Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο Συμεών Κεδίκογλου εγκαινίασε το ειδικό σχολείο στο δήμο Ιστιαίας Αιδηψού

Ο Συμεών Κεδίκογλου εγκαινίασε σήμερα το σχολείο ειδικής αγωγής νηπιαγωγείο και δημοτικό στο Νέο Πύργο του δήμου Ιστιαίας Αιδηψού. 

Την τελετή των εγκαινίων τέλεσε ο ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Χρυσόστομος. Παραβρέθηκαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδας κ. Παλιαλέξης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Εύβοιας κ. Συρίμης, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου.


Στο χαιρετισμό που απεύθυνε ο Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκεμάτων κ. Συμεών Κεδίκογλου δήλωσε, μεταξύ άλλων, συγκινημένος που επιτέλους αυτό το τόσο σημαντικό έργο γίνεται πραγματικότητα: 
«Ο χρόνος από την εξαγγελία μέχρι την υλοποίησή του αποτελεί ρεκόρ, αφού έγιναν μέσα στην ίδια χρονιά και θα ήταν ακόμα πιο σύντομος, αν δεν υπήρχαν διάφορες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις. Όμως ο επιμένων νικά. 
Τώρα πια οι οικογένειες που τα παιδιά τους χρειάζονται την ειδική αγωγή δεν είναι ανάγκη να τρέχουν στη Λαμία ή στην Αθήνα μακριά από τις οικογενειακές τους εστίες.  
Η Εύβοια υστερεί σε δομές και υποδομές και αυτό το χάσμα, τουλάχιστον στο κομμάτι της Εκπαίδευσης, με αυτό το έργο και άλλα έργα που πραγματοποιούνται, προσπαθώ να γεφυρώσω.  
Είναι σημαντικό να λέμε λίγα και να πράττουμε πολλά. Και θεωρώ ότι με αυτό το έργο , που ήταν και προσωπικό μου στοίχημα, αφήνω το αποτύπωμά μου και δείχνω το έμπρακτο ενδιαφέρον μου προς τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες.»
Τέλος, ευχαρίστησε το δημοτικό συμβούλιο που ομόφωνα πέρα από κομματικές παρατάξεις, γιατί όπως είπε η αγάπη για το παιδί δεν έχει χρώμα, υιοθέτησε το ψήφισμα για την ίδρυση του ειδικού σχολείου αλλά και όσους από τη δημοτική αρχή και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες συνέβαλαν στην πραγματοποίηση αυτού του έργου.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου