Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Υπό την δαμόκλειο σπάθη του παρατηρητήριου οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ οι προϋπολογισμοί 2014

Από την μελέτη των προϋπολογισμών Δήμου-περιφέρειας προκύπτει ότι οι προϋπολογισμοί δεν εκφράζουν τις ανάγκες της κοινωνίας και την βούληση των συμβούλων, αντίθετα, είναι αποτέλεσμα κοινής υπουργικής απόφασης [31-7-13] ως παροχή οδηγιών για την κατάρτιση των προϋπολογισμών του 2014. 


Και, υπό την δαμόκλειο σπάθη του παρατηρητήριου οικονομικής αυτοτέλειας των ΟΤΑ, είναι μνημονιακοί προϋπολογισμοί. 

Ήδη όμως, η κοινωνία βρίσκεται απέναντι τους γιατί βλέπει ότι τα στοιχεία που έχει ανάγκη να μειώνονται συνεχώς ως και εξαφάνισή τους, διαπιστώνοντας δραστική περικοπή δαπανών ακόμα και στα προνοιακά επιδόματα. 

Σε ότι αφορά τα έσοδα των Δήμων και των Περιφερειών, στο μεγαλύτερο τους μέρος είναι σε αναμονή του κρατικού προϋπολογισμού που ακόμα δεν εγκρίθηκε, διαχείριση, δηλαδή μιζέριας. 

Το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού προβλέπει κόψιμο ΣΑΤΑ κατά 50% και που ως πόροι αποτελούν το 1/3 των προυπολογισμών, ελάττωση εσόδων από το κράτος της τάξης του 15% και μείωση κατά 7% των λειτουργικών ΚΑΠ, ενώ για τους επενδυτικούς ΚΑΠ προβλέπεται το ίδιο με πέρσι κονδύλι.

Πρόκειται για σφιχτό κοστουμάκι ισοσκελισμένου προϋπολογισμού που δεν συμπεριλαμβάνει τα χρεολύσια και σε περίπτωση υπέρβασης του ύψος του θα καταλογίζεται στην τοπική διοίκηση, δηλαδή φορολόγηση των πολιτών (θα καλύπτονται ανά 3 μήνες με δάνειο από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αν χρειαστεί).

Κατάργηση υπερωριών, αθλητικών χορηγιών, στήριξη αδυνάτων, τεχνικό πρόγραμμα με δυνατότητα αυτοχρηματοδότησης και χωρίς κονδύλια. Είναι αντιλαϊκός προϋπολογισμός, είναι μνημονιακός και έχουν μεγάλη ευθύνη οι «δημοκράτες και αντιμνημονιακοί» που τον ψήφισαν, Η αναπαραγωγή ψεύτικης ελπίδας είναι ότι θα καταφέρετε.


ΥΓ. Η αλλαγή των στοιχείων του προϋπολογισμού δεν αλλάζει καθόλου τη φιλοσοφία του. Ο στόχος είναι από Τοπική Αυτοδιοίκηση να γίνει Διοίκηση για να εκτελεί μόνο εντολές φορολόγησης των πολιτών.

Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου