Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Η ζωή μας «κόκκινο χαλί» ! [..ή αλλιώς..«μαύρο χάλι»!]

Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέα, νέοι, συνταξιούχοι, γυναίκες,

Στις Βρυξέλλες, στην ομιλία του προς την Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Βιομηχανιών, ο πρωθυπουργός είπε ότι  η ελληνική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ καταβάλλει προσπάθειες, σε δημοσιονομικό και διαρθρωτικό επίπεδο, προκειμένου να στρωθεί «κόκκινο χαλί στις ξένες επενδύσεις» στη χώρα μας.

Πρόκειται για προσκλητήριο στους ντόπιους και ξένους βιομήχανους και λοιπούς μεγαλοκαρχαρίες να επενδύσουν στην Ελλάδα για να θησαυρίσουν παραπέρα, εκμεταλλευόμενοι τα πάμφθηνα μεροκάματα και μισθούς, τα λεηλατημένα εργασιακά δικαιώματα, τις εισφοροαπαλλαγές, τις φοροαπαλλαγές και τις φοροελαφρύνσεις που έχει (και θα)προωθήσει η κυβέρνηση.  Έτσι θα ανέβει ψηλά η κερδοφορία τους και θα γίνουν ανταγωνιστικότεροι από τους κεφαλαιοκράτες των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Κίνας κτλ.

Για να βοηθηθούν ακόμα περισσότερο τούς έταξε –ως προεδρεύων της Ε.Ε., φτηνότερο ρεύμα, πετρέλαιο, φυσικό αέριο. Και ενώ τα λαϊκά νοικοκυριά μένουν χωρίς ηλεκτρικό, παγώνουν χωρίς πετρέλαιο ή καίγονται από τα μαγκάλια και τις ξυλόσομπες, φορτώνονται και το κόστος της φτηνής ενέργειας των επιχειρηματικών ομίλων.    
  
Άλλωστε τι ζητούν οι ευρωβιομήχανοι;  Μία «νέα βιομηχανική πολιτική για την Ευρώπη».  

Συγκεκριμένα, τις εξής επτά «περιοχές» όπου οι «επενδύσεις» (με την παροχή κρατικού χρήματος), οι «μεταρρυθμίσεις» (δηλαδή οι βαθιά αντιλαϊκές καπιταλιστικές διαρθρωτικές αλλαγές) και η «καινοτομία» (με μεγαλύτερη υπαγωγή της εκπαίδευσης και έρευνας στις ανάγκες των επιχειρηματιών) θα αυξήσουν τη «διεθνή ανταγωνιστικότητα» της ευρωπαϊκής βιομηχανίας: «Ενέργεια και κλιματική αλλαγή, πρόσβαση σε πηγές χρηματοδότησης, διεθνές εμπόριο και ισχυροποίηση της ενιαίας αγοράς, έρευνα-ανάπτυξη και καινοτομία, παν-ευρωπαϊκές υποδομές, ευλυγισία στην αγορά εργασίας και το δίπτυχο μάθηση-δεξιότητες». Και τι υπόσχονται στα δεκάδες εκατομμύρια άνεργους ευρωπαίους; 400.000 χιλιάδες κακοπληρωμένες, ληξιπρόθεσμες και χωρίς δικαιώματα θέσεις εργασίας. Δηλαδή, ούτε καν χάντρες και καθρεφτάκια για τους ιθαγενείς.

Τα κόμματα του κεφαλαίου και τα κόμματα του ευρωμονόδρομου κάνουν και θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να ικανοποιήσουν τις ανάγκες-απαιτήσεις των «ευρωπαίων» μεγαλοαστών. Έχουν σημαία τους την ανταγωνιστικότητα και την επιχειρηματικότητα, δηλαδή την καπιταλιστική ανάπτυξη. Από τη Χ.Α. μέχρι το ΣΥΡΙΖΑ, καθένα με το ρόλο του, πασχίζουν για τη σωτηρία και τη διαιώνιση της εκμεταλλευτικής-παρασιτικής αστικής τάξης. Στρώνουν «κόκκινο χαλί» την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για να πατήσουν και να οικοδομήσουν τα παλάτια τους οι καπιταλιστές πάνω στα ερείπια των εργατικών κατακτήσεων και δικαιωμάτων. Θυσιάζουν το λαό για την πλουτοκρατία.   

Και η ομιλία Σαμαρά επιβεβαίωσε αυτό που μόνο το ΚΚΕ λέει στην Ελλάδα: Ότι η Ε.Ε. ιδρύθηκε και λειτουργεί για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του ευρωενωσιακού κεφαλαίου και σε βάρος των λαών.

Η Τ.Ε. Φθιώτιδας του ΚΚΕ απευθύνεται στο φθιωτικό λαό: Όσο ανέχεται ή υποτάσσεται στην πολιτική του κεφαλαίου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όσο αναζητά σωτηρία από τα κόμματά της, θα τον πατάνε και θα τον ισοπεδώνουν. Η ζωή του θα είναι μόνιμα το «κόκκινο χαλί», πάνω από το οποίο θα περνάει ο πλούτος που ο ίδιος παράγει, και θα συσσωρεύεται στα θησαυροφυλάκια της πλουτοκρατίας.  

Είναι αναγκαίο, επίκαιρο και ρεαλιστικό να ανατρέψει την κατάσταση!

Μαζί με το ΚΚΕ να δυναμώσει ο αγώνας για μια Ελλάδα της λαϊκής ευημερίας, της αξιοποίησης όλων των παραγωγικών δυνατοτήτων της, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας με όλους τους λαούς, κόντρα στα δεσμά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και της αδικίας.

Να ανοίξει ο δρόμος για την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, τη μονομερή διαγραφή του χρέους, την αποδέσμευση από την Ε.Ε. Για να κατακτήσει  τη δική του εξουσία, να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων προς όφελός του.

Με αυτά τα κριτήρια θα πρέπει οι εργαζόμενοι να αξιοποιήσουν τις εκλογές του Μάη, απορρίπτοντας τα ψευτοδιλήμματα, συμβάλλοντας σε μια στροφή στο συσχετισμό δυνάμεων προς όφελος του κινήματος και του λαού, με ενίσχυση του ΚΚΕ.


ΛΑΜΙΑ                    29/1/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου