Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΟΚΡΩΝ ΣΤΟ ΕΠΠΕΡΑΑ

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ  ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ  ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΣΤΙΚΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Σκληρή και συνεχή μάχη  για βιώσιμη  λύση  στο μεγάλο πρόβλημα της διάθεσης των απορριμμάτων του δήμου Λοκρών  δίνει ο Δήμαρχος Νίκος Λιόλιος . Η ένταξη  του Δήμου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα  Περιβάλλοντος –Αειφόρου  Ανάπτυξης  είναι  το  αποτέ-λεσμα της συνεχούς προσπάθειας για την Διαχείριση τωνΣκουπιδιών. Η ένταξη του δήμου στο πρόγραμμα  περιλαμβάνει   τα παρακάτω ΥΠΟΕΡΓΑ

1. ΥΠΟΕΡΓΟ 1: Μελέτες έργων διαχείρισης στερεών αποβλήτων. Στο υποέργο αυτό περιλαμβάνεται η εκπόνηση των απαραίτητων μελετών (και η σύνταξη των τευχών δημοπράτησης) για την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ του Δήμου Λοκρών και την κατασκευή μονάδας κομποστοποίησης στερεών αποβλήτων. Οι ΧΑΔΑ που περιλαμβάνονται είναι οι εξής: 
1. Αταλάντης θέση «Ανεμόραμα» ή «Σγάρνα» ή «Στενή»,  
2. Δαφνουσίων θέση «Καναπιτσάς» ή «Καθρέπτης»,  
3. Οπουντίων θέση «Βερωτάς» ή «Κεφαλάρι»,  
4. Μαλεσίνας θέση «Κανίσκα». 

Αναλυτικότερα, αναφορικά με την αποκατάσταση των ΧΑΔΑ στα πλαίσια του υποέργου θα εκπονηθούν: οι Τεχνικές Μελέτες Περιβαλλοντικής αποκατάστασης, οι Οριστικές Μελέτες και θα συνταχθούν τα Τεύχη Δημοπράτησης των έργων αποκατάστασης. 

Αναφορικά με τη Μονάδα Κομποστοποίησης, θα εκπονηθούν οι απαραίτητες περιβαλλοντικές μελέτες (ΠΠΕ, ΜΠΕ) καθώς και οι Τεχνικές Μελέτες του έργου.

2. ΥΠΟΕΡΓΟ 2: Περιλαμβάνει τα έργα αποκατάστασης των προαναφερθέντων ΧΑΔΑ. Στο προτεινόμενο υποέργο περιλαμβάνονται τα καθεαυτά έργα της αποκατάστασης των 4 ΧΑΔΑ.
  

3. ΥΠΟΕΡΓΟ 3:  Μονάδα κομποστοποίησης στερεών αποβλήτων. Στο υποέργο αυτό περιλαμβάνονται οι προμήθειες για τη λειτουργία της μονάδας.

  
4. ΥΠΟΕΡΓΟ 4: Δημιουργία 2 κινητών Σταθμών μεταφόρτωσης απορριμμάτων (ΣΜΑ). Περιλαμβάνονται οι απαραίτητες διαμορφώσεις καθώς και οι προμήθειες για τους ΣΜΑ (2 τράκτορες, 4 κοντέινερ οπίσθιας φόρτωσης και 1 λειοτεμαχιστή). Οι εν λόγω ΣΜΑ θα εξυπηρετούν το σύνολο του πληθυσμού του Δήμου, ήτοι 24.611 κατοίκους (ΕΣΥΕ, 2001).Με τη λειτουργία του λειοτεμαχιστή  θα μειώνεται σημαντικά ο όγκος των αποβλήτων που θα οδηγούνται προς ταφή διευκολύνοντας έτσι τις εργασίες μεταφοράς και αυξάνοντας το χρόνο ζωής του χώρου τελικής διάθεσης των απορριμμάτων. 
  

5. ΥΠΟΕΡΓΟ 5:  Προμήθεια εξοπλισμού κομποστοποίησης. Περιλαμβάνεται η προμήθεια 500 κάδων κομποστοποίησης. Η εφαρμογή προγραμμάτων κομποστοποίησης θα συμβάλει στην επεξεργασία των απορριμμάτων και την εκτροπή τους από την ταφή. Επιπρόσθετα, θα συμβάλει στην καλλιέργεια της περιβαλλοντικής συνείδησης των πολιτών του Δήμου.
  

6. ΥΠΟΕΡΓΟ 6: Τεχνικός Σύμβουλος για την υποστήριξη της υπηρεσίας στην υλοποίηση του έργου, και πιο συγκεκριμένα:
- καθ’ όλη τη διάρκεια της δημοπράτησης του έργου της αποκατάστασης των ΧΑΔΑ (έλεγχος ΤΜΠΑ και Οριστικής Μελέτης και των Τευχών Δημοπράτησης, υποστήριξη κατά την διενέργεια του διαγωνισμού και της προσυμβατικής διαδικασίας μέχρι την υπογραφή της σύμβασης των έργων αποκατάστασης των ΧΑΔΑ)
o στη σύνταξη των απαραίτητων μελετών για την περιβαλλοντική αδειοδότηση των ΣΜΑ 
- στη σύνταξη των τευχών του κινητού εξοπλισμού των ΣΜΑ 
- στη σύνταξη των τευχών προμήθειας του εξοπλισμού ανακύκλωσης και αναβάθμισης της διαχείρισης οικιακών αποβλήτων 
- στη σύνταξη των τευχών προμήθειας του εξοπλισμού κομποστοποίησης και μείωσης αποβλήτων 
- στην τεχνική υποστήριξη του Δήμου κατά την υλοποίησης του έργου


7. ΥΠΟΕΡΓΟ 7: Ενέργειες ενημέρωσης / ευαισθητοποίησης για την προβολή του έργου, τη συμμετοχή των πολιτών και την καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης στην τοπική κοινωνία. Στο υποέργο αυτό περιλαμβάνεται η εκπόνηση του σχεδίου ενημέρωσης/ευαισθητοποίησης αλλά και οι δράσεις υλοποίησής του.

10 σχόλια:

  1. ΑΥΤΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ. ΕΔΩ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΘΕΙ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΤΟ ΣΤΑΔΙΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ: ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟ, ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΥΔΡΕΥΣΗΣ, ΚΟΚ. ΠΑΛΙΟ ΤΟ ΚΟΛΠΟ ΛΙΟΛΙΑ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΙ ΕΛΕΓΕ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΞΕΚΙΝΟΥΣΕ ΤΟ 2011. ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 2013 ΜΑΣ ΛΕΤΕ ΤΙ;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΝΤΑΧΘΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΕΡΓΟ ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΕΝ ΥΛΟΠΟΙΕΙΤΑΙ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΠΟΥ ΟΤΙ ΕΞΗΓΓΕΙΛΕ ΤΟ ΥΛΟΠΟΙΕΙ.
      ΦΙΛΕ, ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟ 2011 ή ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ......ΛΙΟΛΙΑ.

      Διαγραφή
    2. ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ ΝΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΛΛΑ ΝΑΜΗΝ ΜΕΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ. ΑΛΛΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΙΧΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΠΡΙΝ ΑΝΑΛΑΒΕΙ Ο ΛΙΟΛΙΟΣ. ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΟΥ.

      Διαγραφή
  2. ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΆ ΠΟΤΈ. ΑΛΛΑ ΓΝΩΡΙΖΕΣ ΓΙΑ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟ 2011 ή ΜΗΠΩΣ ΤΗΝ ΕΜΑΘΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ... ΛΙΟΛΙΑ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΑ ΣΥΡΤΑΡΙΑ. ΠΡΟΧΩΡΑ ΔΗΜΑΡΧΕ. Ο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟΣ ΤΕΛΕΙΩΣΕ. ΑΡΧΙΣΕ ΤΑ ΕΡΓΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΔΕΝ ΞΕΡΑΜΕ. ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ ΤΟΝ ΓΙΑΝΝΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΙΑΝΝΑ, ΤΑ ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ ΤΗΣ ΑΡΚΙΤΣΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ, ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΜΕΡΙΚΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΜΑΘΟΥΝ...

      Διαγραφή
    2. ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ; ΔΗΛΑΔΗ ΠΟΣΟ ΑΡΓΑ; ΓΙΑΤΙ ΑΚΟΜΗ ΥΠΟΣΧΕΣΗ ΕΙΝΑΙ.... ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΑΠΟ 2011.... ΚΑΛΛΙΟ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΛΟΙΠΟΝ; ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΙ; ΔΕΝ ΤΟ ΚΟΒΩ....

      Διαγραφή
  3. ΠΩΣ ΚΑΝΕΤΕ ΕΤΣΙ ΡΕ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΛΙΟΛΙΟΥ?ΔΙΚΙΟ ΕΧΕΙ Ο ΦΙΛΟΣ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΟΤΙ ΕΡΓΑ ΥΠΟ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ,ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΝΩΣΤΟ.ΣΤΗΝ ΛΟΚΡΙΔΑ ΖΟΥΜΕ,ΑΚΟΥΜΕ,ΒΛΕΠΟΥΜΕ,ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ.ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΡΩΝΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ ΠΟΥ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΛΙΟΛΙΟ ΕΓΡΑΨΕ ΛΙΟΛΙΑ?ΕΣΕΙΣ ΠΟΤΕ ΜΑΘΑΤΕ ΣΤΟ ΚΑΤΩ ΚΑΤΩ ΡΕ ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΜΠΟΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟΝ ΠΟΝΗΡΟ?ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΕΡΙΣΤΙΚΟΙ ΑΜΟΡΦΩΤΟΙ ΕΙΡΩΝΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ.ΠΙΑΣΤΗΚΑΤΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΟΡΘΟΓΡΑΦΙΚΟ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.... ΩΣ ΕΚΕΙ ΣΑΣ ΦΤΑΝΕΙ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΓΙΑΤΙ ΑΥΤΟΙ ΕΙΣΑΣΤΕ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΙΑΡΑΚΙΑ ΤΩΝ 6ΜΗΝΩΝ. ΓΙΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΟΝΤΡΟΛΙΟΛΙΑ. Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΕΒΑΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΘΗΜΕΝΟΣ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΤΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ ΤΣΙΡΑΚΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΥΒΡΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΙΡΩΝΕΥΟΝΤΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΑ ΩΣ ΩΦΕΙΛΕΙ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

      Διαγραφή
  4. Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΞΑΝΑ ΔΗΜΑΡΧΟΣ. ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΕΙΝΑΙ ΤΥΠΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ. Ο ΛΙΟΛΙΟΣ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ ΣΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ. ΛΙΓΟΥΡΗΔΕΣ ΠΟΥ ΗΡΘΕ ΝΑ ΣΑΣ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΡΕ ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ. ΠΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΑΤΕ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΛΙΓΟΥΡΗΣ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΡΕ ΚΑΚΟΜΟΙΡΗ ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΚΟΙΜΑΣΑΙ.ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΣΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΚΑΙ ΘΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ.... ΚΑΙ ΑΠ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠ ΤΑ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΒΡΕΘΗΚΕ ΝΑ ΣΟΥ ΔΕΙΞΕΙ ΠΟΥ ΠΑΝΕ ΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΚΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ ΟΥΤΕ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΣ ΚΑΙ ΤΟΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΘΕΟ.

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου