλαιο.
Το νομοσχέδιο που έφερε στη βουλή η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο δημόσιο, ανοίγει τις πύλες της κόλασης για τους δημοτικούς υπαλλήλους. Από τις 36.000 που είναι στη διαθεσιμότητα θα απολυθούν 15.000 το 2014.
Η αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών, δημοσίων υπαλλήλων και τα νέα οργανογράμματα που προωθεί η κυβέρνηση, δεν έχουν στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών, την παροχή ικανοποιητικών υπηρεσιών, ούτε την αναβάθμιση δομών και των δημοσίων υπηρεσιών.
 Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση καταργεί, ιδιωτικοποιεί οργανισμούς, εκχωρώντας το σχεδιασμό, τις αρμοδιότητες και τις υπηρεσίες αυτών στο μεγάλο κεφάλαιο. Καταργεί ακόμα παρά πέρα την δημόσια παιδεία, υγεία, κοινωνική πρόνοια.
Με βάση τα νέα οργανογράμματα, η διοίκηση του ΙΚΑ δρομολογεί το κλείσιμο του Υποκ/τος ΙΚΑ – ΕΤΑΜ Αταλάντης, στερώντας από το λαό του Δήμου Λοκρών μια ακόμη δημόσια υπηρεσία και όσα αυτή προσέφερε, αδιαφορώντας πλήρως για τις τεράστιες αρνητικές συνέπειες που προκύπτουν για τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα.
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Για όλα αυτά τα «καλά», που υλοποιούν οι κυβερνήσεις κάτω από την καθοδήγηση της Ε.Ε και για λογαριασμό τον μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, τα Σωματεία μας έκαναν ότι μπορούσαν ώστε ο λαός οργανωμένα και σε σωστή κατεύθυνση να αντεπιτεθεί στην λυσσαλέα επίθεση που δέχεται.
Δυστυχώς, ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός ,οι τάχα ανεξάρτητες πολιτικές δυνάμεις σε δήμους και περιφέρειες, οι αυταπάτες τις αξιωματικής αντιπολίτευσης για φιλολαϊκές αριστερές κυβερνήσεις ,όλοι αυτοί ,το προηγούμενο διάστημα έπαιξαν πολύ καλά το ρόλο τους και μπόρεσαν να εκτονώσουν την οργή, να αποπροσανατολίσουν από την ουσία, να γεμίσουν απογοήτευση τον λαό.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ. ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ ΤΩΝ ΦΤΩΧΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΣΤΡΩΜΑΤΩΝ.  
Σήμερα ο κάθε καλοπροαίρετος λαϊκός άνθρωπος που προβληματίζεται για την πορεία των πραγμάτων, πρέπει να αναλογιστεί σοβαρά το ρόλο της ΕΕ, να κρίνει την κάθε πολιτική δύναμη στο κίνημα από την στάση της απέναντι στην ΕΕ. Να σκεφτεί πόσες κατακτήσεις χάθηκαν στο όνομα του ευρωπαϊκού κεκτημένου του ευρωμονόδρομου.
Να σκεφτεί ότι δεν υπάρχει κανένα αντιλαϊκό μέτρο, κανένας αντιδραστικός νόμος που να μην έχει τη σφραγίδα της ΕΕ και να μην έχει εφαρμοσθεί από τους Δήμους και τις Περιφέρειες, με τις πλάτες του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού.
Να συσπειρωθεί στα συνδικάτα και να συμβάλει στο ταξικό προσανατολισμό τους.
Σήμερα απέναντι στον πόλεμο που μας  έχουν κηρύξει, κανείς δεν μπορεί να γυρίσει την πλάτη, να κρυφτεί για να γλυτώσει.
Ένα δρόμο έχουμε. Τον αγώνα. Και ένα τρόπο. Όλοι για έναν και ένας για όλους.
Ενότητα – αγώνας – συσπείρωση για :
Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο των απολύσεων και της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων.
ΝΑ ΜΗ ΚΛΕΙΣΕΙ ΤΟ ΙΚΑ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ – ΤΑ ΙΑΤΡΕΙΑ ΤΟΥ ΕΟΠΥΥ
·                    Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα, κινητικότητα. Σταθερή δαυλιά για όλους, πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα.
·                    Αποκλειστικά δημόσια δωρεάν παιδεία, υγεία, πρόνοια. Δωρεάν φάρμακα για όλους.
·                    Κατάργηση κάθε επιχειρηματικής δράσης στους τομείς αυτούς.
·                    Όχι στη νέα αντιασφαλιστική επίθεση, στον αφανισμό των ταμείων.
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
Είτε το πουν μνημόνια, είτε αναδιαρθρώσεις, είτε αλλιώς έρχονται νέα μέτρα. Ο καπιταλιστικός δρόμος είτε βρίσκεται σε κρίση, είτε σε ανάπτυξη, συντρίβει τα λαϊκά δικαιώματα.
Ο αντίπαλος είναι ένας, η πλουτοκρατία, και βρίσκεται παντού στην ΕΕ, στα κόμματα που την ασπάζονται, στην αντίληψη  του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού  στην Περιφέρεια, στο Δήμο.
Μια και ενιαία η απάντηση : Λαϊκό μπλόκο στην ΕΕ και στις δυνάμεις που τη στηρίζουν.
Αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερής διαγραφή του χρέους, πέρασμα της εξουσίας και του πλούτου στα χέρια του λαού.
Έτσι θα απαλλαχθούν τα λαϊκά στρώματα από τη φτώχεια, την ανεργία, την ανέχεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου