Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Κ.Μπακογιάννης η Θ.Χειμάρας υποψήφιος για την Περιφέρεια;

Αύριο το  πρωί  ο  πρώην Νομάρχης Φθιώτιδας Θανάσης Χειμάρας θα δώσει απαντήσεις στα διάφορα σενάρια που  τον φέρουν  είτε να  αποχωρεί  οριστικά από την ενεργό πολιτική δράση  είτε να κατέρχεται  εκ  νέου υποψήφιος περιφερειάρχης με την στήριξη της Νέας Δημοκρατίας.
Αξίζει να αναφερθεί ότι ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του  περιφερειακού συμβουλίου, είναι  σύμφωνα με κύκλους της Συγγρού η πρώτη επιλογή της Νέας Δημοκρατίας, αν αποφάσιζε να κατεβάσει αμιγώς δικό της υποψήφιο περιφερειάρχη.
Ο ίδιος όμως κρατά ως τώρα τα χαρτιά του κλειστά και  αύριο στις 11 το  πρωί στο Γραφείο του θα  γνωστοποιήσει τα μελλοντικά του σχέδια.

Αν η απόφαση του είναι να αποχωρήσει οριστικά από την  πολιτική δράση, το πιο πιθανόν, τότε το ερώτημα είναι  τι ακριβώς θα κάνει στις εκλογές του προσεχούς Μαΐου κατά το  «με ποιούς θα πάει και ποιούς θα αφήσει» μιας και έχει ακόμη ισχυρές προσβάσεις στο εκλογικό σώμα.
Από την άλλη υπάρχει και ένας μύθος  που έχει  καλά καλλιεργηθεί από συγκεκριμένους κύκλους και  τροφοδοτεί  συνεχώς τα δελτία ειδήσεων των περιφερειακών μέσων  και αφορά στην πιθανή υποψηφιότητα του  σημερινού δημάρχου  Καρπενησίου Κώστα Μπακογιάννη για το αξίωμα του αιρετού  περιφερειάρχη.
Οι δημοσιογραφικές πηγές λένε όμως ότι αυτό αρχίζει να ξεθωριάζει και αποδομείται.
Όσοι για τους δικούς τους  λόγους έχουν επενδύσει  σε μια τέτοια εκδοχή λέγεται ότι ασκούν διαρκείς και ισχυρές πιέσεις τόσο στον ίδιο όσο και στην μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη, εκτιμούν ότι ως νέος, άφθαρτος και  επιτυχημένος  δήμαρχος μπορεί  με την στήριξη της πλειονότητας των σημερινών νεοδημοκρατών βουλευτών της Στερεάς και  πολλών κομματικών στελεχών, θα έχει  θετική αποδοχή  από το εκλογικό σώμα.
Ο ίδιος  ο  Κώστας Μπακογιάννης παρακολουθεί  όπως είναι λογικό  όλη αυτή την κινητικότητα, δεν έχει  ως αυτή την ώρα απαντήσει θετικά όπως αναμένουν εκείνοι που επενδύουν στην πιθανή υποψηφιότητα του ενώ η μητέρα του Ντόρα Μπακογιάννη  δηλώνει αποστασιοποιημένη από  τις μελλοντικές  πολιτικές κινήσεις του γιου της.
Ένας άλλος μύθος όμως λέει ότι  πίσω από αυτά τα σενάρια  βρίσκεται η κα Μπακογιάννη που  θέλει σταδιακά ο νεαρός δήμαρχος να ενταθεί σε ευρύτερα πολιτικά κάδρα μέχρι  την ενσωμάτωση του στην λεγόμενη κεντρική πολιτική σκηνή όταν  η ίδια θα αποχωρήσει.
Ο κ. Μπακογιάννης  μιλώντας στον ΛΑΜΙΑ FM-1  πριν από  δυο  περίπου μήνες όταν τα σενάρια αυτά είχαν βγει στην…. πιάτσα δήλωνε κάθετα και αταλάντευτα ότι  δεν  υπάρχει  περίπτωση να φύγει  από το Καρπενήσι. «Με ενδιαφέρει η επανεκλογή μου στο αξίωμα του δημάρχου Καρπενησίου και  η συνέχιση του έργου που  ξεκίνησα με τους συνεργάτες μου να υλοποιώ» ειχε απαντήσει σε σχετική ερώτηση.
Τα ίδια σχεδόν επανέλαβε πριν από ένα μήνα περίπου  όταν συναντήσαμε τον κ. Μπακογιάννη σε μια εκδήλωση στους Κορυσχάδες αλλά κυρίως αυτά επαναλαμβάνουν άνθρωποι  του στενού πολιτικού και όχι  μόνο περιβάλλοντος του δημάρχου.
«Δεν μπαίνουμε σε περιπέτειες, ο Δήμος Καρπενησίου είναι ένα καλό  βήμα για την  προβολή του έργου και των ικανοτήτων του κ. Μπακογιάννη, όταν  κλείσει   αυτό  ο κύκλος θα δούμε…» απαντούν σχεδόν στερεότυπα ενώ εκτιμούν ότι αυτά τα σενάρια πρέπει να σταματήσουν γιατί αποδυναμώνουν την δυναμική του στο Δήμο Καρπενησίου.
Παράλληλα πηγές από το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνουν όσα  έχουν δει το φως της δημοσιότητας παλαιότερα, ότι για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, όπως και για άλλες Περιφέρειες, τα δυο  κόμματα της συγκυβέρνησης θα  επιλέξουν κοινούς υποψηφίους όπως στην Θεσσαλία ο κ. Αγοραστός και στην Στερεά ο  κ. Περγαντάς.
Βέβαια έχει προκύψει και η υποψηφιότητα του κ. Γιαννόπουλου με την δική της  δυναμική. Ο πρώην υφυπουργός είτε ως πολιτικός είτε ως επιστήμονας καθηγητής της ιατρικής και γνωστός χειρουργός επιχειρεί, λέγεται μέσα από  ακόμη και  αμφιλεγόμενες προσεγγίσεις και συμφωνίες  να τύχει της  στήριξης  της Νέας Δημοκρατίας.
Ο ίδιος πάντως σε πρόσφατες δηλώσεις του στον ΛΑΜΙΑ FM-1 αποκηρύσσει κομματικά  χρίσματα και επιμένει ότι  οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν είναι πολιτικές  και δεν χωρούν κομματικές σημαίες!
Άρα το ενδεχόμενο να κατέλθει υποψήφιος με  χρίσμα φανερό ή όχι της Ν.Δ δεν φαίνεται επί του παρόντος ως εφικτό και  το πιο πιθανόν είναι να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος.
Άλλωστε όπως έχει ξαναγραφτεί όλοι θα κατέλθουν ως ανεξάρτητοι έστω και αν  έχουν «πλάτες» στην Συγγρού και την Χαρ. Τρικούπη.
Όμως οι γαλάζιοι επιτελείς συζητούν και  για την εν δυνάμει υποψηφιότητα της βουλευτή Φθιώτιδας Ελένης Μακρή Θεοδώρου που θα μπορούσε να αποτελέσει και την λεγόμενη  χρυσή εφεδρεία σε περίπτωση αδιεξόδου.
Δεν είναι τυχαίο ότι η κα Μακρή προχτές στην συζήτηση της μομφής του ΣΥΡΙΖΑ κλήθηκε από τον κ. Σαμαρά για ένα σύντομο τετ α τετ μέσα στη Βουλή λίγο μετά την ψηφοφορία.
Μάλιστα έχει  αναφερθεί ότι η κα Μακρή θα περιλαμβάνεται στον κατάλογο των ονομάτων που  περιέχονται στη δημοσκόπηση που κάνει  η Νεα Δημοκρατία για τις περιφερειακές εκλογές.
Η δημοσκόπηση θα ολοκληρωθεί στο τέλος του μήνα και θα είναι μια πρώτη εικόνα για τις προθέσεις και  τις… διαθέσεις του εκλογικού σώματος κάθε περιφέρειας.
Όμως οι περιφερειακές εκλογές όπως και οι δημοτικές, δεν είναι αποκλειστική υπόθεση της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ (ότι τέλος πάντων έχει απομείνει  κι από αυτό) αλλά η εκλογή έχει και άλλους συντελεστές που θα διεκδικήσουν ρόλο  πρωταγωνιστή και κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει την δυναμική η οποία εξακτινώνεται στο εκλογικό σώμα του ΣΥΡΙΖΑ καθως και αντίστοιχα τις επιλογές του ΚΚΕ, των Ανεξάρτητων Ελλήνων , της ΔΗΜΑΡ αλλά και της Χρυσής Αυγής κάπου  εκεί μάλιστα  μπορεί να προκύψουν και ευρύτερες συνεργασίες άρα ισχυρότερες δυναμικές.
«Πολύ παίζει και η διάσταση μνημονικών και αντιμνημονιακών» αναφέρουν πηγές από το χώρο των ΑΝΕΛ που ακόμη δεν διατυπώνουν δημόσια τις προθέσεις τους. Μαζί ή μόνοι;
Η ταυτόχρονη υποψηφιότητα  Περγαντά – Γιαννόπουλου ενισχύει στην ουσία την, όποια τελικα επιλεγεί, υποψηφιότητα του ΣΥΡΙΖΑ.
Μπορεί να είναι ο Νίκος Στουπής η ο Βαγγέλης Αποστόλου η και άλλο πρόσωπο ευρύτερης αποδοχής που είναι βέβαιο ότι θα εισπράξει ένα μεγάλο μέρος από  την δυσφορία  των πολιτών στους  5 Νομούς της Στερεάς Ελλάδος.
«Αυτή την δυσαρέσκεια ελπίζουμε να την εισπράξουν όλοι  οι  υποψήφιοι των κομμάτων της αντιπολίτευσης και όχι μόνον  ο  υποψήφιος  του ΣΥΡΙΖΑ» εύχονται  οι επιτελείς του Κλέαρχου Περγαντά για ευνόητους λόγους.
Τελικώς παρά τους πόθους, τις ελπίδες και  τα σχέδια όσων πιστεύουν ότι μπορούν να επενδύσουν σε μια εσωτερική νεωτεριστική κίνηση στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας μάλλον θα απογοητευθούν και ήδη αρχίζουν να πιστεύουν ότι  το κεφάλαιο  Κώστας Μπακογιάννης δεν ανοίγει επί του παρόντος σε αυτό το επίπεδο.
Άρα πάμε για άλλες πολιτείες και εμπειρίες λυτρωτικές…
Αλλά στην πολιτική ποτέ μην λες…. ποτέ!
  
lamiafm1

2 σχόλια:

  1. Η πρώτη επιλογή της Νέας Δημοκρατίας... πάει σπίτι.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΙΝΑΙ Η ΣΕΙΡΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΑΝ Η Ν.Δ ΔΕΝ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΘΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΤΗΝ ΣΤΕΡΕΑ ΣΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΝΑ ΣΚΙΣΟΥΝ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΗΘΟΥΝ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΑΚΡΗ-ΘΕΟΔΩΡΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΚΑΙ ΣΧΕΔΟΝ ΑΓΝΩΣΤΗ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟ ΝΟΜΟ ΤΗΣ ΠΟΥ ΕΚΛΕΓΕΤΑΙ(ΣΚΕΨΟΥ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ 4 ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΣΤΕΡΕΑΣ)ΠΑΡ ΟΛΟ ΤΟ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑ.ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ ΚΑΝ ΣΤΗ ΣΥΓΓΡΟΥ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΥΣΟ ΠΑΙΔΙ ΟΠΩΣ ΛΕΝΕ ΣΑΝ ΤΟΝ ΜΑΚΑΡΙΤΗ ΠΑΤΕΡΑ ΤΟΥ,ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΝΩΡΙΣ ΗΛΙΚΙΑΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΟΜΩΣ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟ ΠΟΥ ΤΟΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ,ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΟ ΜΙΚΡΟ ΩΣ ΤΟΝ ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΟ.ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ Ν.Δ.ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΣΥΓΓΡΟΥ ΝΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΟΜΑΛΑ ΔΙΟΤΙ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝΕ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου