Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Επιστολή Δημάρχου Στυλίδας προς τους Υπουργούς του ΥΠΕΚΑ και του ΥΠΑΑΤ

Αξιότιμοι κύριοι υπουργοί,
 
Με αυτή την επιστολή προσδοκούμε στην άμεση βοήθειά σας για ένα εξαιρετικά σημαντικό ζήτημα που αφορά στην περιοχή μας. 
 
Εδώ στην ανατολική Φθιώτιδα υπάρχει μονοκαλλιέργεια ελιάς. Το ζήτημα της άρδευσης και σε κάποιες περιοχές και της ύδρευσης, με την ισχύουσα απόφαση που είναι η κανονιστική της Φθιώτιδας  (ΦΕΚ 397/τευχ.  β΄ /2008, απαγορευτικά, περιοριστικά και λοιπά ρυθμιστικά μέτρα για την προστασία και διαχείριση επιφανειακών και υπόγειων υδάτων του νομού Φθ/δας ) έχει γίνει το μεγαλύτερο πρόβλημα των αγροτών. 
 
Το έργο υδροληψίας  κατασκευάζεται υποχρεωτικά σε ιδιόκτητο αγροτεμάχιο, με ελάχιστη ενιαία έκταση 10 στρέμματα. Στις ανωτέρω εκτάσεις επιτρέπεται απόκλιση 10%. Κάτι τέτοιο όπως μπορείτε να καταλάβετε είναι αδύνατο. Γι ‘ αυτό θέλουμε την τροποποίηση της ισχύουσας απόφασης.

 
Επίσης σας παρακαλούμε με το καινούργιο ΕΣΠΑ 2014-2021  να κάνετε ενέργειες έτσι ώστε , αφού ο υδροφόρος ορίζοντας μειώνεται , δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της άρδευσης με γεωτρήσεις. 

Επιθυμούμε λοιπόν να συμπεριληφθούν στόχοι που να περιλαμβάνουν την κατασκευή φραγμάτων  και λιμνοδεξαμενών με τέτοιο τρόπο που να μπορούμε να προσεγγίσουμε τα έργα αυτά,  δηλ. την ευκολότερη ένταξή τους.  Θα θέλαμε δηλαδή να απλοποιηθεί η διαδικασία μελέτης και κατασκευής των έργων.
 
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων και παρακαλούμε για τις δικές σας ενέργειες.
 

Ο Δήμαρχος 
Απόστολος Γκλέτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου