Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου 2014

ΕΛΜΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ: Έκκλήση για βοήθεια στην Κεφαλονιά


ΕΝΩΣΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ΜΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ
ΝΟΜΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Πλατεία Πάρκου 13  ΤΚ 35100  ΛΑΜΙΑ
Τηλ. - Fax 2231028807
Ιστοσελίδα:  http://elmefth.blogspot.gr
Email : elmelami@otenet.gr & elmefth@gmail.com
                  

Έκκληση για βοήθεια

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κεφαλονιάς -Ιθάκης κάνει έκκληση αλληλεγγύης στις υπόλοιπες ΕΛΜΕ της χώρας. Αποτελεί καθήκον όλου του συνδικαλιστικού κινήματος η οργάνωση της αλληλεγγύης στους πληγέντες. Το πλαίσιο αιτημάτων της Επιτροπής Αγώνα, στην οποία μετέχει και η ΕΛΜΕ-ΚΙ, περιλαμβάνει τα καίρια προβλήματα που αφορούν την εκπαίδευση αλλά και το σύνολο της ζωής των σεισμόπληκτων (στέγαση – σίτιση – υγιεινή και περίθαλψη – αποκατάσταση υποδομών και δικτύων – πόσιμο νερό – αντισεισμική θωράκιση και προστασία, ασφαλή λειτουργία σχολείων, διαγραφή χρεών και δανείων κλπ).

Εφόσον επιλεχθεί να δοθεί χρηματική βοήθεια (προτιμώμενη επιλογή) αυτή θα δοθεί σε σεισμοπαθείς συναδέλφους και μαθητές που έχουν σοβαρές ζημίες (βαθμός καταστροφής, οικονομική κατάσταση, οικογένειες με ασθενείς –γέρους και παιδιά κλπ) μετά από καταγραφή και κρίση από την ΕΛΜΕ-ΚΙ.

Εφόσον επιλεχθεί να δοθεί υλική τότε η Επιτροπή Αγώνα προτείνει σαν πιο απαραίτητα τα παρακάτω υλικά:
1η Κατηγορία: Οινόπνευμα λευκό, πάνες για ανθρώπους μεγάλης ηλικίας, πάνες για παιδιά, υποσέντονα μιας χρήσης, χαρτί υγείας, χλωρίνες, γάζες άκοπες, φυσιολογικούς ορούς 1.000 ml, Betadin solution, Betadin scrable και γάντια μιας χρήσης μέγεθος small.

2η Κατηγορία – Τρόφιμα: Γάλα εβαπορέ, φρυγανιές, Άνθος Αραβοσίτου βανίλια, κομπόστες, ζάχαρη και ντοματοπολτός.

Διάφορα: Πλαστικά και γυάλινα ποτήρια, πιρούνια, κουβέρτες, κλινοσκεπάσματα και ράντζα, οικοσκευές [Σημείωση: στο Ληξούρι όλος ο εξοπλισμός των σπιτιών σε γυαλικά – ποτήρια – πιάτα έχει καταστραφεί].

Η ΕΛΜΕ Φθιώτιδας καλεί τους συλλόγους διδασκόντων του νομού να πάρουν πρωτοβουλίες ώστε να συγκεντρωθούν τα παραπάνω υλικά ή χρηματικά ποσά.  Οι σύλλογοι διδασκόντων που επιθυμούν να συμμετάσχουν στην προσπάθεια αλληλεγγύης προς τους σεισμοπαθείς καλούνται να ενημερώσουν το ΔΣ της ΕΛΜΕ γι αυτό καθώς και το είδος της βοήθειας που θα επιλέξουν (επικοινωνία με το ΔΣ της ΕΛΜΕ στα τηλέφωνα και email της ΕΛΜΕ και των μελών του ΔΣ). Εφόσον δεν υπάρξει επικοινωνία θεωρείται ότι ο σύλλογος δεν συμμετάσχει.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Φθιώτιδας

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                         Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


                 Θύμιος Παλέτσος                     Γιάννης Αλιμήσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου