Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή Προέδρου Επμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας κο Ι. Βρούτση

Κε Υπουργέ,
Μέσα στο σύνολο των εξαγγελιών και των αλλαγών στη νομοθεσία στα πλαίσια της γενικότερης μεταρρυθμιστικής πολιτικής που ακολουθεί το κράτος, γίναμε γνώστες  ενός ακόμα «ευφάνταστου» μέτρου που αφορά την πληρωμή εκ μέρους των εργοδοτών ποσού είκοσι (20) ευρώ ανά εργαζόμενο, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων. Βάσει των διατάξεων του άρθρου 89 του Ν. 3996/2011, συστήθηκε στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) «Ειδικός Λογαριασμός Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.)» με οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια, με σκοπό την οργάνωση & υλοποίηση κατασκηνωτικών προγραμμάτων φιλοξενίας παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε θερινές παιδικές κατασκηνώσεις. Πόρος του λογαριασμού ορίστηκε η ετήσια εργοδοτική εισφορά είκοσι (20) ευρώ ανά εργαζόμενο, καταβλητέα από τους εργοδότες οι οποίοι καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Οι οποίοι εργοδότες καλούνται μέχρι τις 29.11.2013 να προβούν στην πληρωμή του συγκεκριμένου ποσού. Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση το γεγονός, ότι οι εργοδότες ενημερώνονται το τελευταίο χρονικό διάστημα, με ηλεκτρονικά μηνύματα στο λογαριασμό τους μέσω του οποίου υποβάλλουν ΑΠΔ. Και σαν να μην έφτανε αυτό, όσοι καταβάλλουν εκπρόθεσμα το νέο αυτό «χαράτσι», θα επιβαρύνονται με πρόσθετα τέλη και θα ακολουθούνται διαδικασίες αναγκαστικής είσπραξης.

 Όλο αυτό το χρονικό διάστημα, οι αλλαγές τόσο στη φορολογία όσο και στη νομοθεσία είναι καταιγιστικές, με την ψήφιση νόμων, κοινοποίηση εγκυκλίων & αποφάσεων, χωρίς προηγουμένως να υπάρχει μελέτη, κατανόηση και διαβούλευση των πιο σημαντικών ζητημάτων.

Με το τελευταίο αυτό μέτρο ζητάτε την καταβολή εργοδοτικής εισφοράς, για όσους εργαζομένους απασχολήθηκαν με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και μισθοδοτήθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της ημερήσιας ή μηνιαίας απασχόλησής τους!!

Πραγματικά θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο, απαιτείτε εκβιαστικά από τις επιχειρήσεις ένα επιπλέον χαράτσι, που έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των φορομπηχτικών μέτρων, με γνώμονα το κοινό καλό και τον εξορθολογισμό του κράτος.

Αναρωτιόμαστε όμως ως πότε οι επιχειρήσεις θα υφίστανται τέτοιου είδους πολιτικές και θα τιμωρούνται ως οι «μπαταχτσήδες» του κράτους. Επιπλέον, πώς εξηγείται να επιβαρύνονται με ένα τέτοιο χαράτσι οι επιχειρήσεις όταν η κυβέρνησή σας στις 12/12/2012 αποφάσισε να καταργήσει την υποχρεωτική εγγραφή αυτών στα επιμελητήρια για δήθεν ελάφρυνση από το «δυσβάστακτο» κόστος των 40-50 ευρώ ανά επιχείρηση το έτος.

Κύριε Υπουργέ,

Είναι απαράδεκτο να αποφασίζονται τέτοιου είδους μέτρα, μάλιστα εν κρυπτώ, αιφνιδιαστικά και κυρίως πέρα από κάθε λογική. Ζητούμε την άμεση κατάργηση του και τη στήριξη των επιχειρήσεων όταν αυτές σήμερα καταρρέουν. 



Ο Πρόεδρος

Αλέξανδρος Διαμαντάρας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου