Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΜΙΑΣ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές


Λαμία 12/11/2013
Ανακοίνωση

Η Οργάνωση Μελών Λαμίας του ΣΥΡΙΖΑ, μετά από συνέλευσή της, με θέμα τις αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 στο δήμο Λαμίας ανακοινώνει τα εξής:

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές του 2014 αποτελούν κορυφαία πολιτική μάχη για το κόμμα μας. Εντάσσονται στον κεντρικό πολιτικό μας στόχο που είναι η ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής και της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ. Η τοπική αυτοδιοίκηση του ‘’ Καλλικράτη, υπήρξε ένα από τα μεγάλα θύματα των νεοφιλελεύθερων πολιτικών λιτότητας και των αλλεπάλληλων μνημονίων .

Προχωράμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές πρώτου βαθμού με σχήματα ριζοσπαστικά, αντικαλλικρατικά, αντιμνημονιακά, δημοκρατικά, αντιφασιστικά, αντινεοφιλελεύθερα, στηριζόμενα σε πρόγραμμα , που θα είναι ο άξονας οποιασδήποτε επαφής ή συνεργασίας και βέβαια δεν μπορεί να αφορά ούτε φθαρμένα κόμματα, ούτε αναξιόπιστα πρόσωπα με στόχο την ανατροπή στα δημοτικά πράγματα στη Λαμία.

Τον αγώνα των αυτοδιοικητικών εκλογών θα τον δώσουμε στο πλευρό της Παρέμβασης Πολιτών. Με άξονα τα παραπάνω και με συγκεκριμένες εξειδικεύσεις στις βασικές λειτουργίες του δήμου, δίνουμε τη δική μας λογική για μια δημοκρατική, λαϊκή, ουσιαστική Τ.Α. και βάζουμε τα θεμέλια διαλόγου με τους δημότες, φορείς, συλλογικότητες, για την διαμόρφωση ενός ευρύτερου μετώπου παρέμβασης και ανατροπής στο δήμο της Λαμίας.

Επιδιώκουμε ευρύτατη συστράτευση στη βάση όχι μόνο των κοινών πολιτικών – αυτοδιοικητικών επιδιώξεων και στόχων, αλλά και στη βάση ενός συμβολαίου πολιτικής & ηθικής εντιμότητας. 

Στόχος μας είναι το μεγαλύτερο άνοιγμα της ριζοσπαστικής αριστεράς στην κοινωνία, η ενδυνάμωσή της, η διενέργεια επαφών, συζητήσεων, συσκέψεων για την διαμόρφωση μιας ανοιχτής συμμαχίας παρατάξεων, φορέων, κινημάτων, ενεργών πολιτών, για το καλό της τοπικής αυτοδιοίκησης. 

Μιας αυτοδιοίκησης που θα σταθεί αλληλέγγυα στον σκληρά δοκιμαζόμενο πολίτη, για ένα Δήμο δίκαιο και απαλλαγμένο από κάθε ίχνος συνδιαλλαγής και βολέματος, για μια δημοτική αρχή που θα σταθεί απέναντι στην απαξίωση των θεσμών της Τ.Α., την κατάργηση των στοιχειωδών παροχών στους δημότες και στον οικονομικό στραγγαλισμό των ΟΤΑ, απέναντι στη λειτουργία της Τ.Α. σαν φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Μια δημοτική αρχή που θα επαναφέρει στο κέντρο του ενδιαφέροντός της την καθημερινότητα των δημοτών, θα λειτουργήσει ανταποδοτικά, θα αποκαταστήσει τη θιγμένη αξιοπρέπεια του δημότη, που θα λειτουργεί τόσο στο κέντρο όσο και στη περιφέρεια του Δήμου, που θα υπηρετήσει το συμφέρον των πολλών.

Καλούμε όλους τους συνδημότες μας να συμμετέχουν ενεργά στη διαμόρφωση της μεγάλης πλειοψηφίας για την ανατροπή και στο Δήμο Λαμίας.
 

7 σχόλια:

  1. Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΥΤΗ ΚΛΕΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΟΡΤΑ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΑΖΑ ΜΕ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΚΑΙ ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Νομίζω , ότι με την θεώρηση του αντιμνημονιακός , την τελευταία από τον ΣΥΡΙΖΑ , δηλ. ο στόχος ειναι να μείνουμε στην Ευρωπη και το ευρώ, χαράζουμε δική μας πολιτική με στόχο την ανάπτυξη,τον δίκαιο επιμερισμό κλπ και ξεχνάμε τα μνημόνια ή τα καταργούμε στην πράξη (αν και είναι πολύ δύσκολο) ,αναδιαπραγματευόμαστε το χρέος , ΔΕΝ ΚΛΕΙΝΕΙ καμιά πόρτα γιατί πολλούς ,μάλλον τους περισσότερους απ΄όλα τα κόμματα και τα μνημονιακά τα λεγόμενα , τους βρίσκει σύμφωνους αυτή η θεώρηση . Πέρα απ΄ αυτό ,νομίζω το σωστό είναι , ότι αυτό που πρέπει να μας ενώνει στην ΤΑ ,πέρα από κόμματα και θεωρήσεις , είναι τα προβλήματα του τόπου , γιατί μόνο όλοι μαζί μπορούμε να τα λύσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΥΡΙΕ ΑΛΕΞΙΟΥ ΕΡΜΗΝΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ;

      Διαγραφή
    2. Άσε ρε Αλεξίου που ή χαρά δε σε αφήνει να κρυφτείς! Ο κόσμος το'χει τούμπανο και εσύ κρυφό καμάρι, ΠΑΡΩΝ - ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ! Με όλους συνεργάζεσαι αρκεί να είσαι στην επιφάνεια!

      Διαγραφή
    3. Το ΣΥΡΙΖΑ ΛΑΜΙΑΣ δεν μου λεει κατι ,γιατί κρύβεσαι πίσω από τον τίτλο? Να σου απαντήσω και γω τότε σαν ΔΗΜΑΡ ΛΟΚΡΩΝ: παρών είπαμε και εξηγήσαμε γιατί - πάντως ΝΑΙ δεν ήταν.... και το ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ εμείς δεν έχουμε πει ποτέ, γιατί πολύ απλά δεν ψηφίσαμε κανένα μνημόνιο... και η καραμέλα και η λάσπη ...πρέπει να σταματήσουν και να βρείτε επιχειρήματα, πέρα από μονομαχίες στο Ελ Πάσο και τρύπια δολάρια!

      Διαγραφή
  3. ΟΤΑΝ ΛΕΤΕ "ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΤΩΝ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ" ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΠΑΡΟΥΝ ΧΡΙΣΜΑ ΑΠΟ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ Ή ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΙ Ή ΔΗΜ. ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΕΚΛΕΓΕΙ ΜΕ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ "ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ", ΓΙΑΤΙ ΕΤΣΙ Ο ΚΥΚΛΟΣ ΣΤΕΝΕΥΕΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΑΝΤΙΚΑΛΛΙΚΡΑΤΙΚΟΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΟΙ , ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ.ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΤΟΠΟΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ! ΤΑΚΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου