Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Απάντηση Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων σε ερώτηση Βουλευτού Φθιώτιδας κας Ε.Μακρή-Θεοδώρου σχετικά με θέματα λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Λαμίας

Απάντηση απέστειλε το Υπουργείο Παιδείας στην κα Ελένη Μακρή-Θεοδώρου σχετικά με την ερώτηση(με αρ.πρωτ.3388/01-11-2013) που είχε καταθέσει στη Βουλή, αναφορικά με τα λειτουργικά κενά του Μουσικού Σχολείου Λαμίας ζητώντας να ενημερωθεί για τους τρόπους άμεσης κάλυψής τους. 
Συγκεκριμένα, όπως είχε επισημάνει η βουλευτής, τα πολύωρα κενά στη μουσική διδασκαλία, τα οποία κατά το τρέχον σχολικό έτος για το σχολείο της Λαμίας ανέρχονται σε 522 ώρες μουσικής παιδείας, δεν παρατηρούνται μόνο στο συγκεκριμένο σχολείο, αλλά αντίστοιχα κενά αφορούν στο σύνολο των μουσικών σχολείων της χώρας.
Το αρμόδιο υπουργείο αφού αρχικά ενημερώνει την βουλευτή για τις διαδικασίες κάλυψης των  λειτουργικών κενών οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη,  στη συνέχεια αναφέρει πως μετά την ολοκλήρωση αυτών των διεργασιών, θα καταστεί δυνατή η πρόσληψη-τοποθέτηση προσωρινών αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα Μουσικά Σχολεία. 
Ειδικότερα, μετά την έκδοση τριών αποφάσεων ‘Αναβάθμισης Μουσικών Και Καλλιτεχνικών Σχολείων’(ΑΠ1, ΑΠ2 και ΑΠ3) στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση», προβλέπεται να προσληφθούν συνολικά 724 Εκπαιδευτικοί, οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες των σχολείων αυτών για το έτος 2013-2014.

Η απάντηση του υπουργείου έχει ως εξής:


‘Απαντώντας στην Ερώτηση με αριθμό 3388/1.11.2013, που κατέθεσε η Βουλευτής κ. Ελένη Μακρή-Θεοδώρου σχετικά με θέματα λειτουργίας του Μουσικού Σχολείου Λαμίας, σας κάνουμε γνωστά τα ακόλουθα:
- Όσον αφορά τη στελέχωση των Μουσικών Σχολείων με μόνιμο διδακτικό προσωπικό:
Στις διατάξεις του άρθρων 4, 5 και 6 του ν. 1824/1988 (ΦΕΚ 649/τ.Β') «Ίδρυση και Λειτουργία Μουσικών Σχολείων» ορίζονται τα εξής:
4.    «Με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων συγκροτείται πενταμελής καλλιτεχνική επιτροπή από ειδικούς στους τομείς λειτουργίας των μουσικών σχολείων και αναγνωρισμένου κύρους μουσικοπαιδαγωγούς. Έργο της επιτροπής αυτής είναι... η διατύπωση γνώμης για τα γενικότερα θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των σχολείων αυτών    στελέχωσης...».
5.     «Το διδακτικό προσωπικό των μουσικών σχολείων διακρίνεται σε καθηγητές των γενικών μαθημάτων ... και σε καθηγητές μουσικής, απόλυτα εξειδικευμένους στους τομείς της μουσικής».
6.      «Τα προσόντα, οι προϋποθέσεις, τα κριτήρια και η διαδικασία μετάθεσης των μονίμων εκπαιδευτικών στα μουσικά σχολεία καθορίζονται από το προεδρικό διάταγμα της παρ. 8 του κεφ. β' του άρθρου 16 του Ν. 1566/1985 (ΦΕΚ 167)».
Περαιτέρω στις διατάξεις του άρθρου 8 του Π.Δ. 100/1997 (ΦΕΚ 94/τ.Α') που αντικατέστησε το άρθρο 8 του Π.Δ. 50/1996 (ΦΕΚ 45/τ.Α') ορίζονται τα
εξής:
«Β. Μεταθέσεις στα μουσικά σχολεία
1. Δικαίωμα υποβολής αίτησης για μετάθεση σε μουσικά σχολεία έχουν οι εκπαιδευτικοί....
β. έχουν πενταετή τουλάχιστον διδακτική εμπειρία στα σχολεία Β/θμιας Εκπ/σης αρμοδιότητας ΥΠΕΠΘ........................................................... ».
Σύμφωνα με τα παραπάνω, την αποκλειστική ευθύνη για την οργάνωση και στελέχωση των Μουσικών Σχολείων την έχει η κατά τον Νόμο αρμόδια Καλλιτεχνική Επιτροπή.
- Λειτουργικά κενά τα οποία προκύπτουν από αιτίες που δεν είναι δυνατόν να προβλεφθούν (εκπαιδευτικές άδειες, αναρρωτικές άδειες, άδειες κύησης-λοχείας, αποσπάσεις εκπαιδευτικών), καλύπτονται με την τοποθέτηση μονίμων αποσπασμένων από άλλες Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ή με την διάθεση υπεραρίθμων εκπαιδευτικών σε σχολεία άλλης περιοχής της αρμοδιότητας του ιδίου Π.Υ.Σ.Δ.Ε., ή με την ανάθεση υπερωριακής διδασκαλίας στους μονίμους εκπαιδευτικούς της ίδιας σχολικής μονάδας, ή τέλος με την άμεση πρόσληψη-τοποθέτηση προσωρινών αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου ή ωρομισθίων εκπαιδευτικών.
Σε ό,τι αφορά τα Μουσικά Σχολεία, όλες οι απαραίτητες διεργασίες βρίσκονται σε εξέλιξη και με την ολοκλήρωση τους θα καταστεί δυνατή η πρόσληψη-τοποθέτηση προσωρινών αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών στα Μουσικά Σχολεία.
Ειδικότερα, την 1.11.2013 εκδόθηκαν από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Ε. Π. «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» οι Αποφάσεις Ένταξης των κατωτέρω Πράξεων στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση»:
7.  "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΑΠ1" με κωδικό MIS 457003 (ΑΔΑ: ΒΛΞΧ9-ΣΞΥ).
8.  "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΑΠ2" με κωδικό MIS 457004 (ΑΔΑ: ΒΛΞΧ9-Ψ3Η).
9.  "ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΚΑΙ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΑΠ3" με κωδικό MIS 457005 (ΑΔΑ: ΒΛΞΧ9- ΜΨ2).
Συνολικά και στους 3 Άξονες Προτεραιότητας (ΑΠ1, ΑΠ2 και ΑΠ3) θα προσληφθούν 724 Εκπαιδευτικοί (Αναπληρωτές πλήρους ωραρίου, Αναπληρωτές μειωμένου ωραρίου, Ωρομίσθιοι), οι οποίοι θα καλύψουν τις ανάγκες των Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων της χώρας για το σχολικό έτος 2013-2014.

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για τη διασφάλιση της πληρότητας των σχολικών μονάδων σε εκπαιδευτικό δυναμικό με στόχο την ομαλή και εύρυθμη λειτουργία τους.’

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου